Skip to main content

Camera Deputaţilor se opune propunerii ca preşedintele CNA să poată fi demis prin respingerea raportului de activitate al instituţiei în parlament​

 
Camera Deputatilor
Camera Deputatilor

Foto: Rador.ro
Foto: Rador.ro

Publicitate

Camera Deputaţilor a respins, astăzi, propunerea legislativă de modificare a Legii audiovizualului, ce urmărea ca preşedintele CNA să fie schimbat prin respingerea în Parlament a raportului de activitate a instituţiei, scrie HotNews.ro.

Proiectul fusese depus în urmă cu o lună de deputatul PNL Gigel Ştirbu şi Senatorul PSD Georgică Severin, şefii Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, respectiv Senat.

Iniţiativa - contestată de organizaţiile de media, care apreciau că regulile propuse "deschideau porţile arbitrarului şi abuzului" - a reprezentat o încercare de a soluţiona blocajul instituţional de la CNA, unde majoritatea membrilor îl contesta pe preşedintele Consiliului, Laura Georgescu.

Proiectul prevede că preşedintele CNA să poate fi demis prin respingerea de către Parlament a raportului anual de activitate, caz în care Parlamentul numeşte un nou preşedinte.

Propunerea legislativă a fost respinsă de Camera Deputaţilor, prima cameră sesizată, cu 190 de voturi împotrivă şi 98 de voturi pentru.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus