Skip to main content

Emil Hurezeanu a explicat motivele pentru care a acceptat să fie propus ambasadorul României la Berlin

 
Emil Hurezeanu
Emil Hurezeanu

Emil Hurezeanu a explicat la Digi24 care sunt motivele pentru care a acceptat numirea ca ambasador al României în Germania. Jurnalistul a povestit şi cum i-a făcut Klaus Iohannis această propunere.

Publicitate

„Profesia mea de jurnalist, care a început la începutul anilor 80, m-a purtat în multe locuri, în multe ţări, dar cea mai importantă zonă a fost Germania, unde am lucrat şi la Munchen şi după aceea la Deutsche Welle, la Koln. M-am întors în 2002 în ţară şi, cu o mică paranteză, am continuat să fac acest lucru. Sunt un jurnalist care vrea să descrie realitatea, să o înţeleagă, să o analizeze. N-am fost neapărat un jurnalist de opinie, nu sunt un om care judecă lucrurile din perspectiva propriului său ego, bineînţeles cu instrumentele personale. Fiecare autor are şi opinii. Dar am practicat mai degrabă un jurnalism de înţelegere şi de găsire a medianei”, a spus Emil Hurezeanu în emisiunea Jurnalul de seară, prezentată de Cosmin Prelipceanu la Digi 24.

Hurezeanu a vorbit despre preocupările sale de politică externă şi despre experienţele avute, de-a lungul timpului, în Germania.

„Preocupările mele de politică externă, fiind de la început în situaţia de a scrie comentarii de politică externă şi în mijlocul unor întâmplări tulburi, uneori confuze, în anii 80, în ultima parte a Războiului Rece, eram într-o poziţie de a observa aproape în timp real şi concomitent mai multe secvenţe cu desfăşurări tulburătoare în Uniunea Sovietică, după 1985, în Polonia, în SUA şi în România – în primul rând - că era principala preocupare”, a mai spus jurnalistul, potrivit Digi24.ro.

„Ciclurile biografice, întâmplările din viaţă, dorinţa de a face altceva şi în acelaşi timp acelaşi lucru, folosindu-ţi experienţele şi cunoştinţele, într-un moment în care relaţia dintre o ţară ca Germania şi România, după părerea mea, este mai importantă decât oricând. În situaţia în care e vorba de un amator, eu sunt un diletant, nu fac parte din corpul diplomatic, n-am avut stagii acolo, secretar 1, secretar 2... vin dintr-o zonă diferită, dar, în acelaşi timp, o zonă în care apropierea de Germania şi trăind acolo şi încercând să înţeleg şi să cunosc mai bine această ţară mi-au dat suficient curaj să accept această propunere”, a menţionat el.

Emil Hurezeanu, despre modul în care preşedintele Iohannis i-a propus funcţia de ambasador al României în Germania

„E o propunere care mi s-a făcut relativ simplu de preşedintele Republicii, a cărui relaţie personală cu mine este destul de firavă. E unul dintre telespectatorii mei, aşa cum eu am fost unul dintre concitadinii lui, amândoi născându-ne la Sibiu, domnia sa trăind în continuare acolo. Şi, deci, nu neapărat o relaţie de apropiere, şi de familiaritate şi de cunoaştere cred că l-a făcut să ia această decizie. Nu intru în cabinetul deicizional al preşedintelui, am încercat să explic care sunt motivele mele pentru care iau această decizie”, a povestit Emil Hurezeanu, la Digi24.

Reamintim faptul că jurnalistul şi scriitorul Emil Hurezeanu a fost propus ieri pentru funcţia de ambasador al României în Germania, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mad79 mad79
    6 luni, dupa care a plecat scarbit de ce a vazut la Nastase!
  • nadia nitov nadia nitov
    nu uitam. :( si ma indoiesc ca a acceptat sa fie propus. cred ca a rupt usile mai degraba.
  • maria maria
    sa nu uitm ca EH a fost consilierul infractorului puscarias, adrian nastase! iar acum , linge clanta paiatei de la cotroceni!!! numai asa poti ajunge ambasador.

Trimite un comentariu

sus