Skip to main content

Studiu BRAT. Câţi internauţi vin de la ţară şi câţi de la oraş

 
internet
internet

România numără peste zece milioane de internauţi, potrivit unui studiu realizat de Biroul Român de Audit Transmedia, în perioada 1 decembrie 2014 - 28 februarie 2015. Câţi sunt de la oraş şi câţi vin de la ţară?

Publicitate

Potrivit studiului, circa 3,7 milioane de persoane din mediul rural accesează internetul. La nivel urban, universul celor care accesează internetul este format din 6,8 milioane de persoane. Astfel, în România se ajunge la o cifră totală de 10,5 milioane de utilizatori de internet.

Potrivit studiului realizat de BRAT, consumul de internet din mediul urban rămâne în continuare mai ridicat faţă de cel din mediul rural, audienţa siteurilor web la modul general fiind distribuită astfel: aproximativ 65% utilizatori provin din mediul urban şi aproximativ 35% utilizatori din mediul rural.

Profilul utilizatorilor de internet

  • În mediul rural internetul este accesat preponderent de persoanele mai tinere, cu vârstă cuprinsă între 14 şi 44 de ani, în procent de 83%.
  • În mediul urban utilizatorii cu vârsta de peste 44 de ani câştigă teren, ajungând la un procent de 25% dintr-un numar de aproximativ 6,8 milioane persoane din mediul urban care accesează internetul.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasile Vasile
    Petrica, da un link, tata, ca nu intelegem balmajelile astea.

Trimite un comentariu

sus