Skip to main content

Jurnaliştilor britanici nu le ajung banii. Care e salariul cu care nu reuşesc să-şi plătescă toate facturile

 
Jurnalisti
Jurnalisti

Mulţi dintre ziariştii din Marea Britanie au salarii care nu le permit să îşi plătească toate facturile. The Guardian scrie cu o cincime din ziariştii din regat câştigă anual sub limita de trai fără probleme. Care este această llimită?

Publicitate

Unul din cinci jurnalişti britanici câştigă mai puţin de 20.000 de lire pe an şi întâmpină dificultăţi în a-şi plăti facturile, potrivit unui sondaj online realizat de Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Marea Britanie, citat de The Guardian.

Din cei 900 de jurnalişti care au răspuns studiului realizat de Uniunea Naţională a Jurnaliştilor, mai mult de patru din cinci au spus că salariile lor nu au ţinut pasul cu costul de trai.

Potrivit studiului citat, mai mult de trei sferturi din jurnalişti britanici nu au primit o mărire de salariu anul trecut şi mulţi freelanceri au suferit dificultăţi financiare.

Respondenţii la sondaj au raportat o lipsă de transparenţă în privinţa salariului şi discrepanţe între remuneraţia primită de bărbaţi faţă de femei.

O jurnalistă care lucrează în televiziune spune "cei mai mulţi bărbaţi fac aceeaşi munca ca mine, dar sunt plătiţi mult mai bine".

Secretarul general al UNJ, Michelle Stanistreet, a spus că salariul mic din industria de media este o problemă în creştere.

"Este total inacceptabil pentru jurnalişti, indiferent de stadiul carierei lor, să fie plătiţi cu salariul minim. Nu există absolut nici o justificare pentru acest lucru", a spus Stanistreet.

Laura Davison, o reprezentantă a UNJ, a spus că unele instituţii de media au folosit trecerea la mediul digital ca pe un prilej de a scădea salariile.

"Unele ziare care şi-au plătit bine jurnaliştii pentru print au creat posturi pentru jurnalismul online, dar cu salarii mult mai mici. Există, de asemenea, o lipsă majoră de transparenţă care creează inechitate şi neîncredere", a spus Davison.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    La ce chirii imense sunt la Londra, și în general în MB, și ce costuri mari au - viața este scumpă în MB - chiar nu mă miră concluzia studiului. Dacă l-ar face și la noi, rezultatele ar fi cam aceleași. Puțini cîștigă bine și f puțini cîștigă f bine.

Trimite un comentariu

sus