Skip to main content

INTERVIU. Moise Guran, despre contractul cu Digi 24: Biziday primeşte un pachet de publicitate pe care îl gestionează şi îl vinde. Când începe şi cum va arăta emisiunea

 
moise-guran
moise-guran

INTERVIU. "Înţelegerea cu Digi este foarte asemănătoare cu cea pe care Biziday a avut-o cu Televiziunea Publică", a declarat Moise Guran, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Realizatorul TV a precizat pentru Paginademedia.ro că emisiunea va fi o coproducţie Digi 24 - Biziday. Cum va funcţiona asocierea?

Moise Guran, pentru Paginademedia.ro:

"Din aceasta coproductie Biziday primeste un pachet de publicitate pe care il gestioneaza si il vinde. Nu e usor sa vinzi publicitate, nu e un privilegiu sa primesti in loc de bani un spatiu de publicitate, dar, fortati de imprejurari, noi am facut si o echipa de vanzari la Biziday, mai ales ca avem si un site cu un trafic semnificativ si, la fel, gestionam un spatiu de publicitate si pe radio.

Echipa de vanzari este dublata de una de productie comerciala. Avem deja doi ani de cand producem reclama pentru spatiile de publicitate pe care le gestionam si nu numai, iar aceste echipe nu au legatura cu cele editoriale. Nici macar nu folosesc aceeasi infrastructura, nici macar nu folosesc aceleasi masini. Acesta este un aspect mai putin cunoscut al activitatii noastre si asa se si explica cifrele bune pe care Biziday le are.

Eu tin la ideea de independenta in opinii, independenta financiara e importanta pentru asta si, asa cum am afirmat eu insumi intr-o emisiune la TVR, daca va fi nevoie sa infiintez o divizie de filmari nunti si botezuri, o fac si pe asta ca sa sustin financiar echipa ce produce emisiunea Biziday."

Contractul cu Digi 24 a fost semnat pe un an "dar se prelungeşte automat dacă nimeni nu îl denunţă". Zece oameni lucrează la emisiune din partea Biziday. Emisiunea va fi pe post în luna septembrie, în Prime-Time, iar acum se lucrează noul pachet grafic al programului economic. "Emisiunea va arăta un pic altfel la Digi", spune Guran.

Va fi angajat al Digi 24? "Nu. Dar vom lucra cat mai integrati in echipa Digi24, asa cum si la TVR ne-am straduit sa fim. Este o coproductie", a răspuns Guran.

Pe radio, Moise Guran se va auzi în continuare la postul Europa FM, cu emisiunea România în direct.

Detalii, în răspunsurile lui Moise Guran pentru Paginademedia.ro: 

Petrişor Obae: Cand va incepe emisiunea la Digi 24?

Moise Guran: Emisiunea va incepe cat mai curand. Implementarea emisiunii Biziday nu e o treaba tocmai usoara caci este o emisiunea grea, ce foloseste concomitent mai multe surse video si surse grafice, de multe ori eu improvizez, imi vin idei in timpul emisiunii, schimbam lucrurile din mers si asta presupune un efort tehnic destul de mare. Pe de alta parte, Digi24 este o televiziune foarte coerenta din punct de vedere al graficii si al imaginii transmise si deja lucram cu baietii de acolo astfel incat Biziday sa arate ca o emisiune de la Digi.

Este cert faptul ca emisiunea va incepe in luna septembrie, dar vom comunica data exacta atunci cand vom intra in linie dreapta cu implementarea ei. Tot atunci va fi anuntata si ora de difuzare, in mod cert o ora de prime-time, in zilele lucratoare, mai putin vineri. Este o emisiune pentru oameni ocupati si incerc sa obtin o ora potrivita de difuzare pentru acest public.

Care va fi sistemul de productie? Vei fi angajat al Digi 24?

Moise Guran: Nu. Dar vom lucra cat mai integrati in echipa Digi24, asa cum si la TVR ne-am straduit sa fim. Este o coproductie.

Pe ce perioada este semnat contractul?

Moise Guran: Contractul este semnat pe un an, dar se prelungeste automat daca nimeni nu il denunta. Negocierile nu au durat mult pentru ca am mers la Digi cu exact acelasi sistem pe care am lucrat si pana acum.

Vor fi schimbari in emisiune? Ce schimbari?

Moise Guran: De principiu va fi aceeasi emisiune, dar avem mai mult timp util la dispozitie si alte mijloace tehnice. Din punct de vedere al infrastructurii de stiri Digi24 e Startrek. Din punct de vedere al resurselor, al corespondentilor, al posibilitatilor de duplex e tot ceea ce isi poate dori un realizator tv. Incerc sa nu ma raportez si sa nu fac comparatia cu TVR, si acolo am avut colegi care au lucrat cu placere alaturi de noi, dar da, emisiunea Biziday va arata un pic altfel la Digi.

In cazul TVR, Biziday se autofinanta. Cum se va intampla in cazul Digi 24, avand in vedere ca, pana acum, canalul nu avea publicitate pe post? Se va face o exceptie in cazul Biziday?

