Skip to main content

Clubul Român de Presă, de 3 mai: "Nu există libertate reală a presei fără valoare editorială, susţinută prin putere financiară proprie"

 
Jurnalisti
Jurnalisti

Presa are nevoie de obiective comune de relansare şi de rezolvare a crizei de identitate prin redescoperirea şi susţinerea fără rezerve a jurnalismului de calitate, creativ şi de substanţă, se spune într-un comunicat de presă al CRP (Clubul Român de Presă), cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei.

Publicitate

"Nu există libertate reală a presei fără valoare editorială, susţinută prin putere financiară proprie", afirmă Clubul Român de presă.

"Mass-media din România sunt confruntate şi în acest an cu agravarea problemelor interne şi cu efectele existenţei într-un mediu economic ostil, contextul arătând că nu sunt premise ale unei redresări în 2015. În aceste condiţii, este necesară o conjugare a eforturilor în direcţia unor obiective comune şi a unei strategii unitare de relansare a industriei mass-media. Identificarea obiectivelor şi conturarea strategiei de relansare trebuie să fie rezultatul inspiraţiei şi solidarităţii în interiorul profesiei", spune Clubul Român de Presă, în declaraţia cu ocazia zilei de 3 mai.

Organizaţia susţine că "solidaritatea şi obiectivele comune de redresare pot face presa un partener puternic şi valabil într-un dialog cu autorităţile, care să ducă la rezultate reciproc avantajoase" întrucât "mass-media solide şi profesioniste sunt de domeniul interesului general".

"Dincolo de problemele economice, liderii editoriali trebuie să reflecteze la soluţii pentru rezolvarea crizei de identitate pe care o traversează majoritatea redacţiilor . Una dintre aceste soluţii este redescoperirea şi susţinerea fără rezerve a jurnalismului de calitate, creativ şi de substanţă", mai spune CRP.

Despre Ziua mondială a libertăţii presei

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi mondială a libertăţii presei. Inţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO, care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice, potrivit Mediafax.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus