Skip to main content

VIDEO. Starea Naţiei nu mai primeşte buget de la TVR. Trăieşte din ce câştigă din publicitate

 
dragos patraru
dragos patraru

Pe barba lor. Echipa emisiunii Starea Naţiei, prezentată de Dragoş Pătraru la TVR 1, trăieşte din ce câştigă. Mai exact, potrivit contractului renegociat în această vară cu televiziunea publică, emisiunea nu mai beneficiază de buget de la TVR, ci se va susţine singură din banii pe care îi va atrage din publicitate.

Publicitate

„Să ştiţi că de acum niciun leu din taxa voastră nu mai ajunge la mine sau la vreun membru al echipei Starea naţiei. Pentru că în loc de bani ni s-au dat minute de publicitate. Le vindem, ne plătim. Nu le vindem, mergem acasă”, a anunţat Pătraru pe pagina de Facebook a emisiunii Starea Naţiei.

 Anunţul a fost însoţit şi de un clip din prima ediţie a emisiunii Starea Naţiei, în care Pătraru scoate la vânzare, ca la piaţă, spaţii publicitare. „Spoturi 30 de sec 190 ieuro”, apare pe o pancartă de pe pupitrul lui Pătraru lângă legume de toate felurile: roşii, varză, vinete sau ardei.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, emisiunea lui Dragoş Pătraru are o ţintă minimă de publicitate pe care trebuie să o atingă. Peste limita minimă, banii se împart între TVR şi echipa de producţie a emisiunii Starea Naţiei.

Contactat de Paginademedia.ro, Dragos Patraru a explicat:

"Noi am pus pe hartie toate cheltuielile emisiunii, tot ce inseamna productia, cu zece oameni, cu salarii, cu taxe. Dupa ce am scos aceste cheltuieli (fara nicio participare din partea TVR), tot ce este peste se imparte 50%-50%."

"TVR are o singura cheltuiala: un om - oricum pe tura - apasa play cu degetul pe emisiune. Eu le livrez "conserva" cu totul."

Video, în continuare:

Posted by Starea Naţiei on Tuesday, September 1, 2015

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • doru manciu doru manciu
    Nu pot sa sper ca Starea natiei va intra in faliment. O rusine ca aceasta subproductie e in oferta TVR. Asa intelege Stelian Tanase cultura. Ca la mahala.
  • Florin Florin
    Eu as renunta la "Vox Populi", ca materialele despre ignoranta natiei nu mi se par chiar de divertisment.
  • Karina Karina
    Mi se pare ca Patraru este o figura care nu se potriveste cu profilul obosit al TVR. E foarte bun, critica cu mare curaj, are glume bune. Bine ca TVR da bani pe productii submediocre. O sa aiba reclama pentru ca emisiunea are un rating foarte bun.
  • geo geo
    Guran a fost decent...nu a trîmbițat în emisiunile lui: ”vreau reclamă!”.
    Era băiat deștept și se descurca.

    Acest Pătraru face bășcălie din orice...locul lui este la Kanal D, lângă șatră.

    Apropo, a reușit să vândă cuiva publicitate...și dacă da, cui anume și la ce tarife...dacă știți...probabil va coborî tarifele mult sub ceea ce practică TVRul, doar pentru a își acoperi costurile și a îți plăti dările către TVR și către stat.
  • Alah akbar Alah akbar
    TVR platea bani pentru emisiunea asta? De ce?
  • abdu rehab abdu rehab
    sa saturat si tanase de asta. in curand va fi OFF THE AIR pentru patraru. acum ma mir cine il mai primeste pe asta, digi24 poate???? ca nu cred ca mai vine inapoi la ghita.

Trimite un comentariu

sus