Skip to main content

MAE, despre ambasadorul de la teleshopping: "a invocat scopul strict umanitar al demersului său"

 
Constantin Grigorie, ambasadorul Romaniei in Republica Ceha
Constantin Grigorie, ambasadorul Romaniei in Republica Ceha

Fostul ambasador al României la Moscova, Consantin Grigorie, propus recent pentru misiunea diplomatică din Cehia, este subiectul unei controverse, după ce a filmat, fără a informa sau a cere acordul Ministerului de Externe, un clip de teleshopping pentru un aparat medical de detoxifiere, scrie Gandul.info.

Publicitate

„Ministerul Afacerilor Externe nu a fost informat cu privire la această activitate – de ordin personal –, ministerului nesolicitându-i-se acordul, sub nicio formă, cu privire la activitatea în cauză. Ca primă reacţie, persoana în cauză a invocat scopul strict umanitar al demersului său, acesta având caracter personal şi fără obţinerea de foloase materiale, conform spuselor sale”, explică MAE într-o reacţie la solicitarea Gandul.info.

Ministerul Afacerilor Externe mai spune că asocierea funcţiei şi ministerului cu această reclamă este ceva nepermis diplomaţilor.

„MAE consideră regretabilă şi inacceptabilă folosirea, în cadrul acestui demers, a numelui instituţiei şi a funcţiei/gradului diplomatic din cadrul MAE”, a precizat Ministerul.

Reamintim că într-un clip postat în 18 martie pe YouTube de centrul de detoxifiere care a realizat dispozitivul promovat de diplomat, ambasadorul Constantin Grigorie vorbeşte despre inventatorul aparatului, un medic pe care spune că îl cunoaşte de 20 de ani.

Precizam că spotul de teleshopping a fost scos de pe YouTube după ce ieri presa a scris despre modul în care ambasadorul promovează sub titulatura MAE un aparat de detoxifiere.

Legea le interzice diplomaţilor să presteze activităţi comerciale

Legea 269 din 2003 privind Statutul Corpului Diplomatic le interzice diplomaţilor români să presteze orice fel de activitate comercială. Singura activitate suplimentară pe care au voie să o aibă diplomaţii este să predea.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion ion
    Foarte foarte tare!
    Oare in vreo tara civilizata s-ar fi intamplat ca un ambasador sa faca teleshoping?
  • geo geo
    Si cum ramine cu nenea acesta de 65 de ani...il trimitem sau nu la pensie?

Trimite un comentariu

sus