Skip to main content

NE CERTĂM, K LA METEO. Romica Jurcă: Claudiu Lucaci a vrut să mă înlăture. Lucaci: Jurcă a fost adusă la TVR prin ordin de la Elena Ceauşescu

 
romica-jurca-
romica-jurca-

Schimb de replici între fostul şef al ştirilor TVR Claudiu Lucaci şi fosta prezentatoare a rubricii meteo Romica Jurcă. Startul l-a dat Romica Jurcă, acuzându-l pe Lucaci că a vrut să o înlăture. Lucaci a răspuns pe Facebook: a fost pusă la TVR prin ordin de la Elena Ceauşescu.

Publicitate

Cum s-au desfăşurat “ostilităţile”, în continuare.

Tonul a fost dat de Romica Jurcă. Într-o emisiune la postul tabloid Antena Stars, Jurcă a spus că Lucaci a vrut să o înlăture de la rubrica Meteo, atunci când a devenit şef al ştirilor TVR, notează Mediafax.

Romica Jurcă, la Antena Stars:

"Nu mai am contract cu TVR, deoarece nu mai vrea directorul Direcţiei Ştiri, Claudiu Lucaci (...) Astfel de intenţii a avut de când a ajuns şef la Ştiri, iar de fiecare dată motiva că «nu se mai acceptă colaboratori», ceea ce era şi este o foarte mare minciună (...) Consiliul de Administraţie a aprobat să fiu menţinută în TVR şi să mi se încheie alt contract. (...) În acest sens a fost emisă o hotărâre (...) pe care directorul Lucaci a refuzat să o pună în aplicare până la începutul lunii noiembrie 2014".

Claudiu Lucaci a avut o reacţie foarte dură la adresa afirmaţiilor. Într-o postare pe Facebook, Lucaci spune că Romica Jurcă a fost adusă în TVR prin ordin de la Elena Ceauşescu şi că aceasta “s-a ocupar cu livrarea de rapoarte meteor şi despre colegi”.

Claudiu Lucaci, pe Facebook:

"Sunt o resursă de cunoaştere şi informaţie. Şi, din când în când, mă provoacă vreun frustrat să-l pun la punct. Azi m-am gândit să-i răspund unei viitoare pensionare care a profitat de toate regimurile pentru a înşela încrederea oamenilor.

A început să colaboreze cu TVR prin ordin de la cabinetul 2. Pentru cei mai tineri, codificarea înseamnă Elena Ceauşescu.

S-a ocupat cu livrarea de rapoarte meteo şi despre noii săi colegi. După 1990, s-a transformat în specialist meteo.

A profitat, din nou, de relaţiile sale cu «foştii». Le-a arătat colegilor săi că, indiferent de puterea politică, de regimul consitituţional, are impunitate. Astfel a fentat lustraţia şi i-a sfidat pe colegi. Pe cei de la locul de muncă şi pe cei unde colabora. Pe primii i-a denigrat şi îndepărtat de colaborarea cu TVR, pe ultimii îi tapa de bani şi simula monopolul absolut pe sursele de informare.

A renunţat cu plăcere la TVR când a descoperit că poate face şi mai mulţi bani la altă televiziune. Şi-a angajat şi copilul în acel loc. Apoi, când patronii au descoperit că nu performează, a revenit de unde a plecat. Pentru un salariu şi mai mare şi condiţii de demnitar (maşină, telefon, concediu plătit). A dat la o parte angajaţi nevinovaţi şi a blocat ani de zile concurenţa pe post.

A ascuns TVR faptul că toate datele meteo se puteau obţine gratuit şi că mulţi colegi de-ai săi şi-ar fi dorit să colaboreze gratuit cu TVR. I-a fost păstrată colaborarea, ani de zile, în ciuda acestor lucruri.

Când nu au mai fost bani i s-a atras atenţia că TVR nu este instituţie de asistenţă socială. Că alţii, mai tineri, n-au loc de muncă. Că risipa ne-a dus la sapă de lemn. Şi atunci a început să facă ce a fost învăţată în tinereţe: note informative, ameninţări, intervenţii la conducere, şantaj. Cu astfel de oameni, România încă nu s-a despărţit de trecutul său odios. Ei continuă să ne intoxice viaţa şi conştiinţele"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Eu personal o prefer pe tanti Romica Jurca, fătucelor siliconate care își bâțăie fesele și își arată bulanele la TV, îmi place maniera calmă în care ea prezintă, pentru celelalte există RedTube.
  • Cristian Cristian
    Numele doamnei Romica Jurca este un nume intrat în folclorul urban, este un nume notoriu, un brand, este primul nume care îți vine în minte atunci când te gândești la un prezentator meteo din România.

