Skip to main content

Instanța a aprobat insolvența Prima TV. Până când se pot înscrie la masa credală cei care au de primit bani de la postul lui Cristian Burci

 
Instanța a aprobat insolvența Prima TV. Până când se pot înscrie la masa credală cei care au de primit bani de la postul lui Cristian Burci
burci-qmagazine

Postul Prima TV este oficial în insolvență. Procesul era inițial programat pentru 3 septembrie, dar a fost devansat.

Programat penttru data de 3 septembrie, primul termen referitor la cererea debitoarei Prima Broadcasting group de deschidere a insolvenței a fost devansat pentru data de 19 august, când Tribunalul București a hotărât deschiderea procedurii generale, scrie site-ul supervizor.ro.

Administrator judiciat, scrie sursa citată, a fost desemnat SMDA Insolvency SPRL. Termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanțelor a fost stabilit pentru 5 octombrie 2015, mai scrie supervizor.ro.

Publicitate

La finalul lui 2014, Prima Broadcasting Group avea datorii totale de 14,5 milioane de euro și creanțe de 5,5 milioane de euro.

Prima Broadcasting Group - compania deținută de omul de afaceri Cristian Burci - a făcut o solicitare în acest sens la Tribunalul București, la data de 6 august, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Pe rolul Tribunalului București mai există o solicitare de intrare în insolvență pentru Prima Broadcasting, din partea companiei OMV Petrom Marketing.

Insolvență vine într-o perioadă dificilă pentru Prima TV, cu întârzieri de salarii, dar și cu trimiterea unor angajați în concediu din cauza situației delicate a canalului TV.

  • În ultimul an, mai multe vedete au părăsit postul deținut de Cristian Burci sau au încercat prin tribunal să își încaseze banii. Mihai Găinușă și-a întrerupt anul trecut emisiunea Cusurgiii și chiar a cerut insolvența Prima TV în instanță. A renunțat la cerere după ce a obținut o eșalonare a banilor.
  • Firma care produce Trăsniții - Grig Chiroiu Media Company - încearcă rpin instanță să își recupereze banii. Cererea a fost depusă deja la instanță, în luna iunie, și urmează să fie judecată.
  • Andreea Raicu a părăsit și ea Prima TV, fără a da însă detalii despre motivele plecării.
  • Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România - Asociația pentru Drepturi de Autor (UCMR - ADA) are un proces deschis împotriva postului TV. Procesul are ca obiect "drepturi de autor și drepturi conexe", fără a preciza suma exactă.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting. Burci mai deține și ziarele Adevărul și Click, pe care le-a preluat de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

Prima TV nu este singura companie deținută de Cristian Burci care și-a cerut insolvența.

  • După preluarea de la Dinu Patriciu, compania Adevărul Holding a intrat în insolvență, în toamna lui 2012. Principalul creditor ai companiei este o firmă controlate de Cristian Burci, Elida Media.
  • Agenția de publicitate Media Direction și-a cerut insolvanța în cursul anului trecut. Oficialii grupului BBDO, din care face parte agenția, declarau atunci pentru Paginademedia.ro că situația are o cauză mai veche: cazul Bigger Group – Marcel Străuț, în urma căruia Media Direction a rămas cu o “gaură” de peste două milioane de euro.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu