Skip to main content

Concertul lui Robbie Williams nu a existat pentru Digi 24. Nicio ştire despre show-ul sponsorizat de Telekom pe postul deţinut de RCS

 
robbie-williams6-octav-ganea
robbie-williams6-octav-ganea

Sursa foto: Mediafax/ Octav Ganea
Sursa foto: Mediafax/ Octav Ganea

Publicitate

Când sponsorii influenţează agenda editorială. Concertul lui Robbie Williams, care a strâns 60.000 de oameni în Piaţa Constituţiei, nu a existat pentru canalul de ştiri Digi 24.

Potrivit monitorizării Paginademedia.ro, postul de ştiri al RCS nu a difuzat nicio ştire despre eveniment nici în ziua concertului, nici înainte, dar nici după show-ul de vineri seara.

Pe site-ul Digi 24, evenimentul a fost ignorat complet. O căutare pe numele Robbie Williams arată pe site-ul RCS doar cinci rezultate. Cea mai recentă ştire despre Robbie Williams este de acum …şase luni.

Robbie Digi 24

Concertul lui Robbie Williams a fost sponsorizat de Telekom, concurent pe piaţa telecomunicaţiilor cu RCS, care deţine Digi 24. Parteneri media ai evenimentului au fost Antena 1 şi Radio ZU.

Care a fost motivul pentru care concertul nu s-a văzut pe Digi 24?

"Semnalaţi o situatie care tine de alegerea noastra editoriala, pe care am facut-o in virtutea principiilor asumate de postul nostru in fata publicului", a fost răspunsul Digi 24 pentru Paginademedia.ro

Paginademedia.ro a trimis către Digi 24 trei întrebări:

1. Din monitorizarea Paginademedia.ro, pe site-ul Digi.24 ultima stire despre concertul lui Robbie Williams este de acum sase luni. Care este motivul pentru care site-ul nu a reflectate evenimentul de la Bucuresti?

2. Concertul lui Robbie Williams nu a fost reflectat nici in programele informative ale postului Digi 24. Care a fost motivul?

3. Care este legatura dintre lipsa mediatizarii concertului pe Digi 24 si faptul ca evenimentul a fost sponsorizat de Telekom, iar parteneri media au fost Antena 1 si Radio ZU?

Răspunsul Digi 24:

"Stimate Domnule Petrisor Obae,

Va multumim pentru interesul acordat programelor Digi24. Semnalati o situatie care tine de alegerea noastra editoriala, pe care am facut-o in virtutea principiilor asumate de postul nostru in fata publicului.

Dupa cum probabil stiti, vineri au existat evenimente majore, de interes public, pe care le-am acoperit "in extenso" pentru telespectatorii nostri.

Consideram ca alegerea subiectelor si modalitatile in care le acoperim fac din Digi24 o alternativa consistenta la oferta de informare. Va multumim pentru ocazia de a reafirma aceasta valoare Digi24."

Pe piaţa posturilor de ştiri din România, Digi 24 s-a remarcat, în repetate rânduri, prin abordări neutre şi obiective ale evenimentelor de pe scena social politică. Dintre canalele de nişă, postul RCS are, procentual, cea mai bună reprezentare a publicului comercial 18-49.

Cazul Robbie Williams nu este însă singurul în care interesele grupului sau patronatului Digi 24 s-au repercutat asupra conţinutului editorial al canalului.

În luna mai, când RCS a a semnat un parteneriat cu primăria Oradea pentru dezvoltarea unei reţele de distribuţie, Digi 24 a difuzat în mod repetat, ştiri despre eveniment, cu titluri ca RCS vrea să ieftinească energia sau Curent mai ieftin pentru populaţie. Ulterior, canalul a împachetat subiectul energiei într-o “campanie Digi 24” din seria România cu încetinitorul.

