Skip to main content

Dan Voiculescu a pierdut procesul pe care l-a intentat Deutsche Welle. Decizia nu este definitivă

 
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Dan Voiculescu, fondatorul Antena Group şi fost om politic, a pierdut procesul pe care îl intentase publicaţiei în limba română Deutsche Welle. Fostul politician a dat publicaţia în judecată în luna iulie a anului trecut pentru un articol cu titlul Final de epocă pentru varan, publicat cu aproape două luni înainte de condamnarea definitivă a lui Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare.

Publicitate

De menţionat că decizia dată astăzi de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare. „Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată. Ia act că pârâţii şi-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, spune decizia instanţei, publicată pe site-ul Tribunalului.

Anul trecut, Dan Voiculescu anunţa că acţionează Deutsche Welle în instanţă şi că-i va cere despăgubiri de 400.000 de euro. „O parte din aceşti bani, dacă nu chiar toti vor fi direcţionaţi către Academia Media, pentru tinerii care vor să intre în media. Vor fi burse gratuite”, a declarat atunci Dan Voiculescu (detalii, aici).

Voiculescu a început anul trecut o adevărată „campanie” de dat în judecată. Pe lângă Deutsche Welle, omul de afaceri a dat în judecată B1, pe acţionarul postului - Sorin Oancea, şi pe Robert Turcescu, pe atunci realizatorul emisiunii Sub semnul întrebării. Tot atunci, Turcescu a mai fost acţionat în jduecată într-un dosar separat. Ambele au fost respinse de Tribunalului Bucureşti, însă deciziile nu sunt definitive. Avocaţii lui Voiculescu au atacat deja cu apel decizia în cazul lui Robert Turcescu.

Şi Evenimentul zilei, alături de patron şi de cinci dintre jurnaliştii ziarului au fost chemaţi în judecată de Dan Voiculescu. În acest caz, procesul a fost suspendat întrucât societatea a intrat în insolvenţă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • diogene diogene
    corecteaza titlul. Sau titlwl :)
  • Herr Manstadt Herr Manstadt
    Ce Varan am fost, ce mârțoaga am ajuns.

Trimite un comentariu

sus