Skip to main content

VIDEO. ActiveWatch: Ziariştii Mirela Neag şi Cătălin Tolontan, printre premianţii libertăţii de exprimare. România TV s-a înscris la categoria repetenţi

 
jurnalisti
jurnalisti

Ziariştii Mirela Neag şi Cătălin Tolontan s-au numărat printre "premianţii libertăţii de exprimare", iar România TV s-a aflat printre "repetenţii" premiilor FreeEx, acordate de ActiveWatch la Cheful Presei.

Publicitate

Printre premianţi s-au numărat şi două instituţii ale statului, Curtea Constituţională şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

În cadrul evenimentului organizat aseară de ActiveWatch, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, au fost acordate premiile FreeEx.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, "premianţii" şi "repetenţii libertăţii de exprimare", desemnaţi de organizaţia ActiveWatch.

Titlul "Echidistantul anonim" a fost acordat "tuturor jurnaliştilor care au rezistat tentaţiei de a se alătura uneia din cele două tabere politico-mediatice, dar au încasat stoic flegmele propagandiştilor plătiţi din banii mogulilor".

Ziaristului Alexandru Rusu a primit premiul "Apără-mă Doamne de SRR că de CNA mă apăr singur", pentru că "s-a bătut să demonstreze că România este un stat democratic, cu condiţia să nu te laşi încălecat de mafioţi şi securişti".

Studentul Dragoş Alecsandru a primit titlul "Snowden pentru arhitectură", pentru "curaj şi pentru ajutorul pe care-l oferă Universităţii Ion Mincu să-şi recupereze respectul faţă de studenţi".

Titlul "Boxeri anticorupţie" a fost acordat ziariştilor Mirela Neag şi Cătălin Tolontan, pentru că "au demonstrat că poţi lovi în corupţi de să-ţi geamă mogulul şi pentru că au dovedit că se poate să stai drept fără a sta drepţi".

Curtea Constituţională a României a primit titlul "De veghe în lanul cu ocară" pentru "curajul de a fi înfruntat două instituţii care s-au lăsat ademenite de viciul abuzului faţă de statul de drept: BOR şi SRI". Astfel, CCR "a reinstituit dreptul la liberă opţiune pentru cursul de religie în şcoli şi a tăiat elanul de 'Big Brother' al SRI".

Acelaşi titlu, "De veghe în lanul cu ocară", a fost acordat şi profesorului Emil Moise pentru "stăruinţa de care a dat dovadă luptând pentru libertatea de conştiinţă a copiilor şi pentru curajul de a crede în instituţiile democraţiei".

Titlul "De veghe în lanul cu ocară" a mai fost acordat Asociaţiei Pentru Tehnologia Informaţiei, Asociaţiei Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki, dar şi PNL, "pentru curajul şi competenţa cu care au tăiat elanul de 'Big Brother' al SRI".

Distincţia "Şi-acu, ce-o să se aleagă de noi?" a fost acordată Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru că "a expus mecanismele corupte de finanţare a presei şi pentru că a curăţat o parte din mizeria mass-mediei".

ActiveWatch a acordat şi premiul "Robert Turcescu" - "Lui Dumnezeu, pentru că el a vrut ca Robert Turcescu să ne spună că nu e jurnalist (deşi ne cam convinsesem şi singuri de asta), ci securist de şcoală nouă".

Postul de ştiri România TV a primit premiul "Unde-şi ţine Ponta coada", pentru transmisiunea din 16 noiembrie de la Paris, unde "coada de sute de persoane era prezentată la postul TV al prietenului d-lui Ponta sub titlul 'La secţiile de vot din Paris nu mai sunt cozi'".

Acest titlu a venit cu menţiunea că "premiul în valoare de 500.000 de Cocoşei va fi înmânat d-lui Sebastian Ghiţă pentru a contribui la finanţarea RTV".

Deputatului Bogdan Diaconu i-a fost acordat premiul premiul "România de la Nistru pân' la Viena", pentru că "are curajul să trezească forţele telurice ale românismului".

Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR a primit titlul "Arbitraje fără blat", pentru că este "singura instituţie de autoreglementare din presa românească şi pentru că reuşeşte să emită opinii deseori critice la adresa conducerii instituţiei, situaţie aproape unică în întreg peisajul media autohton".

ActiveWatch a realizat un montaj video cu o serie de derapaje de la libertatea de exprimare, din perioada 2014 - 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=0_vY0YfKPIA

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • iulia1 iulia1
    Ghita nu are bani nici sa mearga la wc si el batea pe la usa CME sa cumpere Acasa TV.

Trimite un comentariu

sus