Skip to main content

Au început înscrierile la "Tânarul Jurnalist al Anului" 2015

 
jurnalisti_52523800
jurnalisti_52523800

Freedom House România lansează ediţia din acest an a concursului "Tânărul Jurnalist al Anului" şi anunţă premii în valoare de 1.000 euro pentru fiecare dintre câştigători.

Publicitate

La fel ca în anii trecuti, tinerii jurnalişti interesaţi se vor putea înscrie la secţiunile Actualitate internă, Economie, Justiţie şi Mediu. O noutate a ediţiei de anul acesta constă într-o nouă secţiune cerută de public - Investigaţii.

"Vom departaja astfel mai bine domeniile faţă de anul trecut şi îi vom recompensa pe măsură atât pe ziariştii care urmăresc în mod curent evoluţia justiţiei în România (activitatea parchetelor, evoluţia dosarelor în instanţe, ameninţările la adresa statului de drept etc.), cât şi pe aceia care realizează efectiv investigaţii – cu accent pe anchetele privind evaziunea fiscală, contrabanda, spălarea de bani, corupţia", se arată într-un comunicat al Freedom House România.

O altă noutate faţă de ediţiile precedente este înscrierea în concurs a articolelor recente – organizatorii vor lua în considerare articolele publicate anul acesta, până în 31 august 2015.

Ceremonia de premiere va avea loc în cadrul celei mai mari conferinţe media din regiune - Forumul Media Europa de Sud-Est care se va desfăşura anul acesta la Bucureşti, în 5-6 noiembrie 2015.

La fiecare dintre cele cinci secţiuni - Actualitate internă, Economie, Justiţie, Mediu şi Investigaţii - se pot înscrie tinerii jurnalişti de presă scrisă şi online (sub 35 ani) care trimit până în, 19 octombrie 2015 inclusiv, maximum două articole relevante pentru secţiunea respectivă, articole publicate în perioada 1 ianuarie – 31 august 2015 (în print sau on-line). Articolele trimise pentru „Tânărul Jurnalist al Anului” nu trebuie să mai fi fost înscrise la alt concurs.

Modalitatea de înscriere

Înscrierea se face prin e-mail la [email protected], Cc [email protected]. Titlul e-mail-ului trebuie să fie: [Nume] [Prenume] [Secţiunea]
Email-ul prin care se vor înscrie jurnaliştii trebuie sa conţină articolele în format digital (link către articolele online sau PDF) şi CV-ul candidatului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus