Skip to main content

VIDEO. Oana Zamfir, scoasă de la Digi24 după ce l-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a „fost la Universitate când au venit minerii”

 
Oana Zamfir
Oana Zamfir

Jurnalista Oana Zamfir nu va mai prezenta de mâine ştirile Digi24, după ce l-a întrebat pe Marian Munteanu, liderul studenţilor, extrem de activ la manifestaţiile din iunie 1990, dacă a fost în Piaţa Universităţii în acele zile. Amintim că Munteanu a fost bătut crunt de mineri în 14 iunie. „Aţi fost şi dumneavoastră în piaţa Universităţii, în acea perioadă, când au venit minerii?”, a fost astăzi întrebarea Oanei Zamfir pentru Marian Munteanu. Acesta a răspuns, după o scurtă pauză,: „Da, am trecut şi eu pe acolo”.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Oana Zamfir nu va mai apărea pe sticlă de mâine, însă va rămâne angajată ca jurnalist în cadrul postului. În locul ei va intra, cel mai probabil, Roxana Lăzărescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    Totusi cine este nea Vasile, si de ce trebuie sa stie toata lumea de el? CA CE?
    Ca jurnalist, da, a gresit, dar ca om?
    Opriti pe strada 100 de oameni in varste de pana in 30 de ani si intrebati-i de MM... Care e faza, de ce ar trebui sa stie lumea de el? Cine exact E acest om?
  • Zdravan Zdravan
    Sa fim seriosi, digi24 e peste celelate care au inceput sa aduca a OTV..
  • Razvan Razvan
    Prezentatoarea a întrebat prima dată dacă Marian Munteanu era în piață când au ajuns minerii în București. E clar că ăsta era sensul întrebării. Nu cred că merită să fie exclusă de la Digi pentru faptul că atunci când și-a reformular întrebarea a ieșit altceva decât a vrut. Se mai întâmplă, e live până la urmă.
  • otevistul de serviciu otevistul de serviciu
    Oana Zamfir e preferata mea la Digi24. A pus o intrebare aiurea, e drept, avea vreo 3 ani atunci poate, dar asta nu e o scuza. Nitica documentare in timpul liber nu strica. Are o scuza mare prin prisma personajului pe care il intervieva. La scurt timp dupa mineriada (luati si notati, fetele de la Digi, ca poate aveti nevoie!) Marian Munteanu a candidat ca presedinte al Romaniei din partea unui partidulet infiintat de Virgil Magureanu (seful SRI). Normal ca romanii n-au pus botul la o asa incropeala ieftina, care sugera ca niste chestii nasoale se petrecusera si mai inainte, iar Munteanu a primit din partea romanilor ceva cu care era deja obisnuit: un sut in fund.
  • Dragos din Norvegia Dragos din Norvegia
    Foarte corecta decizia postului. Cum poti sa te numesti jurnalist si sa intrebi (live!) una ca asta? Pai poate il invita si pe ambasadorul american intr-o buna zi si il intreaba daca J.F.Kennedy a fost presedinte la Casa Alba, sau e doar un zvon?
    Piata Universitatii 1990 este un eveniment istoric, indiferent daca ai fost sau nu acolo, e imposibil sa nu auzi de el. Oana Zamfir isi merita pe deplin sanctiunea.
  • Marius Marius
    Pana azi nici eu nu stiam cine e Marian Munteanu si nici nu prea ma interesa sa aflu. Poate el ii spune revolutie - sau cum vrea el - multi dintre noi i-am spune lovitura de stat marca Ion Iliescu;

    Domnul Marean` ... ne bucuram ca ai trecut si tu pe acolo;
  • romeo romeo
    Bravo Oana ai zis foarte bine, oare a fost pentru protest ?
  • Nivel Corea de Nord Nivel Corea de Nord
    Cu asa conducere postul e demn de Korea de Nord ! Halal libertate a presei !
  • Mihai Mihai
    Foarte pertinenta analiza ta. Problema vine (si) de la faptul ca acest trust( da , a devenit trust) este condus de oameni care nu au nicio legatura cu presa, cu televiziunea. Si nici nu si-au adus sefi competenti. Nu au oameni capabili nici macar sub ei.
  • Stefana Stefana
    Nu m-ar mira ca intrebarea sa nu fi fost "productie" proprie. Poate prezentatoarea a fost "ajutata" in casca cu aceasta intrebare, mai ales ca este o practica si asta.
  • gina gina
    si a mai adus si slugile udrei de pe la pro si gindul: pindaru, divertis, negrutiu...poate ii adduce pe toti, aaaa si andronic era un invitat de vaza!
  • Thor Thor
    Să fii o prezentatoare de știri și să pui o asemenea întrebare înseamnă să o comiți grav de tot. Cred că șefii au prevăzut un val de reacții negative și au decis să o retragă.

    Dar aș fi dorit să se judece cu aceeași măsură și în alte cazuri, mai ales la postul-frate, Digi Sport. Să ne amintim câteva lucruri, pentru a evidenția dublul standard:

    - Andrei Niculescu, dat afară de la Gazeta Sporturilor pentru plagiat, rămâne bine mersi la Digi Sport.
    - Horia Ivanovici a fost menținut timp de 4 ani pe post, până când s-a enervat Mircea Sandu și a fost dat afară pentru ca postul să nu își strice relațiile cu FRF. Însă timp de 4 ani a fost bun pentru Digi Sport, cu toate că s-a dovedit că a regizat un "interviu" cu un presupus fotbalist al Stelei.
    - Teo Avrămescu, directorul Digi Sport care i-a luat public apărarea lui Ivanovici, spunând că "asta cere publicul" (adică falsuri senzaționale pe post de știri): http://blogsport.gsp.ro/geambasu/2009/09/23/teo-avocatul-lui-horica/
    - Și nu în ultimul rând, Meme Stoica a fost păstrat în calitate de colaborator până când au venit polițiștii cu duba la poarta televiziunii să-l ducă în arest.

    Da, Oana a comis-o grav și sancțiunea e în conformitate cu standardele pe care postul pretinde că le respectă. Dar adevărul e că la ora aia și pe un post atât de nișat, nu ar fi remarcat mai nimeni. S-ar fi discutat ici-colo pe internet vreo 7 zile, eventual ar fi apărut și la "cârcotași" (o altă emisiune care nu mai are audiență) și s-ar fi uitat.
  • Paul Paul
    O urmaream seara de seara cand realiza "24 intr-o ora", de la ora 23, si era clar ca stapanea fiecare subiect dezbatut, reusind sa duca 2 ore de live impecabil. Cu totii gresim la un moment dat si se cuvine sa vedem performanta de ansamblu a cuiva inainte de a-l desfiinta definitiv. Dle Prelipceanu, poate va mai ganditi la asta.
  • Radu Ganzer Radu Ganzer
    Digi24 este plin de analfabeți, nu e nicio noutate.
  • MIhaela MIhaela
    Fara Lazarescuuuu, va rog !!!

Trimite un comentariu

sus