Skip to main content

Mitingurile anti Oprea, deschidere la Ştirile Pro TV, pe larg la TVR 1, aproape nimic la Antena 1. Ştirile Intact, orientate pe „vinovaţi”

 
Image_1025-2003(CH-9)[1]
Image_1025-2003(CH-9)[1]

Manifestaţiile care au cerut demisia lui Gabriel Oprea după accidentul motociclistului din coloana oficială au fost subiectul de deschidere al Ştirilor Pro TV de la Ora 19.00, principalul jurnal al zilei.

Publicitate

Subiectul accidentului motociclistului a fost tratat în detaliu şi la Jurnalul postului public. TVR 1 a vorbit atât despre declaraţia preşedintelui Iohannis (care a cerut lămuriri premierului şi procurorilor), dar şi despre poziţia Parchetului, potrivit căreia Ministerul de Interne nu a furnizat toate datele necesare anchetei.

TVR 1 a punctat faptul că opoziţia cere demisia lui Oprea, că au fost mitinguri astăzi în mai multe oraşe din ţară (Bucureşti, Cluj, Târgu Mureş) şi a prezentat imagini de la manifataţiile de stradă, atât din Bucureşti, cât şi din Târgu Mureş.

Accidentul a fost prima ştire şi la Observatorul Antenei 1, însă într-o altă abordare. Jurnalul postului Intact a pus accent pe condiţiile de producere a accidentului, punctând ca posibile cauze lucrarea prost executată (din vina constructorului), starea tehnică a motocicletei (cu posibile probleme la frânare) şi iluminarea slabă a străzii (după cum declara mătuşa poliţistului dispărut). În ştire a fost şi o menţiune de câteva secunde, cu imagini, de la proteste.

Observatorul a prezentat mărturia sub acoperire a unui poliţist legat de cum se făceau coloanele oficiale, dar la modul general, nu referitor la coloanele cerute de vicepremierul Gabriel Oprea. Poliţistul povestea despre cum se fac coloanele oficiale (nu preciza însă cine le cerea), despre cum sunt anunţaţi de traseu şi cum trebuie să gonească prin oraş. De notat că, zilele trecute, mărturiile obţinute sub acoperire de alţi ziarişti (printre care cei de la Digi 24) vorbeau tocmai de modul în care vicepremierul Oprea solicita coloană oficială.

Jurnalul Antenei 1 nu a prezentat deloc manifestaţiile de stradă care cereau demisia lui Gabriel Oprea.

Image_1025-1900(CH-11)

Image_1025-2004(CH-9)[1]

Image_1025-2004(CH-9)[3]

Image_1025-2003(CH-9)[1]

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dani Dani
    Previzibil! V-ati asteptat la altceva?

Trimite un comentariu

sus