Skip to main content

Jurnalistul Adelin Petrişor spune că şeful TVR ar fi intervenit pentru ca o ştire a sa să nu mai fie difuzată la TVR

 
Adelin Petrisor
Adelin Petrisor

Jurnalistul Adelin Petrişor scrie pe blogul personal Stelian Tănase, şeful postului public, ar fi intervenit pentru ca o ştire a sa despre TVR să nu mai intre pe post, după ce în primă fază fusese difuzată, ieri, la Telejurnalul de la ora 14.00. Jurnalistul remarcă tot pe blog că Stelian Tănase a spus în interviul acordat aseară lui Mihai Constantin, şi difuzat la TVR 1 că respectiva ştire nu a fost „redactată bine”.

Publicitate

Pe de altă parte, Raluca Stroe Brumariu, directorul interimar al ştirilor TVR, a declarat pentru paginademedia.ro că nu a primit niciun ordin pentru a nu difuza vreo ştire pe post. Declaraţia integral, în continuare.

Ce s-a întâmplat:

Adelin Petrişor s-a ocupat ieri de realizarea unei ştiri despre scoaterea popririi de pe conturile TVR de către ANAF. Ştirea de 1 minut şi 37 de secunde a fost difuzată ieri în jurnalul de la ora 14.00. Materialul începe cu imagini video cu Stelian Tănase ieşind dintr-o maşină, pentru a se întâlni cu câţiva angajaţi care se strânseseră în curtea TVR. Pe fundal se aude cum unul dintre angajaţi strigă „Demisia!”.

Materialul lui Adelin Petrişor nu a mai intrat însă în jurnalele de la ora 18.00 de pe TVR 2 şi nici la 20.00, pe TVR 1. A fost difuzată totuşi o ştire mai scurtă despre conturile TVR la Telejurnalul de la ora 20.00, spre final, ştire ilustrată doar cu imagini cu Stelian Tănase.

„Ştirea mea l-a deranjat pe însuşi preşedintele Stelian Tănase. El a sunat la ştiri şi materialul nu a mai intrat şi la jurnalele de seară. Preşedintele a simţit că nu e suficient şi într-o ediţie specială a ţinut să menţioneze că ştirea nu a fost “redactată bine”. Pe bune? O ştire care te dezavantajează nu e neapărat proastă, domnule Tănase”, a scris Adelin Petrişor pe blogul său.

Contactată de paginademedia.ro, Raluca Stroe Brumariu, directorul interimar al ştirilor TVR, a declarat: „Eu nu am dat niciun ordin să se scoată vreo ştire. Am avut o discuţie cu Stelian Tănase care mi-a spus că din punctul său de vedere ştirea nu este bine redactată, dar nu mi-a cerut să o scot de pe post. Nu există nimeni care să spună că eu am cerut aşa ceva.”

Întrebată de ce nu a mai intrat ştirea în jurnalele care au urmat, aceasta a declarat: „Stirea a intrat la ora 20 intr-o forma mai scurta, la decizia producătorilor. Jurnalul a fost scurtat având în vedere ca urma ediţia specială (interviul dat de Stelian Tănase lui Mihai Constantin - n.r.)”.

În ediţia specială de joi seara, în care Stelian Tănase a vorbit despre situaţia TVR, acesta a făcut referire la ştirea realizată de Adelin Petrişor, fără a-i preciza însă numele jurnalistului, spunând despre aceasta că "era prost redactată".

Ştirea realizată de Adelin Petrişor, în continuare:

http://media.tvrnews.ro/video_local/201507/tvr-untitled-project-1-mpeg4-16x9-97103900_97103900.mp4

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Popescu Victor Popescu Victor
    "STIRE" nu este barfa dintr-o televiziune. E ca si cum ai barfii pe cineva de la tine din familie. Adelin Petrisor trebuie sa faca o stire pentru ce era platit. Romania este plina de vedete de carton si stiristi .
  • Ion Ion
    Extrem de important:
    http://www.petitieonline.com/zero_coruptie
    https://www.facebook.com/angajarelege
  • Livia Pila Livia Pila
    In solidar cu Orestica Stroe Brumariu , Anca Lazarescu si Bucur Adrian.
  • Livia Pila Livia Pila
    O amenda exemplara platita chiar de Tanase.

Trimite un comentariu

sus