Skip to main content

Mihai Gâdea, audiat în dosarul RCS: "Nu ni s-a specificat niciodată de către Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu sau Camelia Voiculescu ca Antena 3 să difuzeze materiale critice la adresa RCS"

 
mihai-gadea-2
mihai-gadea-2

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a susţinut astăzi, la audierea sa în dosarul RCS/RDS, că nu ştia nimic despre ancheta jurnalistică din spatele promo-ului difuzat la Antena 3 privind posibile fapte de corupţie între RCS şi Liga Profesionistă de Fotbal, înainte de reţinerea lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, scrie realitatea.net.

Publicitate

"Am aflat despre materialul 'Exploziv, mită în fotbal' cu ocazia reţinerii lui Sorin Alexandrescu şi nu am ştiut nimic anterior despre acest subiect. Preluarea spotului difuzat pe Antena 3 s-a făcut automat, nu există o persoană care să se asigure că acesta se difuzează sau nu", a afirmat Mihai Gâdea astazi, la Curtea de Apel Bucureşti.

El a precizat că exista o reciprocitate între Antena 3 SA şi Antena TV Group în difuzarea de promo-uri, iar Sorin Alexandrescu nu avea nicio putere de decizie în cadrul Antena 3 SA, Antena TV Group fiind o entitate separată, atât din punct de vedere al activităţii editoriale cât şi juridic.

"Nu ni s-a specificat niciodată de către Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu sau Camelia Voiculescu ca Antena 3 să difuzeze materiale critice la adresa RCS/RDS. Toate materialele au fost preluate de la alte surse media, agenţii de ştiri, siteuri etc. Nici Dan Voiculescu şi nici Camelia Voiculescu nu s-au implicat în activitatea şi în conducerea Antena 3 SA", a arătat Gâdea.

El a menţionat că nu a avut nicio implicare în legătură cu negocierea vreunui contract cu RCS/RDS, iar de acest lucru se ocupa o firmă a Antena TV Group.

Directorul Antena 3 a povestit şi despre momentele ulterioare reţinerii lui Sorin Alexandrescu de către procurori.

"După reţinerea lui Sorin Alexandrescu, am vorbit la telefon cu Camelia Voiculescu privind acest eveniment. Din partea ei a fost vorba de un sentiment de şoc, de stupoare. Nu ştiam cum trebuie, ca post de televiziune, să ne raportăm la evenimentul menţionat şi cum să facem ca acest eveniment să nu se interpreteze, în sensul că s-ar dori influenţarea justiţiei", a afirmat Mihai Gâdea.

CONTEXT. Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase! Normal, a mancat altceva!
  • name name
    matiesculeeee, tic-tac,tic-tac si pt tine!!!
  • ștefan ștefan
    Astea sunt vrăjeli pentru pensionari pastore.
  • Ceasd Ceasd
    Ce teapa v-au dat cei de la RDS. Ce bine-mi pare. Acum dati la 1 leu accesul Antenei, online. Haha
  • Diarrhea´s Diary Diarrhea´s Diary
    Alexandrescule... băi, Sorine... acum am inteles eu de ce lumea in trustul Intact te-a poreclit Ciocolax...dar tu-ti dai seama cand vei intra pe poarta aia de la Jilava ca baietii de acolo or sa te strige Saprosan?... Sa nu uiti sa tii un jurnal cu intamplari de acolo... tic-tac, tic-tac...
  • geo geo
    Nici nu mă așteptam ca Gâdea să declare altceva.
    ”Nici Dan Voiculescu și nici Camelia Voiculescu nu s-au implicat în activitatea și în conducerea Antena 3 SA”, mai zice Gâdea. Fără cuvinte...

Trimite un comentariu

sus