    Informațiile meteo nu mai au demult nevoie de un prezentator, a fost nevoie de unul atunci când nu exista o grafică TV capabilă să prezinte o hartă și niste temperaturi.
    Îmi aduc aminte de vremea când la rubrica meteo era o hartă agățată într-un cui iar prezentatorul folosea un ciomag pentru a arăta localitățile de care vorbea.

    De fapt aproape că nu mai avem nevoie de rubrica meteo de la televizor de când există aplicații care ne aduc în câteva secunde toate informațiile de care avem nevoie.

    Rubrica Meteo este acum un pretext pentru a aduce în față niște „asistente TV”, poate că unele din ele pot mai mult decât să citească un prompter, însă la această rubrică cam atât li se cere.

    În final o poezie:

    „Veni și ziua de asalt
    Aceea-n care norii
    S-o adunat și ne-o lăsat
    Să ne bătem ca chiorii

    Și-atâta ploaie o trimis
    Tanti Romica Jurca
    Că prin șuvoaie nu vedeai
    În cine să bagi furca”

    Fără Zahăr - Neamul lui Peneș Curcanul,
  • Denimme Denimme
    Are dreptate Lucaci! Doamna Jurca este salariat cu norma de baza la INMH. Desi INMH ar putea trimite experti meteorologi la TVR pe gratis in baza contractului pe care il are cu televiziunea, Jurca isi blocheaza colegii de la INMH potentiali concurenti prin faptul ca este colaborator si la TVR. Deci ea primea bani dublu pt o activitate de prestanta, in timp ce jurnalistii salariati ai TVR pe norma intreaga nu au voie sa prezinte meteo. TVR a fost in restructurare. Cat de corect este sa dai afara jurnalisti angajati, dar sa o pastrezi pe ea collaborator, cand INMH pune la dispozitie oricand un consultant meteo, gratis? Si unde, la ce televiziune s-a mai vazut prezentatoare meteo de peste 60 de ani care a mai lucrat si pe timpul comunistilor?? Am vazut recent ca dna Jurca a declarat intr-un interviu ca nu ii plac prezentatoarele meteo din ziua de azi. Pai normal! Ca ea e impotriva trendului! Iar TVR in 2015 vrea sa perzinte buletin meteo ca in1989??
  • nadia nitov nadia nitov
    si care-i problema? amandoi au fost pusi de comunisti. ar trebui sa se inteleaga.
  • Misu Misu
    M-am mirat cand am vazut-o la Romania TV pe aceasta fiinta , care imi aduce aminte de epoca Ceausescu. E varza in a prezenta stirile meteo la tv.e si urata in draci. Poate cei de la Rtv isi vor da seama de greseala facuta , aducand -o pe Jurca la ei in tv. Afara cu ea, ca mi-e greata cand o vad, cred ca si altora.
  • Robert Robert
    Sub privrea inocenta a Romicai Jurca se ascunde o adevarata Mata Hari! :))

    Lucaci e material de CNCD. "Sunt altii mai tineri" nu e un motiv legal sa dai afara pe cineva. Deci dupa ce ca a fost turnatoare mai e si baba! :)) De fapt Lucaci ar fi, fara niciun efort, un foarte bun umorist.
  • Alin Alin
    Nici măcar nu mai e șef. E în concediu medical ca sa nu poată fi data afară. Penibil.
  • maria maria
    D-na Jurca mai dati-va la o parte si mai lasati locul celor tineri si specialisti. Dv. s-a vazut ca nu sunteti specialista ci o cititoare de prompter. mai uitati-va la celelalte tv. si vedeti cateva tinere care arata bine si stiu si ce zic.
  • Horea Horea
    Dar pe tine "Claudel", cine te-a pus sef la stiri?
    Care "cabinet"?

Trimite un comentariu

sus