Skip to main content

Elena Udrea: "Nu sunt şi n-am fost niciodată patronul EVZ". Mulţumiri pentru Cozmin Guşă, consultantul lui Udrea la alegerile de anul trecut, dar atacuri la realizatorul Rareş Bogdan

 
elena udrea
elena udrea

"Acuzaţia că aş deţine Evenimentul zilei a fost şi pentru mine neaşteptă", spune Elena Udrea. Declaraţia a fost dată într-un interviu-fluviu de cinci pagini, care deschide Evenimentul zilei. Un sfert din ziar (cinci pagini plus deschiderea din 24) este ocupat azi de interviul cu Udrea.

Publicitate

Fostul ministru al turismului spune că proprietarul Realitatea TV, Cozmin Guşă, i-a fost consultant la alegerile prezidenţiale de anul trecut. "În campanie, Cozmin Guşă m-a sprijinit public, a şi votat pentru mine în primul tur", spune Udrea. Dacă proprietarului Realitatea TV îi mulţumeşte, despre realizatorul postului Rareş Bogdan spune că "apără cauza sistemului", "este prieten cu cine îl finanţează", "este în anturajul Puterii şi apără Puterea".

"Nu am fost niciodată pozitiv la adresa Elenei Udrea" spune, în replică, Rareş Bogdan.

Declaraţiile Elenei Udrea despre Cozmin Guşă, Rareş Bogdan, despre Antena 3 şi despre cum "presa care apăra statul de drept avea nevoie la un moment dat de spriijin", dar şi replica lui Rareş Bogdan, în continuare:

Udrea: Antena 3 îl are pe Voiculescu, conectat la bugetul statului, RTV-ul îl are pe domnul Ghiţă, conectat la bugetul statului, Realitatea - nu ştiu pe cine mai avea la un moment dat. Presa care apăra statul de drept, aşa puţină cum era, ava nevoie la un moment dat de sprijin. O presă care a apărat statul de drept în 2012, la Referendum, când toată lumea a fost împotriva lui şi mai erau doar câţiva care mai aveau curajul să lupte (...). Cineva a trebuită să găsească soluţii pentru ca această presă care ducea această luptă să nu moară,  să nu fie înghiţită de presa mogulilor.

Despre Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan:

Elena Udrea: Nu l-am plătit, nu, am avut o relaţie de amiciţie, relaţia mea cu Cozmin Guşă e veche şi oscilantă, şi am spus că nu din cauza mea, eu a fost relativ constantă, mai mult din cauza lui, să zicem aşa, ba ne-am certat, ba ne-am împăcat. Presa este şi ea împărţită în funcţie de interesele pe care le are. Eu nu pot să spun că am avut vreodată presă bună, pentru că asta a fost. Şi presa are interese, este implicată în lupta politică şi ziariştii au şi ei personal simpatii sau antipatii, dar politica editorială de regulă este şi ea în funcţie de orientarea trustului de presă.

Cu Rareş Bogdan am avut o relaţie relativ bună, el mi-a spus mie foarte multe lucruri şi cred că acum regretă că mi le-aspus, lucruri pe care eu le povestesc în Jurnal. Cred că Rareş Bogdan acum, fiind aşa cum chiar el mi-a povestit, prieten foarte bun cu domnul Hellvig, actualmente director SRI, este încurcat de faptul că mi-a făcut acele destăinuiri. Acum Rareş Bogdan apără cauza Sistemului. El este prieten cu directorul SRI, este în anturajul domnului Iohannis.

Bun, e liberal din tată-n fiu, iar pe de o parte am văzut ce relaţie apropiată are el cu Marian Vanghelie care nu e deloc liberal. Nu, domnul Rareş Bogdan este prieten cu cine îl cine îl finanţează. Este acum prieten cu directorul SRI că aşa a fost să fie. Deci, el apără cauza celor car îi creează un anumit statut. Este în anturajul puterii şi apără Puterea. Dacă eram eu la putere, mă apăra pe mine.

Despre Antena 3:

Pe vremuri mergeam la Antena 3, înainte să pornească războiul crunt dintre patron - Voiculescu - şi preşedintele României Traian Băsescu, am avut emisiuni celebre, emisiunea Bileţelul, emisiuni cu domnul Cristoiu. Şi acolo, deci, miza a fost iarăşi politică. Un război politic între patronul trustului şi preşedintele care nu a vrut niciodată să facă un compromis cu Voiculescu şi în care, evident, ţinta intermediară a fost Elena Udrea. Sunt acolo oameni care, în mod surprinzător, au reuşit să rămână echilibraţi şi să păstreze o deontologie profesională, chiar prezentând lucrurile corect în ceea ce se întâmplă în Justiţie, chiar fiind vorba de Elena Udrea.

Despre EVZ:

  • Evenimentul zilei este un ziar care a apărat democraţia. Evenimentul zilei e un ziar care a apărat Dreapta, statul de drept şi DNA-ul.

Rareş Bogdan: Elena Udrea ştie că nu am avut o simpatie la adresa ei

Contactat de Paginademedia.ro, realizatorul Rareş Bogdan spune că "Nu am fost niciodată pozitiv la adresa Elenei Udrea".

Despre "finanţatori": "am un salariu suficient de mare la Realitatea TV", spune realizatorul Realitatea TV.

Rareş Bogdan: "Nu sunt prieten nici cu Victor Ponta, nici cu Sebastian Ghiţă, nici cu Liviu Dragnea, ei sunt acum la borcanul cu miere. Elena Udrea ştie foarte bine că nu am avut niciodată o simpatie pentru domnia ei. În 2012, cu Andreea Creţulescu, aveam emisiuni dure împotriva ei, dar şi a altor politicieni, precum Adriean Videanu. La Ziua de cluj, am scris articole despre abuzurile Elenelor din politica românească.

Într-adevăr, în urma unei relaţii mai speciale a Elenei Udrea cu conducerea postului am fost ceva mai puţin critic, fără a fi niciodată pozitiv la adresa sa.

Eram foarte critic la adresa ei şi a altora, în sensul că voturile dreptei trebuiau să meargă la un singur candidat.

Paginademedia.ro: V-a spus Cozmin Guşă să fiţi mai atent în timpul campaniei electorale?

Cozmin Guşă nu mi-a zis nimic. Am continuat să fiu critic la adresa Elenei Udrea. Am fost critic, dar nu virulent.

Despre cum "susţine cauza sistemului":

Nu ştiu ce înţelege Elena Udrea prin Sistem. Dacă dânsa înţelege prin sistem DNA, DIICOT, Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, Parchetul General, serviciile de intelligence şi armata, da, nu voi fi agresiv cu acestea, decât în măsura în care fac abuzuri. Nu cred că trebuie să fie lovite pentru a le scădea puterea, le consider în acest moment esenţiale în ceea ce priveşte curăţarea spaţiului public de corupţie, corupţi şi sisteme politice prăfuite.

Relaţia cu Helvig:

"Am o relaţie veche de 20 de ani, fiind colegi de facultate şi prieteni, dar ţin să specific că, din momentul în care a ajuns la SRI, m-am văzut cu el o singură dată, şi atunci într-un cadru public."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus