Skip to main content

PRESA DE AZI. Corneliu Vadim Tudor, pe prima pagină. Ce au scris ziarele despre "ultimul tribun al poporului"

 
Processed with Moldiv
Processed with Moldiv

GALERIE FOTO. Moartea lui Corneliu Vadim Tudor ţine prima pagină pe aproape toate ziarele tipărite care au apărut azi. Dintre ziarele generaliste, doar România liberă şi Jurnalul Naţional nu au subiectul pe front.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă primele pagini ale ziarelor de azi:

Adevărul: "S-a încheiat epoca Vadim", scrie Adevărul de azi, subiectul fiind deschiderea ziarului. "FINAL DE DRUM. Corneliu Vadim Tudor, liderul Partidului România Mare, a murit ieri, la vârsta de 65 de ani. Politicianul s-a stins din viaţă la Centrul de Boli Cardiovasculare al Armatei, din cauza unor afecţiuni cardiace". Ziarul dedică pagina 6 integral acestui subiect.

Evenimentul zilei: "Cum mor poeţii când le vine: Adrian Păunescu şi Corneliu Vadim Tudor" este titlul unei trimiteri de pe prima pagină din EVZ. "Două morţi aproape identice. La o distanţă de 5 ani", scrie Simona Ionescu, redactor-şef, pe pagina a doua a ziarului.

Libertatea: "A murit ultimul Tribun al poporului", scrie tabloidul Libertatea, în deschidere. "Tribunul, cu bunele şi relele sale, a fost una dintre personalităţile marcante de după Revoluţie. În ultimii ani nu s-a mai bucurat de un succes electoral deosebit, dar, după primele reacţii ale publicului la vestea dispariţiei sale, este regretat de milioane de români."

Click: titlu tipic pentru un tabloid - Şoc! Corneliu Vadim Tudor a murit la 65 de ani. Dispariţia politicianului nu este deschidere, doar o trimitere de pe prima pagină, iar subiectul este tratat pe jumătate de coloană, în pagina 5.

Ring: "Fondatorul PRM a încetat din viaţă. Ultimul mesaj primit de Corneliu Vadim Tudor" este titlul din cotidianul gratuit Ring. De fapt, era vorba de un SMS trimis de Gheorghe Turda lui Vadim Tudor în ziua în care politicianul a fost internat.

România liberă: Ziarul are o supracopertă cu reclamă la magazinul Unirea, deţinut de proprietarul ziarului, Dan Grigore Adamescu. După supracopertă, deschiderea este "Shengen se destramă, UE blocată". "Germania a anunţat reintroducerea temporară a controalelor la frontiera cu Austria, pentru a limita afluxul de imigranţi, ceea ce a declanşat o reacţie în lanţ", scie RL.

Jurnalul Naţional: Principalele subiecte sunt "Topul taxelor aberante inventate de guvernanţi" şi "Ping-pong cu pacienţii în jocul de-a cardul". Tot pe prima pagină, o trimitere cu un subiect despre patronul Prima TV: "Cristian Burci, executat silit pentru credite bancare nereturnate". Un etaj din blocul situat în Piaţa Victoriei, aflat în proprietatea lui Burci, a fost scos la licitaţie pentru recuperarea unor credite neachitate luate de la Unicredit.

Ziarul financiar: "Doi bancheri din România câştigă peste un milion de euro pe an", scrie ZF în deschidere. Pe prima pagină, ziarul mai scrie că "Angajaţii români vor ajunge la salarii similare cu cele ale germanilor în 30 de ani" şi că "Piaţa locală de pastile de dormit şi calmante se apropie de 2 milioane de euro".

Gazeta sporturilor: "Rezistă Luce?" se întreabă GSP. Elogiat de spanioli, Lucescu dă piept cu maşina de goluri a planetei, Cristiano Ronaldo. Diseară, echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior, întâlneşte Real Madrid în capitala Spaniei.

GALERIE FOTO. Primele pagini ale ziarelor de azi

  • Ziarul Financiar
  • Romania Libera
  • Ring
  • Libertatea
  • Jurnalul National
  • Gazeta Sporturilor
  • EvenimentulZilei
  • Click
  • Adevarul
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus