Skip to main content

TVR a revocat decizia de a reduce zilele de lucru ale angajaţilor

 
stelian tanase
stelian tanase

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a decis, în şedinţa de azi, revocarea măsurii de reducere a activităţii în televiziunea publică, fără a afecta continuarea planului de limitare a cheltuielilor, anunţă postul public.

Publicitate

Decizia a fost luată după ce conducerea executivă a TVR a achitat, săptămâna trecută, datoria scadentă către bugetul de stat, datorie care generase blocarea conturilor operaţionale ale Televiziunii Române.

Poprirea stabilită de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost în valoare de 10,3 milioane de lei, iar suma integrală a fost plătită în data de 30 iulie a.c.

ANAF a blocat, în data de 20 iulie a.c., conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate – începând din anul 2005 - către bugetul de stat. În acest moment, datoria fiscală se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei.

După blocarea conturilor, Consiliul de Administraţie al TVR a luat mai multe măsuri în vederea limitării cheltuielilor şi achitării datoriilor către bugetul de stat. Astfel, CA al TVR a decis în şedinţele din 21, respectiv 28 iulie:

- Închiderea, de la 1 august, a postului TVR News;
- Comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere;
- Reducerea drastică a deplasărilor şi a altor activităţi generatoare de costuri;
- Iniţierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructrurarea şi reducerea de personal;
- Diminuarea, până la 70-75% a sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioadă determinată şi celor privind cumulul de salarii cu pensii;
- Reducerea cu 20% în medie lunară a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe;
- Neangajarea producţiei unor emisiuni generatoare de costuri mari;
- Reducerea cheltuielilor curente;
- Atragerea de finanţări şi participări în servicii pentru derularea unor proiecte editoriale;
- Renegocierea unor contracte comerciale.

Administraţia Televiziunii Române a luat măsuri care să ducă la diminuarea cheltuielilor cu personalul şi producţia TV. Astfel, cheltuielile cu personalul au fost cu 15% mai mici în 2014 faţă de anul anterior, iar costurile de producţie au scăzut cu 24% în cazul TVR 1 şi cu 9% pentru TVR 2.

La finalul anului 2014, datoriile totale au scăzut cu peste 11% faţă de 2013, de la 787.8 milioane de lei la 699.4 milioane de lei. În decursul anului anterior, TVR a achitat la termen toate obligaţiile la bugetul de stat, iar datoria fiscală a instituţiei a scăzut cu 12%, de la 511 milioane de lei în 2013, la 449 de milioane de lei. În 2014, nu mai puţin de 30% din veniturile aferente taxei TV au mers către bugetul de stat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • john john
    Basescu e de vina!
  • catuse srl catuse srl
    Da pe penalii "coordonatori" - directori care nu au niciun fel de raspunderi, in schimb au indemnizatii de conducere i-ati uitat? Sa fie trasi la raspundere aia care au conceput un astfel de "post" fara obligatii, fara atributii, dar la lovele pe condus institutia? E o retea mafiota acolo, de se fac astfel de contracte oneroase! Tanase, daca-i dai numai pe astia afara si faci o economie; mai salvezi si nu stiu cati angajati nevinovati. Ia puneti armata ta de avocati in miscare!
  • loredana grozescu loredana grozescu
    Vor fi reduse si indemnizatiile lui Tanase si ale celorlalti nesimtiti din CA? De la politrucii Carp si Surugiu la analfabetul Raico Cornea, de la caraghiosul Condurateanu la neinspiratul Brinzan , de la baietelul Bucur la unguroaica penala? Vor primi mai putin oare si comilitonii lui Tanase, Dinescu, Iaru, catastrofalul Avram, neinspirata Mirunica Munteanu? Tanase nu scoate o vorba despre asta. Sper sa il traga de limba DNA-ul!!!!
  • gigi gigi
    Da' lamureste-ne tu odata cei cu TVR Moldova. Nu ne lasa asa cu ochii in soare...
  • corina corina
    mai presedinte tvr, e nasol ca nimeni nu se baga sa-ti indexeze taxa tvr, visul tau secret, ca s-o duci bine tu si directorii tai...salariul de 4.800 de euro e mai mare decat al baiatului cu vacantele si calatoriile. adica esti mai bun ca el pentru ca tu macar stai in biroul tau, nu?
  • Vlad Vlad
    Din nou, nici un sunet despre afacerile TVR la TVR Moldova

Trimite un comentariu

sus