Skip to main content

Raportul TVR, în procedură accelerată la Parlament. Ludovic Orban: "PSD grăbește decapitarea lui Stelian Tănase". E "un obiectiv meschin""

 
Raportul TVR, în procedură accelerată la Parlament. Ludovic Orban: "PSD grăbește decapitarea lui Stelian Tănase". E "un obiectiv meschin""
Stelian Tanase

Comisiile de Cultură din Camera Deputaților și Senat au termen o săptămână pentru a analiza raportul de activitate pe 2014 al Televiziunii române, publicat în prima parte a acestei luni, scrie HotNews.ro.

Publicitate

De aprobarea sau respingerea acestui raport depinde mandatul lui Stelian Tănase în funcția de președinte-director general al TVR.

Potrivit HotNews.ro, este prima dată, după mulți ani, când parlamentării grăbesc atât de mult discutarea raportului TVR, în condițiile în care, oricum, de la Tudor Giurgiu încoace, toți președinții-directori generali ai TVR au plecat în condițiile respingerii raportului.

Raportul SRTV a fost discutat, ieri, de Birourile permanente, care au decis să-l trimită către comisiile de specialitate. Tot o săptămână au la dispoziție și comisiile de buget-finanțe pentru a discuta raportul privind contul de execuție bugetară al Televiziunii publice. Comisiile de cultură urmează să-l analizeze în ședința comună, iar pe baza analizei lor plenul trebuie să aprobe sau să respingă documentul. În cazul respingerii, președintele-director general și Consiliul de Administrație sunt demiși de drept.

Anunțul a fost făcut de deputatul PNL Ludovic Orban, care a acuzat "obiective meschine" din partea PSD.

Deputatul PNL Ludovic Orban, despre intenția PSD de a-l elimina pe Stelian Tănase de la conducerea TVR:

"Primul (obiectiv meschin al PSD - n.red.) este acela de a grabi decapitarea lui Stelian Tanase de la conducerea Televiziunii romane.

În conformitate cu legea, SRTv, SRR și CNA au obligația de a depune raportul de activitate anual. Aceste rapoarte de activitate trebuie depuse în conformitate cu legea până la data de 15 aprilie, urmând să fie dezbătute în comisiile reunite ale celor doua camere. PSD nu a vrut sa trimită raportul către comisiile de cultura și de buget-finanțe decât în cazul TVR, refuzand să ia act de depunerea raportului din partea rușinosului CNA condus de Laura Georgescu, care a transformat aceasta instituție într-o cârpă de șters pe jos a lui Victor Ponta.

Deci a refuzat să dezbatem în Birourile Permanente și să trimitem mai departe raportul CNA. De asemenea a refuzat să emită spre dezbatere raportul SRR. Singurul raport pe care s-au grăbit să-l trimită spre dezbaterea comisiilor de cultură a fost raportul TVR, dându-se un termen de o săptămână (...).

Ceea ce-mi arată că, de fapt, PSD vrea să facă o execuție politică a unui conducător de televiziune, pentru simpla îndrăzneală a acestui conducător de televiziune de a nu fi sluga lui Victor Ponta și a PSD", a spus Orban, potrivit HotNews.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • se vede ca dl. orban nu stapaneste limba romana. cred ca a vrut sa zica debarcarea lui tanase, nu decapitarea, ca inca n-am avut bucuria sa vad pdg decapitat, si doamne, cati ar fi meritat!
  • Stelica a fost propus de PNL pe vremea USL? Atunci nu era tot politizare? Dupa ce nu a mai fost USL, PNL nu l-a vrut, tot politic, pe acelasi Stelica. Asa ca dl gurist Orban sa taca. Toti sunt o apa si-un pamint. Adio, PNL, adio Orbane, adio, Stelica! Dispareti in neant si luati si PSD-ul cu voi!

Trimite un comentariu