Skip to main content

Anchetă GSP: Postacii Elenei Udrea aveau normă de 100 de mesaje pe zi. Blogeriţa Luluţa Mîşulescu era "mama lor". Cine şi ce le spunea să posteze

 
GSP Postaci
GSP Postaci

ANCHETĂ GSP. "Postacii lucrau în două ture. Dădeau căutare pe Udrea sau Băsescu sau ce li se indicase în ziua aceea. Luau texte-ordine, create de şefi, cu copyoaste şi le postau", scrie Gazeta Sporturilor într-o investigaţie despre postacii Elenei Udrea.

Publicitate

Norma postacilor: 100 de mesaje pe zi. În 2012 lucrau în medie 18 oameni ca postaci în sediul PD-L Bucureşti sau de acasă. Blogeriţa Luluţa Mîşulescu era "mama lor", scrie GSP, care a stat de vorbă inclusiv cu postaci care au prestat pentru fostul ministru al turismului.

O altă sursă citată de GSP susţine că Luluţa Mîşulescu şi trupa sa n-au fost decît răspunsul PD-L la ceea ce făcea PSD. ”La fel de extrem, la fel de urît, la fel de nociv se purtau şi postacii pesediştilor”.

Din investigaţia GSP:

- 100 de articole în medie pe zi erau ”contrate” de echipa Elenei Udrea.

- 78 de comentarii în medie erau adăugate de postaci fiecărui articol.

Postacii lucrau în două ture.

  • Intrau pe adresa de net http://89.36.133.136/news-ui/.
  • Se conectau cu user şi parolă.
  • Dădeau căutare pe ”Udrea” sau ”Băsescu” sau ce li se indicase în ziua aceea.
  • Căutarea pe siteurile indexate le arăta unde s-a scris despre cei pe care trebuiau să-i apere. Intrau pe siteurile respective la comentarii.

- Elena Udrea monitoriza tot ce apărea despre ea în presă şi pe net cu patru, cinci sisteme.
În 2012 lucrau în medie 18 oameni ca postaci în sediul PD-L Bucureşti sau de acasă. Toţi se aflau la mîna ”mamei” lor, blogeriţa Luluţa Mîşulescu.

- Mesajul trimis de Călugăru Cristi către Udrea Elena la data de 20.07.2012 (vol. 45, f. 245):
„De la 1 mai până pe 10 iunie, au existat 3317 articole. În aceeaşi perioadă s-au plătit 12.907 euro, ceea ce înseamnă că s-au luat în calcul 258.140 de comentarii. În medie 77,8 comentarii pe fiecare articol.”

- Cine erau postacii? ”În principal, studenţi din provincie, apropiaţi de PD-Bucureşti. Se bucurau la o pizza şi o bere de la organizaţie. Şi mai luau nişte sute de lei pe lună din moderare. Mai veneau şi pile, dar mai rar”, descrie sistemul o sursă.

- Sumele totale cheltuite pe postaci oscilau, se putea ajunge şi la 10.000 de euro pentru o campanie. În cazul lui Udrea, DNA susţine că unele dintre serviciile postacilor şi ale PD-L Bucureşti proveneau din banii de şpagă. Conform dosarului ”Gala Bute”, banii au provenit din mita întoarsă de firmele prietene ale Elenei Udrea, care luau lucrări de la MDRT şi apoi, prin diverşi loiali ai ministrului, întorceau sumele acolo unde era nevoie.

- un postac:

Cînd a fost nebunia cu boala Lyme, creată de căpuşe, Luluţa a apărut într-o dimineaţă şi ne-a zis că pe asta trebuie tocat Oprescu”.

Şi au răsărit mii de comentarii pe net despre faptul că oamenii se vor îmbolnăvi şi vor muri, muşcaţi de căpuşe, şi că Oprescu nu face nimic.

- În 2012, la alegerile locale şi parlamentare, s-a ajuns sus ca număr de postaci angajaţi şi, pînă în 2014, cînd Udrea a candidat pentru prezidenţiale, deja mesajele erau de o violenţă fără precedent. 

Text conceput de Luluţa Mîşulescu, pe 4 martie 2012, pentru uzul postacilor. Textul începea astfel: ”Despre Oprescu- tovarăşul Schmayer- adevarătul nume al lui Oprescu care dupa unele dezvăluiri, face parte din echipa KGB reactivată în Romania”.

Apoi, postacii erau îndemnaţi să se întrebe de ce a făcut public Oprescu faptul că s-a operat de prostată. (...). Normal că este, doar ce aţi crezut? E evreu, kaghebist şi homosexual. Altfel de ce ar fi însoţit peste tot de ”de un individ care stă mereu în preajma lui, chiar şi atunci cînd merge «pe teren»…vestimentaţia acestuia fiindu-i de fiecare dată în nuanţe de roz şi imprimeuri florare! Gesturile, machiajul, mersul…într-un cuvant efeminat, arată că este homosexual.

Investigaţia completă, pe site-ul GSP.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus