Skip to main content

Antena 1, amendată cu 10.000 de lei pentru emisiunile În gura presei şi Neatza cu Răzvan şi Dani

 
Badea curte 3
Badea curte 3

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze postul Antena 1 cu suma de 10.000 de lei pentru o ediţie a emisiunii Neatza cu Răzvan şi Dani şi două reluări ale emisiunii În gura presei.

Publicitate

Postul de televiziune a fost sancţionat pentru încălcarea articolele privind protecţia minorilor şi pentru violenţă de limbaj - în cazul emisiunilor lui Mircea Badea.

Mai exact, în cazul Neatza cu Răzvan şi Dani, ediţie specială de 1 mai, în care au fost folosite expresii cu conotaţie sexuală. În plus, asistenta Flavia Mihăşan şi animatoarele au fost îmbrăcate sumar (costum de baie, bustieră, şort, bikini tanga) şi, pe parcursul emisiunii, au dansat lasciv, cu mişcări provocatoare, potrivit monitorizării CNA. Pe parcursul emisiunii, Răzvan Simion a spus: Băi, ia,  atenţie la mine toată lumea! Vin clienţii, nu sta aşa să ne vadă… Da? Hai, copiii, mai sus, mai pe cardeală, pe mangleală… Înţelegi? Mai… Da? Hopa! Prinţesa, dai frumos din buci! Da? Hopa! Hopa!

Pe de altă parte, CNA a amendat postul Antena 1 şi pentru două ediţii ale emisiunii În gura presei, difuzate în miezul zilei, reluări de la Antena 3. Sancţiunea a vizat afirmaţiile lui Mircea Badea la adresa lui Traian Băsescu. Realizatorul TV a folosit la adresa fostului preşedinte al României apelative precum „senil”, „ticălos”, „stupid”, „penibil”, „formă de viaţă abjectă” şi „imbecil”.

"„Imbecil”, „senil”, „ticălos”, „stupid”, „penibil”, mie mi se par formulări injurioase. Dorinţa mea ar fi să înţeleagă foarte bine şi domnul Badea că problema e la exprimare, cel puţin din punctul meu de vedere. Exprimare amendabilă de Legea Audiovizualului. Dacă domniei sale i se pare nedreaptă Legea Audiovizualului, nu are decât să facă o campanie pentru modificarea ei, în aşa fel încât legea să nu mai amendeze limbajul injurios", a spus Radu Herjeu, cel care a făcut primele propuneri de amendare. Acesta a propus o sancţiune de 12.000 de lei pentru postul Antena 1.

Totodată, pentru aceleaşi emisiuni ale Antenei 1, Radu Călin Cristea a propus o somaţie.

Cum niciuna dintre propuneri nu a reuşit să întrunească numărul minim de voturi, şase dintre cei opt prezenţi, a fost făcută o propunere intermediară, de 10.000 de lei, de către Monica Gubernat. Aceasta din urmă a fost votată de următorii membri: Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Viorel Vasile Buda, Lorand Turoş şi Florin Gabrea. Radu Călin Cristea a fost împotrivă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pArA pArA
    Adevarat ... imi aduc aminte cand baietii astia (Razvan si Dani) chiar aveau umor , pe vremea cand faceau matinalul la National TV, dar dupa ce au venit la A1 , incet incet s-au stricat de tot ...
  • abdu rehab abdu rehab
    sunt curios sa vad cate Amenzi antena (1, 3, 4, nu conteaza) NU A PLATIT atatia ani. sper ca antenele sa primeasca Amenzi cat mai mari posibile, si apoi sa fie inchise la fel ca si otv-ul (pentru ca nu au platit Amenzile).
  • Adi Adi
    Deci penibilii de la CNA au dat amenda de 10.000 lei(2500 euro) pentru ambele porcarii ? Adica 1500 euro fiecare?? Adica salariul pe o saptamana al unuia dintre prezentatori?? Ce rusine de institutie!! Iar Radu Calin Cristea reuseste sa se compromita definitiv propunand somatie ! As fi vrut sa ii zic ,, hai sictir,, dar m-am razgandit !
  • Marius Marius
    Datul "din buci" si folosirea injuraturiilor compenseaza de fapt lipsa de idei si, mai ales, de umor a realizatorilor. Poate ca a venit timpul sa se dea la o parte si sa le dea sansa si altora sa faca divertisment pe TV. Sa-si ia si sacii de bani si "animatoarele" cu ei.

Trimite un comentariu

sus