Skip to main content

CNA a aprobat împărţirea frecvenţelor Impact FM din Suceava între două societăţi

 
CNA
CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a admis solicitarea societăţii Impact Media SRL, din Suceava, de a ceda mai multe licenţe radio către alte două firme.

Publicitate

Este vorba de un număr de opt licenţe radio deţinute de Impact Media SRL care au fost împărţite astfel: Iaşi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei merg la Impact FM SRL (firmă care are şi o licenţă la Gura Humorului), în timp ce licenţele din Suceava, Piatra Neamţ, Paşcani, Hârlău şi Putna merg la Global Next Media.

Solicitarea firmelor a fost aprobată de CNA cu unanimitatea celor prezenţi: Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi radu Călin Cristea. Pe de altă parte, Monica Gubernat nu a fost prezentă în sală la momentul votului.

ACŢIONARIAT. Impact FM SRL – Moldovan Dorin şi Moldovan Silviu – Constantin câte 50%.

Global Next Media - Prisăcaru Monica – Elena şi Prisăcaru Stelian – câte 50%

Reamintim că numele Impact FM apare într-o cercetare pornită de DNA în mai 2015, în care este vizat şeful CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Cătălin Nechifor i-ar fi solicitat Monicăi Gubernat, membru în CNA, anularea unei decizii de retragere a licenţei de funcţionare a unei staţii radio din Gura Humorului, urmărind astfel să îşi asigure mediatizarea propriilor activităţi, potrivit Mediafax.

Monica Gubernat a spus la momentul respectiv că nu ştie despre ce este vorba şi nu doreşte să facă declaraţii.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, citate de Mediafax, în 31 iulie 2013, preşedintele CJ Suceava, Cătălin- Ioan Nechifor (PSD), i-ar fi solicitat Mariei Monica Gubernat, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, anularea deciziei de retragere a licenţei de funcţionare a staţiei radio din oraşul Gura Humorului aparţinând SC Impact, sancţiunea care fusese aplicată din 30 iulie 2013.

Preşedintele CJ Suceava ar fi urmărit astfel să asigure mediatizarea propriilor activităţi, "pentru crearea unei imagini favorabile la nivelul opiniei publice", arată procurorii în documentele citate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Monica Prisacaru Monica Prisacaru
    Global Next Media foloseste ilegal numele de IMPACT FM, sloganul si nume de emisiuni, proprietatea SC IMPACT FM SRL (este decizie OSIM). Puteti verifica. Mi se pare corect sa anuntati lumea despre acest lucru.

Trimite un comentariu

sus