Skip to main content

Ce spune Cătălin Măruţă despre difuzarea imaginilor cu victima violului: "avem acorduri scrise pentru a fi filmate. Am făcut totul legal si informandu-le pe avocată, pe tânăra agresată şi pe mama ei în legătura cu intenţiile noastre"

 
Catalin Maruta
Catalin Maruta

"Noi am facut totul legal si informandu-le pe dna. av. Mioara Donosa si pe tanara agresata si pe mama ei in legatura cu intentiile noastre", spune Cătălin Măruţă despre difuzarea imaginilor la emisiunea de pe Pro TV, într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro.

Publicitate

Cătălin Măruţă:

"Avem acorduri scrise pentru a fi filmate si difuzate de la cele doua persoane in cauza."

Cum a intrat în direct?

Mama victimei si-a dorit sa intre in direct cu mine pentru a multumi pentru sprijin si implicare si pentru faptul ca petitia online care cerea dreptate in cazul ei isi triplase in timp record numarul de semnaturi. Fata a stat in alta camera in timpul interventiei in direct. Totusi, in timpul interviului, ea a cerut sa apara pe post. Pe pauza de publicitate, i-a spus reporterului ca isi doreste sa apara pentru a multumi, fiind coplesita de mesajele si incurajarile primite. Am fost informati ca isi doreste sa apara si sa vorbeasca si am decis sa mergem mai departe cu ea, luand in considerare mai multe lucruri: este majora, si-a dat acordul in scris si au trecut 8 luni de la incident timp in care ea a facut terapie psihologica si a mers la scoala, viata ei redevenind aproape la normal.

Măruţă spune că avocata a primit telefoane de ameninţare de la posturi TV concurente: "Am avut o singura conversatie telefonica in care ea a spus ca vrea sa intre in telefon si ca primeste amenintari de la alte posturi de televiziune pentru ca isi doresc atat de mult interviuri incat o linsaza public."

"Avocata tinerei a declarat ca si-a sfatuit clientele sa nu apara, dar ca le-a spus ca decizia finala le apartine", a mai spus Măruţă.

Cătălin Măruţă, punctul de vedere integral:

"In emisiunea de ieri, marti 21 iulie, am avut un interviu cu mama victimei agresiunii de la Valeni, jud. Vaslui. Reporterul nostru i-a cerut interviul, iar ea a fost de acord sa il dea chiar in casa ei, unde se simtea cel mai confortabil si unde a invitat echipa de filmare. Doamna si-a dorit sa vorbeasca cu noi pentru ca in urma cu o zi, dedicasem aproape toata emisiunea situatiei in care se afla fiica ei si ceream interventia autoritatilor si solidarizarea cetatenilor pentru ca cei sapte suspecti (dintre care trei si-au recunoscut fapta) sa nu se mai plimbe liberi prin oras, in timp ce victimei ii este frica si rusine sa iasa din casa si este condamnata de o mare parte de comunitate.

Mama victimei si-a dorit sa intre in direct cu mine pentru a multumi pentru sprijin si implicare si pentru faptul ca petitia online care cerea dreptate in cazul ei isi triplase in timp record numarul de semnaturi. Fata a stat in alta camera in timpul interventiei in direct. Totusi, in timpul interviului, ea a cerut sa apara pe post. Pe pauza de publicitate, i-a spus reporterului ca isi doreste sa apara pentru a multumi, fiind coplesita de mesajele si incurajarile primite. Am fost informati ca isi doreste sa apara si sa vorbeasca si am decis sa mergem mai departe cu ea, luand in considerare mai multe lucruri: este majora, si-a dat acordul in scris si au trecut 8 luni de la incident timp in care ea a facut terapie psihologica si a mers la scoala, viata ei redevenind aproape la normal. Dupa cum s-a vazut si in emisiune, dupa pauza publicitara ea a stat langa reporter si si-a transmis mesajul de multumire: “Va multumesc foarte mult pentru sprijinul pe care mi-l acordati.”

As vrea sa subliniez ca nicio secunda nu a fost intrebata detalii despre evenimentul petrecut in urma cu 8 luni, ci intrebarile au fost legate de viata ei din acest moment, de persoanele care i-au aratat sprijinul, de momentele grele pe care le-a trait cand a simtit ca este considerata vinovata pentru ce i s-a intamplat si despre importanta faptului ca in sfarsit ii vine sa zambeasca. Ba mai mult, a spus ca si-ar dori sa mai faca terapie si i-am facut promisiuni ca o vom ajuta in acest sens, primind foarte multe mesaje de la psihologi dornici sa o sprijine gratuit. Ne-a multumit de mai multe ori.

Dupa cateva minute in care am discutat in direct cu tanara, am trecut la alt subiect, asa cum era planificat, desi am fi putut sa amanam difuzarea acelui material pe care il aveam in exclusivitate si sa continuam sa ii punem intrebari acelei tinere. Am considerat ca nu era cazul sa prelungim interviul dupa ce i-am spus ca suntem alaturi de ea si ca nu trebuie sa ii fie rusine, ba chiar dimpotriva, trebuie sa fie mandra pentru curajul de a-si infrunta atacatorii si comunitatea, in mare parte ostila.

Stiu ca avocata tinerei a declarat ca si-a sfatuit clientele sa nu apara, dar ca le-a spus ca decizia finala le apartine. Nu am de unde sa stiu ce au vorbit, dar pot sa va spun ca victima si mama ei au luat decizia de a aparea fiind informate de avocata in legatura cu drepturile lor.

Avocata a mai spus ca i-as fi promis ca voi proteja identitatea mamei. Nu este adevarat. Am avut o singura conversatie telefonica in care ea a spus ca vrea sa intre in telefon si ca primeste amenintari de la alte posturi de televiziune pentru ca isi doresc atat de mult interviuri incat o linsaza public. In direct am sunat-o, asa cum am stabilit, dar avea telefonul inchis.

As vrea sa subliniez deci ca avem acorduri scrise pentru a fi filmate si difuzate de la cele doua persoane in cauza si ca ele au in continuare tot sprijinul nostru.

Pentru cei care nu au vazut emisiunea, dar ne pun la zid, as vrea sa le spun ca spre deosebire de alte emisiuni care au filmat pe ascuns, fara acordul persoanelor, sau au folosit imaginile difuzate de noi desi nu aveau acord pentru difuzare, noi am facut totul legal si informandu-le pe dna. av. Mioara Donosa si pe tanara agresata si pe mama ei in legatura cu intentiile noastre, avand acordul lor pentru toate demersurile. Vreau sa mai subliniez faptul ca mama si-a dorit ca interviul sa se desfasoare la ele in casa, unde au invitat echipa de filmare si ca trecusera opt luni de la incident, victima a facut terapie si nu era in soc."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    N-ai invatat desteptule nici pana acum ca, dincolo de "acordul" cu victima, este o regula elementara in presa sa nu dezvalui identitatea intr-o situatie ca aceasta? Asta trebuia s-a stii tu mai maruta, dar se vede ca nu ai studii in domeniu, in jurnalism. Ai nenorocit-o pe biata fata? Nu te-ai gandit la viitorul ei? Si-a revenit " ca au trecut 8 luni"? Daca era nevasta-ta Andra, tot asa gandeai?
  • nicolae nicolae
    Bravo CNA ,asa merita toate scursurile de televiziuni ,care promoveaza kitsch-ul ,maneaua si prostul gust .cateva amenzi maxime de :200.000 lei ,si vom scapa de mizeriile tv.ale excrocului Maruta pentru care nu conteaza un suflet distrus .
  • pusa pusa
    Florine, esti var cu Maruta?
    Nu a gresit prea mult, dar emisiunea de subcultura pe care o patroneaze duce la aparitia clara a indivizilor ca cei de la Vaslui. Mai multi inculti in Romania? Mai multe emisiuni ca ale lui Maruta si altii ca el.....Bahtalo Florine, esti manelistul numarul unu a lui Maruta, nu?
  • gogu gogu
    Maruta era in concediu – deja era alta emisiune pe tronsonul lui – dar in loc sa stea langa nevasta care maine naste, a revenit pt o asemenea mizerie - dovada ca ii place ceea ce face. Este un scatofag perfect! Iar despre explicatiile lui de azi despre cat de profesionisti au procedat cu interviul, iata ce a declarat avocata familiei pt blogul lui Tuca:

    http://www.mariustuca.ro/actualitate/prima-aparitie-televizata-a-fetei-violate-cei-sapte-violatori-eliberati-violatori-arestati-motivare-instanta-violatori-12269.html

