Skip to main content

Revelaţiile lui Mihai Gâdea: “O zonă a aşa zisei prese nu era nimic decât un aparat de propagandă, de linşat adversarii. Trebuie să facem curat”. Apoi i-a pus la zid pe Andronic, Burci, Sârbu, Adamescu şi alţii “din mafia presei”

 
Image_0518-2144(CH-20)
Image_0518-2144(CH-20)

Mihai Gâdea vrea să se facă curat în presa. A spus-o apăsat. “Nu mai merge aşa!”. Să scăpăm de “propagandiştii mafiei”. De cei care execută “linşaje mediatice” şi “distrug vieţi”. “Nu putem să stăm toţi aşa, laolaltă, ca şi cum am fi toţi din aceeaşi breaslă, că nu suntem”, a spus aseară în Sinteza zilei.

Publicitate

Şi-a şi motivat “demersul”: “O foarte importantă zonă a aşa zisei prese nu era nimic decât un aparat de propagandă, de linşat adversarii, de distrus vieţi şi, desigur, de creat câte un soclu. Cred că trebuie să se facă curat”. Soclu pentru Băsescu. “Nu putem să stăm toţi aşa, laolaltă, ca şi cum am fi toţi din aceeaşi breaslă, că nu suntem”, a spuns în deschiderea Sintezei zilei, de pe Antena 3.

Ce a urmat? O emisiune în care, sub genericul “Cum îşi plătea mafia propaganda”, i-a pus la zid, contondent, pe Cristian Burci (reluând în repetate rânduri interviul de acum 20 de ani, în care patronul Adevărul era prezentat ca “baby broker)”, Dan Andronic, Adrian Sârbu, Dan Grigore Adamescu, Adrian Halpert, Simona Ionescu, Robert Turcescu. A fost luat în vizor şi Cristian Tudor Popescu care, printr-un exerciţiu de logică a lui Mugur Ciuvică, a primit salariul din banii Elenei Udrea.

Emisiunea a avut şi un montaj dedicat, în care celor amintiţi le erau trecute în revistă “păcatele”.

Ce s-a întâmplat aseară?

Mihai Gâdea, motivând subiectul emisiunii, în deschiderea programului:

“Este inacceptabil ca într-o democraţie, aşa-zise instituţii de presă să nu fie nimic altceva decât instituţiile mafiei care, dacă spui ceva despre mafie, să te execute. Linşaje pe bandă rulantă.

Cred că trebuie să se facă curat. Şi să se vadă care este diferenţa dintre jurnaliştii de investigaţie. Dintre jurnaliştii şi oamenii de televiziune care sunt oneşti, care mai pot face greşeli, dar care sunt oneşti şi sinceri, în raport cu adevărul, în raport cu publicul şi în raport cu interesul public.”

“Nu putem să stăm toţi aşa, laolaltă, ca şi cum am fi toţi din aceeaşi breaslă, că nu suntem.

Sunt unii oameni de televiziune oneşti, sunt oameni de televiziune care trăiesc din salariu, sunt oameni de televiziune care fac sacrificii, sunt oameni de televiziune care sunt în luneta mafiei şi şi noapte. Iar aceştia nu pot sta împreună cu cei care, de exemplu, fac pornografie, care fac un fel de presă de cea mai joasă speţă din lume, oameni care nu sunt onorabili nicăieri pe planetă şi care …sunt reciclaţi de Băsescu şi care prezentaţi de către mafie ca fiind reprezentanţi ai opiniei publice ca ziarişti. Nu, nu! Nu merge aşa!”

O foarte importantă zonă a aşa zisei prese nu era nimic decât un aparat de propagandă, de linşat adversarii, de distrus vieţi şi, desigur, de creat câte un soclu.

Băsescu era luptătorul împotriva corupţiei. Doamna era cea care moderniza România şi oricine era în anturajul lor şi li se dădea pe listă şi pe cine trebuia să pupe, unde şi la ce ore, aceştia se executau întocmai şi la timp.

A venit momentul ca banii aceştia din şpăgi, ca banii aceştia furaţi în aceşti ani de zile să fie luaţi de la aceşti mafioţi. Nu este posibil să stai împreună cu mafioţii, să execuţi ordinele lor şi să te numeşti altcumva decât sluga mafioţilor.

Nu putem să facem o departajare între aceia care au dus la îndeplinire anumite asasinate politice şi alţii care au dus la îndeplinire asasinate mediatice."

“Propagandiştii mafiei”, luaţi la rând

După monologul din deschidere, au venit detaliile, despre fiecare din numele care apăreau în genericul dedicat. Au fost prezentaţi ca “propagandiştii mafioţilor” şi puşi la zid pe rând.

Dan Andronic – “a luat bani de la Niro”

“Nu mi se pare că ar putea să existe o scuză pentru care suntem la atâtea zile din momentul în care infractorul Niro, cel care este acuzat că face parte din mafia regimului Băsescu, cel care este demonstrat că a luat şpagă în dosarul Microsoft, alături de Pinalti, Cocoş. El să mărturisească cu mânuţa lui cum a dat bani propagandei băsiste şi în mod special numitului Andronic Dan şi până la această oră să nu existe niciun fel de anchetă, cel puţin la nivel public.”

