Skip to main content

Stefan Iordache, seful UAPR: Un pitch deschis in care inviti mai mult de 50 de agentii nu te aduce in zona in care preturile sunt cele mai mici

 
Stefan Iordache
Stefan Iordache

Stefan Iordache, fondatorul Leo Burnett Group si vicepresedinte UAPR se intreaba daca este in interesul unui client sa faca un pitch in care sa solicite o propunere creativa/strategica de la mai mult de 3-5 agentii, scrie IQads. Discutia vine in contextul in care retailerul Carrefour a invitat ieri la pitch peste 50 de agentii locale (detalii, AICI).

Publicitate

Iordache e de parere ca prin  invitarea la un pitch (licitatie) a mai mult de 3 - 5 agentii clientul trimite doua semnale negative. Pe de o parte, „nu stie sau nu poate sa faca o diferentiere intre agentiile existente pe piata. Adica sa le evalueze fata de nevoia lui de resurse si intelegerea strategica dorita” Pe de alta parte, „nu stie ce strategie/creatie are nevoie si vrea sa pescuiasca idei.”

Seful Leo Burnett e de parere ca un pitch la care sunt invitate mai mult de 50 de agentii „nu te aduce in zona in care preturile sunt cele mai mici si campania determina eficienta dorita.”

O posibila cale de urmat este in viziunea lui Stefan Iordache:

Vizitezi si discuti cu cate agentii vrei din piata. Aceasta este faza pe care putem sa o denumim "fara numar". Decizi pe care dintre ele le placi, ai vrea sa lucrezi cu ele si evaluezi daca iti transmit incredere ca pot sa raspunda nevoilor tale din punct de vedere resurse, dar si strategic.

Selectezi un numar decent de agentii. De recomandat, nu mai mult de cinci.

Daca prioritatea ta este pretul cel mai mic, ai o evaluare suplimentara in care verifici care este oferta comerciala pe care o propun.

Selectezi 3 agentii. Maxim!
Si apoi dai un brief in care agentiile trebuie sa iti propuna o o solutie strategica/creativa.
Negociezi, decizi, comunici transparent decizia.

Textul integral, AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Zelist Blog » Blog Archive » 21 – 27 mai 2015 – Sapt
    […] Stefan Iordache: Un pitch deschis in care inviti mai mult de 50 de agentii nu te aduce in zona in care preturile sunt cele mai mici […]
  • Alina Alina
    Este greu si sa stii cand sa pui un singur "i" si cand sa pui doi, nu-i asa Vasile? Sau la buticul de apartament nici nu conteaza? Vezi tu, asta e diferenta ;)
  • vasile vasile
    Oooo, nu ne-a trimis noua si la inca 2 agentii, naspa. Este ca la super market simplu, le zici tuturor si cumperi ce iti convine. Este greu sa fi o agentie mare si sa o iei in bot de la un butic de apartament. Poate se schimba asa contractele cu dedicatie.

Trimite un comentariu

sus