Skip to main content

Prima TV, executată silit de Trăsniţii pentru 60.000 de euro. Postul TV blochează decizia în instanţă

 
trasnitii
trasnitii

Postul Prima TV, deţinut de omul de afaceri Cristian Burci, obligat de instanţă să-şi plătească datoria către Trăsniţii. Decizia vine după ce Prima Broadcasting Group (care operează Prima TV) a fost acţionată în judecată se Grig Chiroiu Media Company, casa de producţie a serialului Trăsniţii, difuzat la Prima din anul 2003.

Publicitate

Tribunalul Bucureşti a decis în şedinţa de astăzi să dea câştig de cauza Grig Chiroiu Media Company şi, astfel, obligă postul de televiziune la plata sumei de 266.066 de lei (aproximativ 60.000 de euro), reprezentând o factură restantă din luna aprilie. Decizia Tribunalului nu este definitivă, aceasta putând fi atacată în 10 zile de la comunicare.

Pe de altă parte, tot Tribunalul Bucureşti a decis astăzi, într-un alt dosar deschis de Prima Brodcasting Group, că „dispune suspendarea provizorie a oricăror proceduri de executare silită a bunurilor debitoarei SC PRIMA BROADCASTING GROUP SRL până la pronunţarea hotărârii cu privire la cererea de deschidere a procedurii insolvenţei”.

Reamintim că societatea care operează Prima TV ş-a ceru insolvenţa în urmă cu o săptămână, primul termen al instanţei în acest caz fiind 3 septembrie.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti mai există o solicitare de intrare în insolvenţă pentru Prima Broadcasting, din partea companiei OMV Petrom Marketing.

Cererea de insolvenţă vine într-o perioadă dificilă pentru Prima TV, cu întârzieri de salarii, dar şi cu trimiterea unor angajaţi în concediu din cauza situaţiei delicate a canalului TV.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, pe licenţa postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting. Burci mai deţine şi ziarele Adevărul şi Click, pe care le-a preluat de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

Prima TV nu este singura companie deţinută de Cristian Burci care şi-a cerut insolvenţa.

  • După preluarea de la Dinu Patriciu, compania Adevărul Holding a intrat în insolvenţă, în toamna lui 2012. Principalul creditor al companiei este o firmă controlate de Cristian Burci, Elida Media.
  • Agenţia de publicitate Media Direction şi-a cerut insolvanţa în cursul anului trecut. Oficialii grupului BBDO, din care face parte agenţia, declarau atunci pentru Paginademedia.ro că situaţia are o cauză mai veche: cazul Bigger Group – Marcel Străuţ, în urma căruia Media Direction a rămas cu o “gaură” de peste două milioane de euro.

-

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    acum ca si Trasnitii (care nu mai sunt nici negru sub unghie de cand a plecat Marlanu) pleaca de la prima, atunci e clar, prima tv se va inchide. baby broker a bagat prima la sapa de lemn, si intrarea in insolventa e inceputul sfarsitului. eu cred ca prima se apropie de desfiintare daca pleaca si Trasnitii (tot ce mai are prima acum).
  • Irenne Irenne
    Ce teapa si-au luat saracii :)
  • Cris Cris
    Păi tu nu vezi că nu se plătește?
  • Adrian Adrian
    Greu de gasit un TZEPAR mai mare ca Burci !!
  • Ramona Ramona
    Până una alta fraierii rămași muncesc pe datorie. Păcat ca o să pice de fraieri.
  • Brusc Willis Brusc Willis
    Absolut jenant. O asemenea mizerie produsa de retarzi pentru alti retarzi se plateste cu zeci de mii de euro?
  • burci burci
    oameni buni, voi cei de la pagina de media, nu mai spuneți... trimiterea unor angajați în concediu, că nu e corect. angajații ăia au fost concediați de-a dreptul și mai urmează o rundă grozavă de concedieri. burcică nu mai are bani nici să-și ia o țitronadă

Trimite un comentariu

sus