Skip to main content

Prima TV și-a cerut insolvența. Când are termen postul TV deținut de Cristian Burci. Trăsniții își cer banii în instanță

 
Prima TV și-a cerut insolvența. Când are termen postul TV deținut de Cristian Burci. Trăsniții își cer banii în instanță
burci-qmagazine

Societatea care operează postul Prima TV și-a cerut insolvența, potrivit informațiilor consultate de Paginademedia.ro.

Prima Broadcasting Group - compania deținută de omul de afaceri Cristian Burci - a făcut o solicitare în acest sens la Tribunalul București, la data de 6 august. Instanța a stabilit termen pentru judecarea cauzei la data de 3 septembrie, potrivit datelor de Portalul Instanțelor de Judecată.

Compania solicită, de asemenea "cererea de suspendare provizorie a executarilor silite".

Publicitate

Pe rolul Tribunalului București mai există o solicitare de intrare în insolvență pentru Prima Broadcasting, din partea companiei OMV Petrom Marketing.

Cererea de insolvență vine într-o perioadă dificilă pentru Prima TV, cu întârzieri de salarii, dar și cu trimiterea unor angajați în concediu din cauza situației delicate a canalului TV.

 • În ultimul an, mai multe vedete au părăsit postul deținut de Cristian Burci sau au încercat prin tribunal să își încaseze banii. Mihai Găinușă și-a întrerupt anul trecut emisiunea Cusurgiii și chiar a cerut insolvența Prima TV în instanță. A renunțat la cerere după ce a obținut o eșalonare a banilor.
 • Firma care produce Trăsniții - Grig Chiroiu Media Company - încearcă rpin instanță să își recupereze banii. Cererea a fost depusă deja la instanță, în luna iunie, și urmează să fie judecată.
 • Andreea Raicu a părăsit și ea Prima TV, fără a da însă detalii despre motivele plecării.
 • Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România - Asociația pentru Drepturi de Autor (UCMR - ADA) are un proces deschis împotriva postului TV. Procesul are ca obiect "drepturi de autor și drepturi conexe", fără a preciza suma exactă.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting. Burci mai deține și ziarele Adevărul și Click, pe care le-a preluat de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

Prima TV nu este singura companie deținută de Cristian Burci care și-a cerut insolvența.

 • După preluarea de la Dinu Patriciu, compania Adevărul Holding a intrat în insolvență, în toamna lui 2012. Principalul creditor ai companiei este o firmă controlate de Cristian Burci, Elida Media.
 • Agenția de publicitate Media Direction și-a cerut insolvanța în cursul anului trecut. Oficialii grupului BBDO, din care face parte agenția, declarau atunci pentru Paginademedia.ro că situația are o cauză mai veche: cazul Bigger Group – Marcel Străuț, în urma căruia Media Direction a rămas cu o “gaură” de peste două milioane de euro.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Lidia Mihailescu,Ruxandra Macicas, Simona Mazilescu, Adela Harnagea, Razvan Enache, Nora Marcovici, Cristian Burci. Sunteti Pro Tv sau Antena 1 si doriti sa deveniti invizibili pe piata media? Nicio problema. Se rezolva! Angajati echipa de mai sus si in maxim un an veti deveni doar o amintire. Prostfesionistii audientelor sunt la un click distanta. Yes, they can!
 • Se schimba GARDA!!!

  Denisa Turcu a fost demisa din functia de administrator special la Adevarul Holding chiar de Burci.....in prima ei zi de vacanta:))))
  NU MAI EXECUTA ORDINELE???
 • În sfârșit o veste bună! Un post tv cu audiențe de toată jena. Emisiunile informative se doreau a fi o copie a celor de la Pro TV, cu care nu s-au comparat niciodată, iar emisiunile de divertisment sunt în mare parte penibile și trase de păr.
 • Mereu au avut ca reper stirile de la pro tv, insa de geaba. Investitii 0, oameni in teritoriu care muncesc cu sculele lor, masinile lor....pretentii sunt, dar de oferit mai nimic....
 • umflatul acesta a dat afară profesioniștii și a păstrat lingăii, mediocrii și a adus o șleahtă de țărani semi-interlopi. e nespălat, habar nu are ce e aia televiziune, ședințele de redacție se desfășoară așa: de la editori până la producători trebuie să privească toți oftînd spre știrile Pro TV. cu burcică în frunte, firește, iar burcică oftează din burdihanul ăla grețos. era și timpul să îngroape hoitul Prima TV, că nu e decât un hoit care împute lumea televiziunilor.
 • Banuiam ca aici se va ajunge cu Burci. Care este si escroc si nepriceput. A reusit sa puna pe butuci ceea ce era nu demult a 3a televiziune din Romania!

Trimite un comentariu