Skip to main content

Emisiune nouă la TVR 1. Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu se plimbă prin „Gări de poveste”

 
Marina si Catalin, Gari de poveste TVR 1
Marina si Catalin, Gari de poveste TVR 1

Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu bat ţara în lung şi în lat în căutarea celor mai frumoase gări ale României şi a poveştilor din jurul acestora. Emisiunea Gări de poveste va debuta sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 17.00, în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Publicitate

Seria va cuprinde 12 filme documentare, fiecare având 50 de minute, în care cei doi „călători” vor aduce cele mai frumoase poveşti, dar se vor apropia şi de oamenii fiecărei zone, de problemele lor actuale, de legendele locului.

Cătălin Ştefănescu: „Sunt nenumărate poveşti. De la momentele în care ambiţia şi meticulozitatea Regelui Carol I au schimbat faţa României, până la discuţii cu supravieţuitori de la Auschwitz, îmbarcaţi în trenurile morţii, de la redescoperirea unor obiecte de patrimoniu şi a istoriilor care stau în spatele lor, până la farmecul uitat al călătoriei cu trenul şi de la imaginea gărilor româneşti, a comunităţilor din preajma lor, aşa cum arată ele acum, până la întâlnirea cu oameni care au făcut o pasiune de-o viaţă din apărarea şi conservarea a ceea ce se mai putea salva, această serie de documentare e, într-un fel, o parte din chipul României de azi. Dar poveştile acestor filme sunt, în acelaşi timp, şi o încercare de a readuce în actualitate dimensiunea civilizatoare a unei invenţii care a marcat întreaga modernitate a lumii – trenul.”

În primul şi ultimul episod, Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu apar împreună, iar celelalte documentare au doar câte un amfitrion – fie Marina, fie Cătălin, fiecare cu poveştile şi gările descoperite.

Primul episod – Bucureştiul feroviar – prezintă poveşti despre Gara de Nord, Gara Obor, Gara Filaret, Gara Băneasa, aflate de la oameni care au locuit în apropierea acestor gări.

VIDEO. Promo-ul emisiunii care intră pe TV

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sandu Sandu
    O emisiune foarte buna, frumoasa, interesanta si bine facuta ! As indrazni o sugestie si un ajutor - se poate face o informare, eventual in prezentarea emisiunii ( de pe tvr.ro), a garilor ce sunt incluse in emisiune, cu indicarea numarului episodului ? M-ar interesa garile din Vatra Dornei, Ramnicu Sarat, eventula Valea Oltului (Calimanesti ? daca...). Multumesc si numai bine, cu spor bun in tot ce faceti si traiti !
  • Promo Gari de poveste Promo Gari de poveste
    https://www.youtube.com/watch?v=DXa5HSV6-88

Trimite un comentariu

sus