Skip to main content

VIDEO. Asociaţia Jurnaliştilor Europeni reacţionează la insultele adresate de Mircea Badea şi Mihai Gâdea lui Stelian Negrea şi Eli Roman

 
Eli Roman
Eli Roman

Asociaţia Jurnaliştilor Europeni (Association of Eurpean Journalists AEJ) îşi exprimă "grava sa îngrijorare faţă de abuzul verbal, crud şi insultător" îndreptat, în ultimele zile, împotriva jurnalistului Stelian Negrea şi a soţiei acestuia, Eli Roman, de către realizatorul TV de la Antena 3, Mircea Badea, şi de către directorul aceleiaşi televiziuni, Mihai Gâdea.

Publicitate

Mircea Badea a folosit cuvinte precum "prost", "tâmpit" şi "căcăcios" la adresa lui Stelian Negrea, în diverse emisiuni TV şi postări pe Facebook.

AEJ consideră că comportamentul şi expresiile folosite de cei doi angajati ai Antena 3 constituie un abuz facut de la nivelul poziţiile lor publice importante şi ca au căzut cu mult sub standardele aşteptate de radiodifuzorii profesionisti.AEJ aşteaptă scuze complete şi fără rezerve pentru domnul Negrea şi doamna Roman.

Organizaţia Association of European Journalists (AEJ - Asociaţia Jurnaliştilor Europeni) vorbeşte, într-un scrisoare descrisă, despre "încălcări grave ale standardelor jurnalistice profesionale şi de decenţă" comise de Antena 3 "cu scopul de a-i denigra şi umili pe Stelian Negrea şi Eli Roman".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, mai multe fragmente din declaraţia Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni cu privire la abuzurile verbale ale realizatorilor Antena 3 Mircea Badea şi Mihai Gâdea la adresa jurnaliştilor Stelian Negrea şi Eli Roman.

Cum au fost insultaţi Stelian Negrea şi Eli Roman, la Antena 3

"În timpul emisiunii Sinteza Zilei din 5 aprilie, Mircea Badea şi Mihai Gâdea au introdus un extras dintr-o înregistrare video de la o emisiune recenta a postului Realitatea TV cu intenţia evidentă de a batjocori şi insulta aspectul si personalitatea doamnei Eli Roman", se arată în comunicatul de presă semnat de AEJ.

Potrivit sursei citate, realizatorii de la Antena 3 fac comentarii şi gesturi ofensatoare, inclusiv mimand comportamentul unei persoane cu dizabilităţi fizice. În secventa video difuzata, doamna Roman este văzută suferind de o scadere a glicemiei în timpul unei transmisiuni live de la un eveniment caritabil.

https://www.youtube.com/watch?v=TGQ_A6S11ow

Eli Roman a explicat public că blocajul său a fost cauzat de faptul că este însărcinată în cinci săptămîni şi că suferea de o afecţiune care rezultă dintr-o conditie medicală provocată de starea de graviditate.

Mircea Badea a folosit cuvinte precum "prost", "tâmpit" şi "căcăcios" la adresa lui Eli Roman, în diverse emisiuni TV şi postări pe Facebook.

"Limbajul abuziv gratuit a fost folosit în timpul emisiunii În gura presei din data de 13 martie 2015. (...)

Un comentariu batjocoritor făcut de Mircea Badea în studio a fost însoţit de imagini, inclusiv o fotografie de pe un site de social media a domnului Negrea cu o imagine a acestuia dintr-o sală de sport. De asemenea, în acelaşi emisiune din 13 martie 2015, Mircea Badea a vorbit ambiguu despre "lovire cu pumnii", folosind un limbaj sugestiv de violenţă fizică, cu referire directa la domnul Negrea.

Un astfel de limbaj, credem noi, este în mod inerent amenintator si de natură să intimideze, mai ales în contextul campaniei susţinute de denigrare in doferite forme împotriva domnului Negrea", se mai arată în comunicatul de presă al Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni..

În finalul scrisorii, AEJ cere autorităţilor române competente, inclusiv Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, "să se uite cu atenţie în dovezi pentru a determina dacă s-a produs o incalcare a standardelor convenite s-a produs sis a actioneze in consecinta".

Acest document este semnat de William Horsley - Reprezentantul AEJ pentru Libertatea Presei (AEJ Media Freedom Representantive),  Otmar Lahodynsky - Presedintele AEJ şi Tibor Macak - secretar general al AEJ.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tiki Tiki
    Da, Asociația Jurnaliștilor Eurpeni declară că dl. Negrea e un căcăios trădător iar madam Eli Roman e de fapt Nae Roman înviat și deghizat...
  • silvia silvia
    Ce au Gadea si Badea cu stirea asta? Poate doar ca isi aroga meritele altora, asta fac foarte bine. Pacat de copiii aia care muncesc. Nesimtitii astia doi confisca totul.
  • tbancu tbancu
    Poate intre timp Petrisor isi face datoria in legatura cu aceasta stire disponibila de dimineata deja... doar e pagina de media....sau nu?
    http://www.newyorkfestivals.com/winners/2015/pieces.php?iid=479798&pid=1
    stirea e tot cu Badea si Gadea
  • ionesQ ionesQ
    da domnule, s-a injurat singur. deja a trecut la alt nivel, basescu si ceilalti sunt prea mici, avea nevoie de o confruntare cu cineva de nivelul lui. asa ca s-a apucat sa se auto insulte.
    in alta ordine de idei, daca asociatia lu' peste prajit sta sa verifice si postarile de pe FB (pare mai degraba filare, decat monitorizare) ,sa le verifice si pe ale lui negrea...vor avea o surpriza ,la nivel de jigniri nici pitifelnicul asta nu sta rau.
  • Adi Adi
    Mircea Badea l-a facut prost, tampit si cacacios pe .....Mircea Badea??? Chiar scrieti fara sa mai verificati macar o data? Daca ati verificat e si mai grav.

Trimite un comentariu

sus