Skip to main content

Mihai Găinuşă, poezie în stilul propriu la moartea lui Vadim. Dan Negru: "Ce minte strălucită! "Banciu: "Un elefant într-o turmă de vrăbioare". Capatos: Nu ştiu dacă am făcut bine sau rău pentru că l-am ţinut în atenţia publicului în felul în care am făcu

 
Corneliu Vadim Tudor
Corneliu Vadim Tudor

Reacţii la moartea lui Vadim Tudor. Fostul cârcotaş Mihai Găinuşă a publicat pe Facebook o poezie, în stilul propriu. Realizatorul TV Radu Banciu a spus în emisiunea sa că "dacă azi ar avea loc alegeri, Corneliu Vadim Tudor ar obţine un scor din ce în ce mai bun" şi că "a fost un elefant într-o turmă de vrăbioare".

Publicitate

Capatos şi-a început emisiunea fără dansul asistentelor. "Nu ştiu dacă am făcut bine sau rău pentru că l-am ţinut în atenţia publicului în felul în care am făcut-o", a spus realizatorul de la Antena 1.

Dan Negru, care l-a avut deseori invitat la emisiuni, a scris că "Daca as avea talent, as putea sa scriu o carte depre intalnirile mele cu Vadim Tudor. Ce minte stralucita!".

Dan Andronic, directorul EVZ, povesteşte într-un editorial că "Vadim era adversarul natural al tinerei generaţii de gazetari care construia Evenimentul Zilei".

Reacţiile pe larg, în continuare:

Radu Banciu, despre Corneliu Vadim Tudor: un elefant într-o turmă de vrăbioare

Radu Banciu a vorbit în emisiune despre Vadim Tudor:

"Dacă azi ar avea loc alegeri, Corneliu Vadim Tudor ar obţine un scor din ce în ce mai bun. De 5 ori a încercat să devină preşedinte - 1996 -2014. În 2000 s-a calificat în finală. A fost europarlamentar din 2009 până în anul trecut. Pe CV apar tot felul de publicaţii care i-au întreţinut cumva această goană după senzaţionalul de mantie grea pentru că a ales un drum, pe care n-ar fi trebuit să apuce niciodată. Ce a facut in presă a fost maculatură. (...) N-a dat nici doi bani pe oameni. Au stat în jurul lui numai oameni care îi erau folositori, La fel ca în partid. Ce e mai jenant e atitudinea justiţiei. A fost un elefant într-o turmă de vrăbioare".

Mihai GăinuşăLa moartea ta, tribune/Vin amintiri nebune

Fostul cârcotaş Mihai Găinuşă a publicat, pe Facebook, o poezie în stilul caracteristic.

Poezia scrisă de Mihai Găinuşă pe pagina sa de Facebook:

La moartea ta
La moartea ta, tribune
Vin amintiri nebune,
Cand la-injurii si imprecatii
Am replicat cu imitatii,
N-a fost cu rautate,
Desi tu ne-ai urat, poate.
Strigam: ''Medicamente''!
Ce interpretari demente!
Cu Bolcas si Mitzura
Iti imitam figura
Cu ochelari de soare:
Un personaj prea tare!
Sa stii, o sa ne lipsesti.
Cu Toni de te-ntalnesti,
Sa nu-i porti pica, te rugam
Transmite-i ca il salutam,
Iar tu, chiar daca ne-ai infricosat
Si uneori, poate, ne-ai dezgustat,
Cu Şomâldoaca, stie toata tzara,
Sau cearta ta cu Marioara,
E timpul sa te potolesti.
In pace sa te odihnesti.

Dan Negru: Ce minte strălucită

"Daca as avea talent, as putea sa scriu o carte depre intalnirile mele cu Vadim Tudor. Ce minte stralucita!", a scris Dan Negru pe Facebook. "Ultima data cand am avut sansa sa-i fiu oaspete acasa am glumit pe seama posteritatii", a continuat realizatorul de la Antena 1.

Dan Negru, pe pagina sa de Facebook:

Daca as avea talent, as putea sa scriu o carte depre intalnirile mele cu Vadim Tudor. Ce minte stralucita! Ultima data cand am avut sansa sa-i fiu oaspete acasa am glumit pe seama posteritatii! Intodeauna le aducea copiilor mei cate un cadou… Am acasa jucarii de pe la Strasbourg sau iconite de la Jerusalim pe care Dara si Bogdan le-au primit de la Vadim.

Mereu ma intreba de ei, ori de cate ori vorbeam la telefon sau ori de cate ori ne intalneam. Si am o multime de carti pe care mi le-a facut cadou, de la Esenin pana la Maria Rilke. Ultima data am vorbit duminica, cu o zi inaintea sfarsitului. Era bine-dispus , m-a sunat sa ma roage sa ajut o fetita de vreo 10 anisori. Apoi, m-a naucit vestea!

In ultima emisiune cu Vadim, cu doar trei saptamani in urma, l-am intrebat ce e dincolo de moarte!!! Habar n-am ce mi-a venit sa-l intreb asta…Am sa-i caut raspunsul pe inregistrarea emisiunii si am sa vi-l arat.

Mi-au placut aforsimele lui. Sclipitoare! Iata unul din ele : “ Privesc pe ecranul unui ecograf la organele mele interne :“Unul dintre voi ma va vinde” spun si eu, ca Iisus , gandindu-ma care dintre ele ma va rapune…” L-a vandut inima...

Capatos: Nu ştiu dacă am făcut bine sau rău pentru că l-am ţinut în atenţia publicului în felul în care am făcut-o

Dan Capatos şi-a început emisiunea de aseară atipic, fără dansul celor două asistente. Prezentatorul, afectat de moartea lui Corneliu Vadim Tudor, a spus câteva cuvinte în memoria lui.

"Intrăm atipic, fără dans, fără veselie. Aşa cum ştiţi, este seara în care ne luam "La revedere" de la Corneliu Vadim Tudor, care a încetat din viaţă în urma unui infarct.

Multă lume se aştepta, probabil, să facem un subiect din această întâmplare trista. Aşa cum ştiţi, Corneliu Vadim Tudor a fost un apropiat al acestei emisiuni. Nu ştiu dacă am făcut bine sau rău pentru că l-am ţinut în atenţia publicului în felul în care am făcut-o.

Am făcut-o din prietenie, din dragoste, pentru că am ţinut în felul meu la Corneliuu Vadim Tudor. Mi-am dat seama că a venit un moment în care nu prea mai avea nimic de zic în politică şi l-am ajutat aşa cum am putut. L-am ţinut în atenţia publicului cu emisiuni antologice. Însă de fiecare dată, când credeam că ne-am apropiat cu adevărat, Vadim Tudor a ales să mă dezamăgească.

Au fost multe momente când părea că îi sunt cel mai mare duşman, se comporta ca şi când uitase toate momentee frumoase din emisiune şi nu numai. De multe ori continuam discuţia la un pahar, prin Bucureşti. Probabil că sunt multe de spus despre el, şi bune, şi, din păcate, şi rele. În seara asta mă opresc spunând doar "Dumnezeu să-l ierte" şi condoleanţe familiei. O să ne fie probabil dor de Vadim Tudor", a spus Dan Capatos, în emisiunea lui.

Dan Andronic: Ne porcăia în fiecare număr, eram ţigani, trădători, jidani, imbecili

"Evenimentul Zilei = Excrementul Zilei. Aşa ne-a "alintat" în revista "România Mare", Corneliu Vadim Tudor din 1992 încoace", a scris Dan Andronic în debutul editorialului său de astăzi din EVZ.

Andronic mai spune că "Vadim era adversarul natural al tinerei generaţii de gazetari care construia Evenimentul Zilei".

"Ne porcăia în fiecare număr, eram ţigani, trădători, jidani, imbecili, propunea arestarea şi împuşcarea noastră fără judecată, iar pe Ion Cristoiu nu-l scotea din "Ardei Umplut". Erau vremuri în care Ion Cristoiu era foarte gras, iar statul de drept nu exista decât pentru câţiva privilegiaţi. Corneliu Vadim Tudor a făcut tot timpul parte din ei!", mai povesteşte Dan Andronic.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Jenel Jenel
    Pe langa Gainula, si Vadim era poet.
  • Vio Vio
    Maria, vad ca il cunosti foarte bine pe Gainusa, ca postezi numai despre el. Cumva esti vreo fosta iubita, parasita ca avea gura prea mare?:)
  • Maria Maria
    Gainusa vrea sa arate ca poate si el sa faca ce face Flock de la Zu ...poate piate il vede un radio. Trist sa iti consumi energia sa scrii asa ceva. Asa a inceput si Vadim sa scrie ode lui Ceausescu,timid. Spunea cineva ca moartea nu te face din vierme fluture.nu inteleg excesul asta de atentie .poate asta inseamna sa fii roman!

Trimite un comentariu

sus