Skip to main content

Mediafax despre Dosarul Chiliman: O parte din mita de la firme ajungea la B1 TV şi România TV sub formă de publicitate

 
ANDREI-CHILIMAN-FANE-enational
ANDREI-CHILIMAN-FANE-enational

ANDREI-CHILIMAN-FANE-enationalFostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, reţinut în dosarul primarului Chiliman, cerea ca o parte din procentul stabilit drept comision de la firme pentru a obţine contracte cu primăria să fie plătit prin servicii de publicitate la B1 TV şi România TV, iar astfel ”îşi asigurau protecţia mediatică”, scrie Mediafax.

Publicitate

Potrivit unor documente ale anchetatorilor care instrumentează dosarul în care a fost reţinut primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a solicitat, în cazul firmei Romprest, ca parte din procentul de 10% - 15% stabilit pentru încheierea contractului să fie plătită prin achitarea contravalorii unor servicii de publicitate către B1 TV şi România TV.

Anchetatorii spun, în documentele obţinute de Mediafax, că în acest fel Vlad Moisescu ”îşi asigura protecţie” atât lui, cât şi primarului Andrei Chiliman şi Ioanei Costescu, consilierul personal al edilului.

”Această protecţie consta în faptul că nu apărea nimic negativ despre ei în mass-media, iar dacă în mod întâmplător ar fi apărut ceva, aceştia ar fi avut capacitatea să oprească, speculând relaţia contractuală”, arată anchetatorii.

De altfel, această metodă era folosită în cazul mai multor firme care voiau să încheie contracte cu Primăria Sectorului 1, astfel că o parte din "comisionul" cerut de Vlad Moisescu pentru contracte era dată prin achitarea contravalorii unor servicii de publicitate, care erau încheiate, la solicitarea lui Moisescu, cu firma lui Sebastian Ghiţă, în care funcţionează postul România TV.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    frumos, elegant. asta e mass media din romania: o lepra mercenara. :( cum sa mai scoata capul adevarul, cand e mereu ascuns sub pres? dar aia de de-au primit bani sa curete imaginea astora, aia, NIMIC? ca dupa mine aia sunt mai vinovati decat spaguitorii! si, sa fie clar, aceeasi situatie tragica pentru adevar se regaseste in toate televiziunile din romania! daca n-ar exista net-ul, am fi cei mai aburiti cetateni de pe planeta.

Trimite un comentariu

sus