Moise Guran: Intelegerea cu Digi este foarte asemanatoare cu cea pe care Biziday a avut-o cu Televiziunea Publica. Digi24 difuzeaza publicitate, va avea si mai multa, iar din aceasta coproductie Biziday primeste un pachet de publicitate pe care il gestioneaza si il vinde. Nu e usor sa vinzi publicitate, nu e un privilegiu sa primesti in loc de bani un spatiu de publicitate, dar, fortati de imprejurari, noi am facut si o echipa de vanzari la Biziday, mai ales ca avem si un site cu un trafic semnificativ si, la fel, gestionam un spatiu de publicitate si pe radio.

Echipa de vanzari este dublata de una de productie comerciala. Avem deja doi ani de cand producem reclama pentru spatiile de publicitate pe care le gestionam si nu numai, iar aceste echipe nu au legatura cu cele editoriale. Nici macar nu folosesc aceeasi infrastructura, nici macar nu folosesc aceleasi masini. Acesta este un aspect mai putin cunoscut al activitatii noastre si asa se si explica cifrele bune pe care Biziday le are.

Eu tin la ideea de independenta in opinii, independenta financiara e importanta pentru asta si, asa cum am afirmat eu insumi intr-o emisiune la TVR, daca va fi nevoie sa infiintez o divizie de filmari nunti si botezuri, o fac si pe asta ca sa sustin financiar echipa ce produce emisiunea Biziday.

Ai emisiune si la radio, la Europa FM. Vei muta emisiunea la viitorul post Digi FM? Ce se va intampla in aceasta zona?

Romania in Direct este o emisiune unica in peisajul media de la noi si este si un lider de audienta. Voi continua colaborarea cu Europa FM. Pe partea de radio nu se schimba nimic.

La TVR Biziday avea o tinta de rating. Exista un prag si la Digi 24? Care este acesta?

Nu există un astfel de prag la Digi, dar eu sunt constient ca aşteptările sunt mari. La TVR, ţinta era 1,2 puncte pe 18+.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vasile ramboaca vasile ramboaca
    imi place f. mult emisiunea lui moise guran
  • rony rony
    Ai idee ce e aia banca si care e rolul ei in economie? Si de care banca e platit? Si cum denigreaza omul de rand? Spunandu-i cand greseste, in opinia lui? O gramada de intrebari la care am indoieli ca poti formula altceva decat sloganuri in genul postacilor de partid.
  • Alex Alex
    Digi24 inregistreaza audiente minuscule. Ma uitam ca lumea nici macar nu stie ca Digi24 este in lista programelor tv must carry si datorita acestui fapt, el este preluat inclusiv de operatorii de cablu UPC si Telekom. Avand in vedere audientele mici spre foarte mici pe care Digi24 le inregistreaza ma intreb cum va reusi Guran asta sa vand el pachetul de publicitate astfel incat sa se autofinanteze emisiunea.
  • costin costin
    @mad79 Domnisoara Cretu, daca ai probleme cu nervii, vevi ca se rezolva cu medicamente. Noi te intelege ca vrei sa dai bine in ochii pilei tale dar totusi, eu zic sa te calmezi. Nu e alta dar sa nu iti plezneasca vre-o vena. Prea devotata esti tata.......nu o sa iti faca Digi statuie, cum nu o sa ajungi sefa la corespondenti, NICIODATA.
  • lili lili
    Exista deja la DIGI 24 o emisiune pe teme economice realizata de Stelian Muscalu, o emisiune fff buna!
    Cum se vor impaca cele 2 emisiuni, isi vor disputa acelasi public?!
    V-ati gandit la asta, ati avut discutii pe subiect?!
    Adica, raman ambele emisiuni in programele DIGI 24?!
    Mi se pare ciudat...
  • R2D2 R2D2
    Sa va egzblic, cum ar zice o persoana implicata. Lucrurile ar putea fi mai simple decat par. Lui ii convine sa vanda spatiul publicitar (nota bene: la Digi nu se vinde publicitate, deci nu apar Omo, Becks samd, insa de dragul lui (sau al cui l-a trimis acolo), s-a facut o "exgebtie") si nu sa ia salariu. Pai ce salariu ar putea ajunge la sute de mii de euro pe an? Asta ne arata cat de mult s-a "sacrificat" el de dragul TVR.
  • cristi cristi
    Sper sa nu faca audienta si sa dispara de pe piata acest om platit de banci si care denigreaza omul de rand. RIP Guran
  • Vasile Vasile
    Relatia mea cu Digi se incheie aici. Pe cretinii exaltati nu inteleg sa ii subventinez!
  • vasi vasi
    Tu măcar ai citit articolul sau știi ceva despre emisiunea lui Moise Guran? Asa a lucrat și la TVR ; pe contract de prestări servicii intre doua persoane juridice, nu o relație angajat-angajator.
  • mad79 mad79
    ori nu pricepi tu!
    Ce trebuie sa le stii tu pe toate!?
  • Dragos Dragos
    Ori a gresit cand a publicat cifre iar negocierea a fost in favoarea Digi.
  • Adrian Adrian
    Aici e o problema. Ori Digi nu mai are bani sa plateasca oamenii si le ofera in schimb spatiu publicitar, ori Moise Guran nu mai prezinta garantii sa primeasca un salariu.

Trimite un comentariu

sus