Skip to main content

Cazul Eli Roman - Mircea Badea ajunge şi la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

 
eli_roman
eli_roman

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării va analiza o plângere din partea jurnalistei Eli Roman şi a mai multor ONG-uri, în privinţa atitudinii realizatorilor Mircea Badea şi Mihai Gâdea faţă de jurnalista Realitatea TV.

Publicitate

Mircea Badea a primit o citaţie de la CNCD pentru a da explicaţii în acest caz, după cum se arată într-o postare pe pagina acestuia de Facebook.

Aceasta a fost jignită în repetate rânduri după un incident care a avut loc la Realitatea TV în luna martie, când Eli Roman a avut un blocaj chiar în momentul în care era în direct. Aceasta a explicat ulterior că blocajul a fost cauzat de faptul că era însărcinată în cinci săptămâni şi a avut o cădere de glicemie.

În ciuda explicaţiilor, Mircea Badea şi Mihai Gâdea i-au criticat dur pe jurnalistă şi pe soţul acesteia, Stelian Negrea. „Realizatorii de la Antena 3 fac comentarii şi gesturi ofensatoare, inclusiv mimand comportamentul unei persoane cu dizabilităţi fizice”, se arată într-un comunicat al Asociaţia Jurnaliştilor Europeni, citat de paginademedia.ro, AICI.

O sesizare a ajuns, la momentul respectiv, şi la Consiliul Naţional al Audiovizualului, însă până acum nu a fost analizată.

https://youtu.be/TGQ_A6S11ow

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • paul S paul S
  Mi-am adus aminte de un meci Steaua-Rapid, in care scanda stadionul: "Nu va fie frica, apara Stelica! ".
  Era la misto, pentru ca facuse ala o gafa monumentala.

  Fara plangerea asta, nu ar mai fi publicat toata lumea filmuletul si momentul asta jenant ar fi fost uitat si ingropat.
  Dar nu, sa-l tinem in actualitate !
  Bine ca nu a lovit-o MB cu o nuia peste fund, ca i-ar fi dat Stelica chilotii jos, ca sa arate urma.

  Toata lumea uitase de aceasta faza jenanta, trecuse, nu mai exista!
  Iata ca avem acum sansa sa o revedem si sa o pastram vie in minte.
  Asta inseamna sa nu ai capacitatea de a ierta.
  Iti faci tot tie rau, adica victimei.
 • paul S paul S
  Nu e balbaiala, e blocaj mental.
  Se intampla des, din cauza unui factor perturbator.
  Si Puiu Calinescu a uitat poezia cand a inceput sa cante cucul din ceas (BD intra in actiune, Femeia fara semnalmente).
  Cautati faza pe Internet.
  Si eu am trecut prin asa ceva la o inregistrare, din cauza unui beculet rosu care a inceput sa palpaie. Doar ca nu era direct.
  Ce a urmat dupa acel moment, plangeri, scandal, circoteca, petitii, nu e genul ei.
  Te duc cu gandul la un pechinez turbat si isteric care latra, disperat si viteaz, de dupa gard, la trecatori.
  Recunoasteti personajul?
 • geo geo
  Pai cind se ”judeca” aceasta cauza?
  Ca la ACR s-au miscat destul de repede...
 • gex gex
  Se poate să faci bâlbe pe o stare emoțională influențată de scăderi de glicemie .
  Problema este alta,acest Mirciulică este un scamator ieftin ce le știe pe toate și se ia de toți.Să nu uităm de televiziunile importante CNN- depinde,câte bâlbe și acolo.
  Ei nu le iau în serios,aici este subiect și derâdere.Vai de steaua noastră.
 • Lovitură pentru Mircea Badea: nu credea că o ironie îl va costa
  […] Mircea Badea a ironizat-o şi a criticat-o dur pe Eli Roman, dar şi pe soţul acesteia, Stelian Negrea, ”mimând comportamentul unei persoane cu dizabilităţi fizice”, scrie paginademedia.ro. […]
 • Radu Radu
  Datorita lui Mircea Badea am vazut si eu prestatia jurnalistei Eli Roman. Fenomenal. Nu mai conteaza cum si cat va fi sanctionat Mircea Badea de catrea CNCD sau CNA, pe mine m-a distrat la MAXIM transmisia LIVE a marii jurnaliste. Ce sa mai, Eli chiar e un personaj, iar faza cu glicemia pune capac. :) Si se mai intreaba astia de la Realitatea TV de ce au picat pe 20 si au o audienta mai mica decat Disney Junior
 • creier limpede creier limpede
  nu stiam ca stii cand esti insarcinata in 5 sapatamani. abia incepi sa te intrebi de ce nu ti-a venit. daca atunci era insarcinata acum ar trebui sa se vada sarcina. eu zic ca nu se vede NIMIC! :)
 • Florin Florin
  nu conteaza care este motivul pentru care Eli Roman s-a balbait. Se intampla si la case mai mari, dar sa faci misto de ea pana la a mima comportamentul unei persoane cu dizabilitati fizice, asa cum este specificat in articol, trebuie sanctionat.
 • Marta Marta
  Este cazul sa se revina la o minima decenta in televiziuni. Sa speram ca CNCD si CNA vor da un semnal credibil in acest sens.
 • Goerge Goerge
  bravo Badea, macar sa radem un pic de ea.. auzi la ea i-a scazut glicemia poi daca nu esti in stare sa faci un live fara prompter IESI ACASA, daca esti gravida in 5 luni si te sti ca ai probleme de sanatate IESI ACASA, a era sa uit IESI ACASA... da m-a platit a3 pt postul asta sunt din mediul rural teleormnan si am 2 clase mai mult ca trenu..!
 • marketingdirect.biz marketingdirect.biz
  Nu știam că la căderea de glicemie te bâlbâi...

Trimite un comentariu

sus