Cristian Burci - traficantul de copii

“Eu nu pot să cred că lucruri demonstrate de posturi de televiziune străine, cum ar fi SBS, în care un personaj care mărturiseşte cu foartemultă dezinvoltură că vinde copii şi în afară de faptul că face traffic de fiinţe umane.. Să spui în clar că ai nevoie de bani pentru a mitui judecători, pentru a mitui tot felul de oameni din sistemul de justiţie şi să pară că persoana respectivă are protecţia a doi generali, de la SIE, spune fratele fostului şef al Serviciului Român de Informaţii.”

Emisiunea a reluat de câteva ori filmarea de acum 20 de ani în care patronul ziarului Adevărul era prezentat ca “baby broker” – intermediar în traficul de copii şi a amintit de relaţiile lui Burci cu Miron Mitrea.

Emisiunea Dosar DNA, de pe Prima TV, a fost şi ea analizată. “Vă dau puţină consultanţă media, doamnă Koveşi”. “Este pe locul 217”, a spus Gâdea. ”De prezentator, ce să zic… Nici lumină nu ştiu să pună, parcă e filmată într-o debara. Vânzătorul de copii nu ştie să facă televiziune. Poate ştie domnul Andronic .”

La Dan Grigore Adamescu a fost amintit faptul că “a mituit judecători”care au luat mai mulţi ani de închisoare decât pedeapsa acestuia. Mugur Ciuvică a vorbit de Cristian Tudor Popescu despre care a spus, invocând un exerciţiu de logică, că a primit salariul de la Elena Udrea.

În studioul Antena 3 au fost Ecaterina Andronescu, Mugur Ciuvică, Pavel Abraham şi Adrian Ursu.

Astfel de emisiuni vor continua. Cel puţin aşa a anunţat Mihai Gâdea: “Cei pe care i-aţi văzut în imagini au culpe diferite, vin din zone diferite. Fiecare trebuie evaluat în parte. Mi-aş dori ca în serile următoare să am timp să ne oprim pe fiecare caz de corupţie din propaganda mafiotă.”

GALERIE FOTO. Capturi din emisiunea Sinteza zilei de aseară

  • Image_0518-2309(CH-20)
  • Image_0518-2308(CH-20)
  • Image_0518-2305(CH-20)
  • Image_0518-2225(CH-20)
  • Image_0518-2223(CH-20)
  • Image_0518-2218(CH-20)
  • Image_0518-2209(CH-20)
  • Image_0518-2208(CH-20)
  • Image_0518-2144(CH-20)
  • Image_0518-2142(CH-20)[1]
  • Image_0518-2142(CH-20)
  • Image_0518-2141(CH-20)[1]
  • Image_0518-2141(CH-20)
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Andrei Dan Andrei
    Gadea, fii fericit!....
    Singura satisfactie pe care poti sa o ai e ca ati compromis definitiv notiunea de presa din Romania postdecembrista. Tu si tomberonezii tai colegi de platou.
  • Ion din balon Ion din balon
    Oare...din conturile externe ale fostei securitati...ca n a intrebat nimeni de unde a avut primul milion :)) Iliescu era mai interesat de mineriade decat de ce fac baietii de la relatii externe :)) De moda veche, credea mai mult in politica decat in bani! Domnu' profesor era mai tanar si mai informat!
  • Tudor Tudor
    Gadea nu isi da seama ca vorbeste cu o oglinda? A descris perfect Antena 3.
  • m m
    Este incredibil cum Gadea confunda ceea ce vede in jurul sau cu ceea ce este el de fapt, cum vorbeste despre mizeriile din interiorul sau proiectandu-le asupra altora. Un dans orb intre absurd si hilar.
  • mihai mihai
    marean, nu trebuie sa iti cauti raspunsurile in comentariile de pe net. La intrebarea ta a raspuns in cateva randuri justitia - drept dovada felix al tau e la bulau momentan. Nu avem noi de unde sa stim detalii cum a furat varanu si de unde, dar e destul sa vezi ce avere are ca sa iti dai seama ca nu are nici o activitate care sa justifice asemenea bani. E simplu ca buna ziua. Daca aveam legea de asa natura incat tu sa trebuiasca sa justifici de unde ai banii, nu organele sa dovedeasca metodele prin care i-ai furat...felix era condamnat de mult pe viata. Nu e singuru in cauza, bineinteles.

    Petrisor: tema de mobil e distrusa. Pe PC cand comentez nu vad toate literele din capul randului. Serios...pacat de munca ce o depui sa scrii aici. Mai bine faci un site simplu ca un blog pe wordpress, decat sa te arunci in tot felul de teme bizare ce strica orice experienta de navigat.
  • Maria Maria
    Hotul striga hotii! Cam asta imi inspira acest articol, citit in diagonala. Grea meserie aveti si voi, sa urmariti toate prostiile. Totusi, nu inteleg, de ce le dati atata importanta neimportantilor?
  • marian marian
    Imi poti spune de unde are Voiculescu bani negri sa-l plateasca pe Gadea?
  • Andrei Andrei
    CBS, nu SBS. Nu vă faceți mai atacabili decât sunteți prin simpla prezență în dispută.
  • Marin Marin
    Era mult mai credibil daca se includeau si pe ei, cei de la Antena 3. Altfel, nu exista nici un dubiu ca "presa" din Romania este corupta.
  • Mm Mm
    Acu' nu poti zice ca nu au dreptate.Bine,ei uita sa spuna ca sunt trompeta lui Voiculescu,dar in rest e foarte corect ca cei de pe lista erau platiti de mafioti si erau propaganda lor.Fiecare cu propagandistii lui,toti platiti din bani negri.

Trimite un comentariu

sus