Skip to main content

La Măruţă a scăpat nesancţionat a doua oară pentru cazul fetei de la Vaslui. S-a propus amendă de 100.000 de lei, dar n-a trecut

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să reanalizeze în şedinţa de astăzi cazul emisiunii La Măruţă, în care a fost dezvăluită identitatea fetei violate din Vaslui. După ce în şedinţa de la sfârşitul lunii iulie emisiunea nu a fost sancţionată pentru că nu s-a întrunit numărul minim de voturi pentru ca o propunere să treacă, CNA au deci repunerea cazului pe ordinea de zi.

Publicitate

În şedinţa de astăzi, Florin Gabrea, membru CNA, a propus sancţionarea cu 100.000 de lei a postului pentru acest derapaj, însă propunerea nu a întrunit numărul minim de voturi, şase. Doar patru membri au votat pentru: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat şi Dorina Rusu. Pe de altă parte, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu, şi Radu Călin Cristea au fost „împotrivă”.

Aceasta este ultima dată când speţa a mai putut fi analizată de CNA, potrivit regulamentului instituţiei. „Din păcate acest subiect este închis”, a declarat Moncia Gubernat, membru CNA şi cea care a condus şedinţa de astăzi.

Pe de altă parte, membrii CNA discută modificarea articolului  44 cu 2 din Codul Audiovizual: (2) Nu poate fi dezvăluită în niciun mod identitatea persoanelor care sunt victime ale infracţiunilor privitoare la viaţa sexuală; se exceptează situaţiile în care victimele şi-au dat acordul scris, sub condiţia respectării limitelor de identificare stabilite prin acord.

Monica Gubernat, cea care a condus şedinţa de astăzi, a propus ca într-o şedinţă viitoare să se discute despre o eventuală eliminare a excepţiei din acest articol. Aceeaşi excepţie a salvat şi emisiunea La Măruţă de la sancţionare. Reprezentanţii emisiunii aveau acordul scris din partea fetei din Vaslui pentru a apărea pe post. Din acest motiv, majoritatea membrilor CNA au votat împotriva sancţionării Pro TV pentru cazul fetei din Vaslui.

Reamintim că în şedinţa din 28 iulie, s-a propus amenda maximă pentru La Măruţă, 200.000 de lei. Însă nici atunci propunerea nu a întrunit numărul minim de voturi.

Dorina Rusu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Valentin Jucan şi Florin Gabrea au fost atunci „pentru” sancţionarea postului, în timp ce Laura Georgescu, Radu Herjeu şi Radu Călin Cristea au fost împotrivă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pusa pusa
    e normal....pana si politia il pupa'n cur pe Maruta cand face el o smecherie...altii ar fi primit amenzi pentru "farse"
    Traiasca Maruta si indobitocirea continua a romanilor

Trimite un comentariu

sus