Skip to main content

Licitaţie de peste 194.000 de euro: Radioul public vrea să cumpere benzină şi motorină pe bază de carduri

 
Radio România
Radio România

Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) vrea sa cumpere benzina si motorina pe baza de carduri, contract in valoare estimatata cu TVA de 867.125 lei (peste 194.000 de euro), finantat din surse proprii, potrivit unui anunt de participare publicat marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Amintim ca si TVR a lansat o licitatie similara in luna ianuarie din acest an, dar la o valoare mult mai mare, de peste 900.000 de euro.

Publicitate

SRR (Radioul Public) vrea sa cumpere combustibili auto, in cantitate totala de 148.000 de litri, din care benzina auto (108.000 litri) si motorina (40.000 litri).

Conform datelor din caietul de sarcini, combustibilii auto vor respecta normele Uniunii Europene si vor fi omologati conform legislatiei române în vigoare.

"Benzina trebuie sa respecte normele europene de poluare, incadrandu-se in coeficientii de poluare acceptati de normele EURO 3, 4 si 5. Motorina trebuie sa respecte normele de poluare EURO 4 si 5. Achizitionarea combustibilului se va face de la statiile de distributie ale furnizorului, numai pe baza de carduri", se arata in caietul de sarcini.

Sistemul de carduri pe baza carora vor fi achizitionati combustibilii pentru autovehicule trebuie sa îndeplineasca următoarele cerinte:

- Cardurile pentru autovehicule vor fi emise pentru fiecare autovehicul comunicat de către achizitor si identificat prin numărul de înmatriculare si denumirea autoritătii contractante.

- Cardurile vor avea un plafon individual cantitativ si/sau valoric comunicat de autoritatea contractanta.
- Se va asigura posibilitatea de obtinere a informatiilor privind soldul curent ramas pe fiecare card in parte.
- Se va asigura posibilitatea limitării creditului initial de pe card.
- Posibilitatea blocării cardului de catre centrul logistic al achizitorului, fără aprobarea utilizatorului.
- Acces în timp real la informatiile referitoare la utilizarea cardurilor (data si ora tranzactiei, produs, cantitate, statia de distributie etc).
- Contravaloarea combustibilului efectiv alimentat lunar de către achizitor pe baza sistemului de carduri de credit va fi facturată de catre furnizor centralizat la nivelul consumurilor efective aferente fiecarei locatii a Achizitorului.
- Furnizorul are obligatia de a emite facturi lunare pentru contravaloarea cantitătii totale de combustibil alimentat efectiv la nivelul fiecarei locatii a Achizitorului, în baza cardurilor de credit, în cursul întregii luni. Facturile trebuie transmise la sediul central al Achizitorului, in termen de 5 zile de la data emiterii.
- Factura emisă trebuie sa aibă anexat extrasele conturilor de card cu situatia detaliată a achizitiilor de combustibil efectuate pe fiecare card în parte, cu informatii referitoare la data si ora achizitiei, cantitatea alimentată, valoarea achizitiei, document semnat si stampilat.
- Furnizorul are obligatia de a emite gratuit cardurile de credit necesare Achizitorului.

- Termenul solicitat pentru livrarea tuturor cardurilor de credit la sediul central al achizitorului si la studiourile regionale este de maxim 7 (sapte) zile de la data intrării în vigoare a contractului.
- Datele de identificare ale autovehiculelor vor fi mentionate într-o anexă la contractul de achizitie.
- Ofertantul va asigura autoritătii contractante posibilitatea de a suplimenta sau de a reduce numarul de carduri emise gratuit, la simpla cerere a acesteia.
- Ofertantul va asigura posibilitatea de alimentare cu combustibil a autovehiculelor achizitorului, în cazul nefunctionării sistemului de carduri de credit, fără alte costuri suplimentare din partea acestuia.


Alte cerinte minime obligatorii

Ofertantii vor depune în mod obligatoriu lista cu reteaua statiilor de distributie pe judete, care să cuprindă drumurile europene, nationale si judetene. Lista trebuie să cuprindă numarul total de statii din Bucuresti si din judete, cu precizarea localitătilor în care se află acestea si adresele acestora.

Este obligatoriu ca toate statiile de alimentare cu combustibili care vor fi luate în considerare să poată permite achizitionarea de combustibili pentru autovehicule pe bază de carduri de credit.

Contractul are o perioada de 12 luni, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 18 iunie 2015. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24 iunie 2015. In aceeasi zi va avea loc si sedinta de deschidere a ofertelor.

Amintim ca in luna ianuarie din acest an, Societatea Română de Televiziune (SRTv) a reluat licitatia deschisa pentru achizitia de carburanti (benzina si motorina) pentru autovehicule, pe baza de carduri, contract in valoare estimata de peste 900.000 de euro, dupa ce o licitatie similara fusese anulata in toamna anului trecut. Despre acest contract, Paginademedia.ro a scris aici.

Termenul limita pentru primirea ofertelor la licitatia TVR a fost 11 martie 2015, dar pana acum, in SEAP nu a fost comunicat un castigator al acestui contract si nici nu sunt informatii privind ofertele depuse.

Autor: Adrian Vasilache adrian.vasilachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus