Skip to main content

Snowden şi-a deschis cont pe Twitter. Fostul consultant NSA, urmărit de câteva sute de mii de utilizatori în câteva ore

 
NSA whistleblower Edward Snowden: 'They're going to  say I aided our enemies' - video interview
NSA whistleblower Edward Snowden: 'They're going to say I aided our enemies' - video interview

NSA whistleblower Edward Snowden: 'They're going to say I aided our enemies' - video interviewFostul consultant al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA) şi CIA Edward Snowden, care a dezvăluit amploarea programelor americane de supraveghere, şi-a deschis un cont pe Twitter - @snowden, scrie Mediafax, care citează Reuters.

Publicitate

Contul era urmărit de peste 171.000 de utilizatori ai reţelei de microblogging în aproximativ o oră şi de 548.000 de utilizatori patru ore şi jumătate mai târziu.

La 15 ore după ce şi-a deschis cont de Twitter, Edward Snowden era urmărit de 864.000 de utilizatori.

Însă Snowden urmărea un singur cont pe Twitter, şi anume al NSA, fostul său angajator.

Primul mesaj pe care Snowden l-a postat pe cont a fost "Mă puteţi auzi acum?", un slogan dintr-un spot publicitar de televiziune. Mesajul a fost preluat şi repostat de aproximativ 25.000 de ori într-o oră. În profilul de pe cont, Snowden se prezintă afirmând că "Lucram pentru Guvern. Acum lucrez pentru public".

Snowden este considerat de către susţinătorii săi un avertizor de integritate care a dezvăluit cu îndrăzneală excesele Guvernului american, însă Washingtonul a formulat acuzaţii de spionaj împotriva sa, pentru că a divulgat informaţii secrete. El a părăsit Statele Unite în mai 2013, iar în prezent trăieşte în Rusia, unde a primit azil un an mai târziu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus