Skip to main content

Charlie Hebdo nu va mai publica caricaturi ale profetului Mahomed

 
Charlie Hebdo
Charlie Hebdo

Publicaţia de satiră Charlie Hebdo, a cărei redacţie a fost decimată într-un atac terorist, pe 7 ianuarie, nu va mai publica, de acum înainte, caricaturi ale profetului Mahomed, potrivit lui Laurent Sourisseau, redactor-şef şi publisher la săptămânalul francez, scrie Mediafax, care citează washingtonpost.com.

Publicitate

„Am făcut desene cu Mahomed pentru a apăra principiul că putem desena ce vrem noi", a declarat Laurent Sourisseau, într-un interviu acordat revistei germane Stern.

Dar Sourisseau, care este cunoscut sub pseudonimul Riss, a mai spus că intenţia publicaţiei Charlie Hebdo nu a fost să fie "posedată" de critica islamului. "Greşelile pentru care ai putea blama islamul se pot găsi şi în alte religii", a mai spus desenatorul.

Declaraţiile recente făcute de Sourisseau vin la puţin timp după ce unul dintre desenatorii care a realizat copertele cel mai bine vândute ale săptămânalului francez a declarat că nu-l mai interesează să realizeze caricaturi cu profetul Mahomed. „M-am săturat de asta (de a-l desena pe profetul Mahomed, n.r.), la fel cum m-am săturat să-l desenez pe Sarkozy (fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy, n.r.). Nu o să-mi petrec întreaga viaţă desenându-i pe ei", a spus Luz.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus