Skip to main content

Raportul de activitate al TVR a fost respins de Comisiile de Cultură

 
tvr
tvr

Comisia de Cultură a decis astăzi cu 17 voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere, respingerea raportului de activitate al Televiziunii Române, scrie Realitatea.net.

Publicitate

Şeful TVR va putea fi demis, dacă raportul va fi respins şi în plenul reunit, săptămâna viitoare. În mod normal, viitoarea propunere pentru şefia TVR aparţine PNL.

Senatorii din Comisia de Cultură i-au reproşat lui Stelian Tănase faptul că nu s-a prezentat la şedinţă.

PNL şi UDMR au boicotat şedinţa, dar cvorumul a fost asigurat, fiind prezenţi 19 parlamentari din totalul de 35.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR.

Datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

La finalul lunii decembrie 2013, Stelian Tănase a fost numit de plenul reunit al Parlamentului în funcţia de director general interimar al TVR. Iar pe 16 iunie 2014  acesta a fost validat de Parlament în funcţia de preşedinte director general al Televiziunii Române.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sorina sorina
    Iulian, orice tara civilizata trebuie sa aiba o televiziune de stat, insa la noi e o mare problema din cauza implicarii politice. Daca TVR ar fi avut un manager ar fi contat inca pe piata, ma refer, ca audienta. De pilda, un tip destep cu fler, cum e Sarbu ar fi putut sa aduca pe linia de plutire TVR-ul in 2-3 ani. De curand citeam ca si BBC-ul are probleme serioase si ca face disponibilizari. Nu e simplu de administrat o institutie mamut, cu un sindicat in spate:).
  • sorina sorina
    Eu cred ca un manager bun ar reusi sa restructureze TVR-ul si sa recupereze pierdire societatii in maxim 3 ani. Un astfel de manager ar putea fi Sarbu, ca tot e liber.
  • tbancu tbancu
    Ar fi bine sa apara o noua lege de organizare a TVR ce va duce la depolitizare.... dar nu cred ca avem o clasa politica dornica de asa ceva.
  • Horea Horea
    @Livia

    Despre Nistorescu, nimic?
    Dar cu Miruna (sau cum o cheama), ce facem?
  • doru manciu doru manciu
    TVR nu trebuie inchis. Dupa inlaturarea lui Tanase (un act de igienizare majora) se cuvine trecut la depolitizare. La adoptarea unei legi moderne de organizare si functionare. La verificarea situatiei financiare devenita si mai precara de la administratia Lazescu incoace. La pedepsirea celor gasiti vinovati. La controlul contractelor de achizitii din vremea lui Zgabercea. La controlul contractelor de colaborare din epoca Tanase. La asanare. Si nu e tot! Deocamdata e sigur ca numitul Tanase trebuie rapid indepartat. Dar si luat la intrebari. Atentie sa nu simuleze vreun infarct!
  • Livia Pila Livia Pila
    Tanase e pe faras. Bagajele! Si el, si Orestica Stroe Brumariu, si Anca Lazarescu-Olteanu, si Vali Iorga, si Sorin Avram.
  • Iulian Iulian
    De ce oare nu se inchide odata TVR?

Trimite un comentariu

sus