Skip to main content

Zece frecvenţe radio, unele care au aparţinut Guerrilla, acordate radioului public pentru Radio România Actualităţi, Antena Satelor şi mai multe posturi regionale

 
91640906.jpg
91640906.jpg

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să acorde staţiilor radioului public un număr de 10 frecvenţe din cele 46 disponibile în FM şi 9 AM, pe care urmează să le scoată la concurs. Conform legii audiovizualului, frecvenţele pentru serviciul public de radio se atribuie fără concurs, iar reprezentanţii radioului public au transmis CNA o solicitare pentru 35 de frecvenţe, însă forul le-a acordat 10.

Publicitate

Valentin Juncan, membru CNA: „Rugămintea este ca totuşi să dăm dovadă de o anumită rezervă. Înţeleg, este postul naţional. Dacă ne manifestăm cu prea multă dărnicie, nu cred că este foarte corect faţă de mediul privat. Dacă vom prezenta mediului privat o listă cu resturi, nu cred că este corect. Rugămintea mea este să nu ne grăbim să fim atât de darnici.”

La rândul său, Lorand Turos, membru CNA, a propus să acorde câte o licenţă pentru fiecare post al Radioului public, cu excepţia România Cultural şi România Muzical. „În afară de aceste posturi, să le acordăm prima opţiune”, a spus Lorand Turos. Ulterior, la Antena Satelor s-a decis acordarea a unui total de trei frecvenţe.

Consiliul Naţional al Audiovizualului va organiza în jurul date de 16 noiembrie concursul pentru acordarea celorlalte frecvenţe, potrivit unei decizii pe care forul a luat-o în şedinţa de astăzi.

Lista frecvenţelor primite astăzi de Radioul public: 

Antena Satelor – frecvenţele din Comăneşti (89 - exGuerrilla), Zalău (106,9) şi Sulina (103,2 ex Guerrilla)

Radio România Actualităţi – Piteşti - (90,7)

Radio Târgu Mureş - Târgu Mureş (96 ex Guerrilla)

Radio Cluj – Cluj (98,8)

Radio Iaşi – Huşi (94,5)

Radio Constanţa – Tulcea (93 ex Guerrilla)

Radio Craiova - Râmnicu Vâlcea (99,8)

Radio Timişoara – Petroşani (101,5)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cheloo cheloo
    alaiu care te invata gramatica si morfologie !
  • ștefan ștefan
    Și fregvența din capitală cui osă revină?

Trimite un comentariu

sus