Skip to main content

Sport Total FM, amendat cu 15.000 de lei pentru limbajul vulgar al unor realizatori

 
Narcis Drejan
Narcis Drejan

Postul de radio Sport Total FM a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu 15.000 de lei pentru limbajul injurios folosit de realizatorii emisiunilor Liga de Weekend (din 15 august) şi Blockstart Matinal (din 18, 19 şi 20 august).

Publicitate

Propunerea de sancţiune a fost făcută de membrul CNA Radu Herjeu şi a fost votată în unanimitate.

Câteva mostre de limbaj neadecvat folosit de realizatorul Narcis Drejan în ediţia din 15 august a emisiunii Liga de weekend (unele exprimări nu pot fi reproduse):

Dacă vreunul, când jucai cu Steaua, cu Dinamo sau Rapid, îşi manifesta bucuria, aruncau ăia cu bere, cu urină, cu rahat, cu orice.
Şi i-am scris: eşti un bou mondial şi eşti un idiot. Urina lăsată de Hagi la analizele medicale, la Galatasaray, e mai importantă decât eşti tu, pentru că tu nu ai făcut nimic pentru România, deci tu eşti fiul unuia dintre poeţii talentaţi (...) Nu poţi să-l compari pe Anatol Baconsckz cu Nichita Stănescu, nici măcar cu porcul ăla de Păunescu nu poţi să-l compari.

Realizatorul emisiunii Blockstart Matinal este Mihai Pahonţu. Acesta a folosit un limbaj jignitor la adresa mai multor politicieni, printre care Victor Ponta, Dan Şova şi Klaus Iohannis. Pe Victor Ponta l-a făcut "nemernic", iar despre Klaus Iohannis a spus că este "nesimţit".

LEGISLAŢIE. Articolele de lege în baza cărora a fost amendat postul Sport Total FM:

Art. 39 (2) din Legea Audiovizualului: "Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a
minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de
difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se
asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot
auzi sau vedea emisiunile respective. "

Art. 40 (3) din Codul Audiovizualului: "Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • misu cel mic misu cel mic
    Si-o meritau din plin! Drejan ala e un izvor de ura si injurii, de fapt el a si distrus postul fata de ce era pana l-a pus Mitran redactor sef. Sper sa pleateasca din banii lui!

Trimite un comentariu

sus