Skip to main content

Radu Herjeu, membru CNA, explică: „De ce am votat împotriva sancţionării Pro TV?”

 
Radu Herjeu
Radu Herjeu

radu herjeu
Radu Herjeu - Credit Foto: Stefan Ion

Publicitate

Radu Herjeu, membru CNA, explică de ce a votat împotriva unei sancţiuni pentru Pro TV în cazul dezvăluirii identităţii tinerei din Vaslui în emisiunea La Măruţă. „CNA nu este, pentru mine, o instanţă care trebuie să judece şi să dea verdicte aşa cum i-o cere poporul. În primul rând pentru că şi Consiliul şi televiziunile funcţionează în baza unor coduri de reglementare”, a explicat membrul CNA într-un mesaj postat pe blogul său.

„De ce nu am fost de acord cu sancţionarea PRO TV-ului? Pentru că nu am găsit în lege niciun articol care să fi fost încălcat. Deşi există unul care se referă exact la mediatizarea celor aflaţi în situaţia regretabilă a tinerei din Vaslui: ”Nu poate fi dezvăluită în niciun mod identitatea persoanelor care sunt victime ale infracţiunilor privitoare la viaţa sexuală; se exceptează situaţiile în care victimele şi-au dat acordul scris, sub condiţia respectării limitelor de identificare stabilite prin acord”. Ei bine, acordul există şi a fost semnat şi de mamă şi de fiică”, şi-a explicat Herjeu votul.

„În condiţiile în care cineva major acceptă de bună voie să permită telespectatorilor s-o vadă şi s-o audă, eu consider că nu se mai pune problema de un abuz al vreunei televiziuni.”, a mai adăugat membrul CNA.

„Dacă ar fi după mine, foarte multe emisiuni n-ar avea ce căuta pe micile ecrane. Dar nu e după mine. Ci după lege.”, a spus Herjeu.

Reamintim că membrii CNA nu au ajuns ieri la niciun consens privind sancţionarea Pro TV pentru cazul La Măruţă, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Un membru a propus sancţionarea postului cu amenda maximă, de 200.000 de lei, însă nu a întrunit numărul minim de voturi, şase. Doar cinci membri din cei prezenţi la şedinţa de ieri au votat „pentru”, în timp ce trei au fost „împotrivă”. După ce sancţiunea nu a ieşit la vot, Monica Gubernat, membru CNA, a anunţat că subiectul va fi rediscutat în şedinţa următoare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasile Vasile
    Domnul Herjeu are insa posibilitatea de a se adresa instantei in interesul respectarii legii. Pentru a se constata nulitatea (sau nu) a acelui inscris.

    Domnul Herjeu putea sa se abtina daca nu are date.

    Domnul Herjeu putea sa nu se intrebe singur de ce a votat impotriva sau macar sa invete sa exprime in scris ce gandeste.
  • Florin Florin
    Domnul Herjeu nu are competenta de a stabili cand a fost scris acel acord sau daca e valid. Omul spune asta si in declaratia oferita, dar unii ca tine sunt incapabili sa inteleaga.
  • Florin Florin
    corect.
  • Vasile Vasile
    Domnul Herjeu e tot din Vaslui, unde pedeapsa pentu viol e casatoria?

    Acordul trebuie exprimat anterior aparitiei, nu dupa. Mai simplu pentru domnul Herjeu: IN MOMENTUL aparitiei la TV exista un acord?

Trimite un comentariu

sus