    „…acea domnişoară jurnalist de la emisiunea lui Măruţă a intrat efectic în curte, a încuiat poarta, a iintrat apoi în casă, a incuiat uşa ca şi cum era stăpâna casei şi a pus presiune pe clienţii mei până când ei au acceptat cumva să apară. Clienţii mei m-au sunat în timp ce era acea domnişoara acolo, le-am spus că eu nu sunt de acord cu apariţiile tv, dar ca şi şi părinţi este problema lor ce vor face, nu pot să le conduc eu viaţa. Eu le dau consultanţă juridică şi atât. Le pot da sfaturi, dar nu le pot spune ce să facă. În schimb, i-am rugat frumos pe cei de la Pro tv sub nicio formă să nu apară fata la televizor, i-am rugat din răsputeri să nu facă asta. Au transgormat fata într-o actriţă de telenovele… Eu am încercat să-mi respect profesia mea cât mai putut de mult, dar vad că apar tot felul de şacali care vor efectiv, iertaţi-mi expresia, să facă bani de pe fundul fetei. După emisiune, am sunat şi am vorbit cu mama fetei. S-a pus pe plâns, mi-a zis că nu a putut s-o dea afară pe jurnalistă, că a pus presiune pe ea până a acceptat. Chiar nu mai avem puţin bun-simţ? Mi-au promis că nici măcar nu vorr încerca s-o facă pe fată să apară. Nu stiu cine e mai rău :ei sau violatorii. Aua vut grijă ca toţi cei care trec pe lângă ea să spună:. I-au făcut un mare bine. Cu Măruţă, nu mai vreau să vorbesc în viaţa mea,. Îl scot din grila de programe, e un post de televiziune care nu merită. Au intrat efectiv în casă, au închiat uşa. S-au comportat ca nişte stăpâni ai casei. Am senzaţia că, şi-au bătut joc de toată susţinerea morala de care a avut parte fata, de toată solidaritatea. A transformat toata nenorocirea asta in sursa de profit pentru ei.
  • Marius Marius
    Daca fata a declarat ca este intimidata de anumite posturi de televiziune ca va fi linsata public, atunci CNA-ul trebuie sa se sesizeze. E grav de tot daca s-a ajuns in situatia asta.

    P.S. Sper ca Maruta, ca om integru ce se vrea, va da declaratie sub semnatura ce a auzit, si va nominaliza posturile nominal care intimideaza o victima.
  • Florin Florin
    uita-te la tv si lasa cate un comentariu la fiecare emisiune de gen. nici macar nu e o chestie locala. nu suport ipocrizia asta. Ea face parte dintr-un tablou mai detaliat al ipocriziei prezent aici in ultimile zile. La Super trip si Vorbeste lumea e vorba doar de audienta. La emisiuni de genul La Maruta e vorba doar de content. Lumea are dificultati in a vedea the big picture dar comenteaza si o face doar in modul negativ. Mai deschideti-va mintea.
  • porcul porcul
    Exista amarati cu suflete mici si scarboase, atata tot. Le place sa sa uite la chestii din astea si sa le dea si altora ca ei sa se uite. Si sigur, unii castiga si cate o paine murdara cu treaba asta.

    Exista niste chestii numite etica, civilizatie, bun-simt. Oricare din ele i-ar fi impiedicat pe niste oameni normali la cap sa o dea pe fata aia pe post. I-ar fi spus "Mai fetica, stai cuminte, multumeste off camera daca vrei pentru suportul oamenilor, dar lasa aparitia pe post acum. Mai tarziu, cand chestia asta e consumata, poate".

    Dar in lumea amaratilor nu exista optiunea asta. Ei vor sa vada, sa auda, sa participe vizual, precum si alte porcarii din astea.
  • Florin Florin
    problema e ca nu au gresit, dar vor fi amendati din motive populiste.
  • Expertul, Expertul,
    Daca Maruta si ProTV au gresit trebuie sa plateasca, dar asta va constata doar instanta de judecata! Cei de la CNA sunt doar o adunatura de politruci care apara interesele PSD. Daca maine vor amenda ProTV sper ca toate televiziunile care au preluat imaginile sa fie amendate!
  • andrei-constantin andrei-constantin
    si zi cataline ,te -a ajutat asta cu ceva ,ai urcat mai sus cu ceva puncte sau te a calcat iar in picioare simonica ....:))))
  • Florin Florin
    serios? :)) nici macar nu pot sa rad la aberatiile astea.
  • marian marian
    Sa fim seriosi toate televiziunile fac la fel nu numai Maruta asa ca so lase mai moale si CNA ca toate televiziunile trebuiesc amendate.Antenele de ce nu sant amendate pentru ca se misca PONTA pe acolo si KANAL D. MARUTA FII TARE iar jurnalistul lui peste care a scris pe R, V ciocu mic ,el este INFECT.
  • Adi Adi
    Maruta esti un ORDINAR!! Daca aveai o bruma de constiinta si era adevarat ce spui, trebuia sa faci aceste precizari IN DIRECT inainte sa difuzezi imaginile! Nu sa apari a doua zi dupa ce te face praf toata lume!Nu ar fi fost o scuza oricum. Dar va iesi adevarul la iveala! Esti la fel de vinovat ca nenorocitii de violatori!
  • Florin Florin
    e clar ca nu s-a intamplat nimic in neregula. e doar o chestiune populista. victimile violurilor au aparut de n ori pana acum la tv. chiar la Maruta imi amintesc ca actrita Fran Drescher a povestit despre drama sa.
  • ștefan ștefan
    Da serios așa ați procedat și cu profesoara din Ungheni Rep Moldova filmîndu-i mama pe ascuns și profesorii?

Trimite un comentariu

sus