Mesajele legate de energie erau difuzate în programele de ştiri, pe burtiere, în emisiunea economică, dar şi pe site-ul postului de ştiri, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • de departe de departe
    Mă întreb dacă acest public „elitist” despre care vorbiți cu atâta aplomb știe că nu există în limba română „mai superior”. Am serioase îndoieli asupra nivelului său de elitism, dat fiind că o telespectatoare exigentă ca dvs. se exprimă astfel
  • @sile @sile
    Ei asta e. Daca saraca de ea a fost prea ocupata sa dea pe la lectiile de limba romana, normal ca acum se confrunta cu probleme de exprimare. Ea se afla intr-o lume paralela in care in Romania inca mai exista comunism, comunisti si asa mai departe. Speram ca se va trezi intr-o buna zi si va reveni cu picioarele pe pamant. Ii uram mult succes. (P.S. Cei care au indoctrinat-o ar trebui luati la intrebari pentru ca si-au permis sa-si bata joc de ea.)
  • mihai mihai
    La concert au fost la fel de multi sau mai multi spectatori decat are Digi telespectatori. Discutam despre relevanta stirii sau despre cine e RW ?
  • sile sile
    ,,Mai superior,,, așa ca tine?
  • Stefan Stefan
    Incerc sa imi dau seama de ce ar fi trebuit Digi sa acopere concertul. Eu, unul, ma uitam special la Digi in zilele alea pentru ca toate celelalte asa-zise canale de stiri erau constant cu Robbie pe ecran. Since when is that newsworthy??
  • Cristian Cristian
    Foarte bine. Afara cu nemtii din tara, care au preturi scumpe.
  • iulia1 iulia1
    Vizionare placuta in continuare la Antene si RTV. Traiasca comunismul televizat. Audienta posturilor felixiene si ghitaieni este formate din persoane peste 50 de ani, pensionari, someri, tarani, oameni cu studii minime. Digi 24 are un public mai superior, mai elitist care prefera stiri serioase nu cancanuri. De asta pe COMERCIAL DIGI24 sta foarte bine.
  • nume nume
    A fost un eveniment atat deimportant incat necesita spatiu in grila Digi24? Faptul ca acest concert a fost sponsorizat de telekom, nu releva faptul ca acesta a fost motivul pentru care digi24 nu atransmis nimic, voi banuiti asta.
  • sile sile
    Gigi 24 este un post care se da neutru. El de fapt e la picioarele serviciilor și ale aașa-ziselor fforțe de dreapta . numai ca nicippoporul nu-i prost, iar asta se vede în aaudiența înregistratăde gigi... PPăcat de banii abonaților rcs, ca din ei cheltuie ungurul bulan ca sătina-n vviațăpostul asta de ssecuriști.
  • Cri Cri
    Cine e Robbie Wiliams și de ce trebuia să fie pe toate canalele?
    Văd din poză că îi place Dracula!
    Mie nu...

    Parcă murise anul trecut, l-au înviat?
  • geo geo
    Alegerea lor editoriala a fost una proasta.
    Chiar nu puteau da citeva stiri...
  • Geo Limonada Geo Limonada
    Inca un motiv pentru care raman FIDEL pentru foarte multi ani inainte rcs-rds-ului !!!
    Sa ma explic : sunt microbist, imi place sportul mondial, stiu ca digisportul a pierdut marile competitii, Champions League , restul dar TOCMAI datorita imbecililor comentatori digisport POT urmari pe canale piratate MARILE DERBY-uri mondiale, la toate sporturile , la calitate HD, originale obligatoriu , datorita excelentei calitati a internetului RCS-RDS !
    Nu mai vorbesc de calitatea exceptionala a canalelor Digi World, Digi Life si Digi Animal World, cu 5 clase peste prafuitele Animal Planet si Discovery !
    Nu mai vorbesc de telefonie, am avut semnal peste tot in Delta si sub varful Moldoveanu, in muntii Fagaras !

    Un cuvant despre digi 24 : BRAVO ca nu au dat NIMIC despre MANELISTUL MONDIAL, HAHALERA muzicii mondiale, e SECATURA nebatuta de mic, de stirpea GOLANILOR ce se tatueaza si care umbla cu PITBULLII LIBERI prin parcuri, din cauza acestor HAIMANALE, tip r.w. nu imi lipseste bata de baseball din portbagaj !
    FANARIOTISMUL golanashilor romani si a pitzipoancelor, ce au inlocuit zbanghiile ce zbierau acum 20 de ani la raposatul : "MAAAAICAAAL "

    Ce BATAIE DE JOC , acest MASCARICI MONDIAL, l-as ciomagi zilnic, pentru RANJETUL lui... Asta GOLAN adevarat, nebatut de mic !!!
  • Adi Adi
    Niste idioti! Ce legatura are concertul cu sponsorii?? Atunci Digi sa nu mai dea nicio stire cu echipa nationala a Romaniei pentru ca Telekom este principalul sponsor!! Parca se dadeau impartiali,corecti etc ! S-au facut de rahat cu aceste motive stupide demne de un infantil!
  • Adi Adi
    Niste idioti! Ce legatura are concertul cu sponsorii?? Atunci Digi sa nu mai dea nicio stire cu echipa nationala a Romaniei pentru ca Telekom este principalul sponsor!! Parca se dadeau impartiali,corecti etc ! S-au facut de rahat cu aceste motive stupide demne de un infantil!

Trimite un comentariu

sus