Skip to main content

CLARIFICĂRI. Intact anunţă: „Banii strânşi prin teledon merg exclusiv către victimele tragediei de la Colectiv”

 
teledon_intact
teledon_intact

Fondul de peste un milion de euro strâns de grupul Intact la teledonul organizat duminică seara va ajunge la victimele tragediei din clubul Colectiv, anunţă reprezentanţii trustului de presă printr-un comunicat. „Suma se îndreaptă exclusiv către familiile victimelor, banii fiind trimişi către aparţinători pe măsură  ce intră în contul Fundaţiei. Niciun ban din acest cont nu va fi folosit în alt scop ori pentru cheltuielile logistice ale Fundaţiei.”, se arată în comunicatul trustului Intact.

Publicitate

Reacţia vine ca urmare a numeroaselor întrebări apărute în spaţiul public, referitoare la ce se va întâmpla cu banii şi cum vor fi aceştia împărţiţi către victime.

„Până în acest moment, donaţiile primite în conturile Fundaţiei Mereu Aproape sunt în valoare de 934.892 RON, respectiv 123.909,73 EURO (bani încasaţi în intervalul 1-3 noiembrie), sumele fiind actualizate permanent la secţiunea dedicată de pe site-ul Fundaţiei Mereu Aproape”, mai arată comunicatul.

Sumele primite prin intermediul SMS-urilor la 8848 şi a numerelor apelabile din reţeaua fixă Telekom Romania vor fi disponibile în cont în termen de minim 180 de zile, timp necesar colectării şi transferului acestora de către companiile de telefonie.

Încă din primele ore după teledon, Fundaţia a început să caute familiile celor decedaţi pentru a le acorda un ajutor de înmormântare în valoare de 10.000 RON / familie din donaţiile românilor. “Pentru că autorităţile nu ne-au pus la dispoziţie contactele aparţinătorilor, a fost un efort uriaş de a identifica familiile şi a le putea face plata în cont, astfel având dovada plăţii către donatori şi respectând în acelaşi timp intimitatea rudelor îndoliate”, spune Alessandra Stoicescu, Preşedinte Fundaţia Mereu Aproape.

Aici se regăseşte evidenţa plăţilor deja făcute

„Pentru susţinerea răniţilor care se află internaţi în spitale, membrii Fundaţiei Mereu Aproape merg de astăzi în aceste spitale din Bucureşti pentru a lua legătura cu toate familiile lor cu scopul de le acorda un ajutor de 15.000 RON pentru fiecare. După împărţirea acestor sume egale, în funcţie de nevoile tratamentului pentru fiecare caz, comitetul medical, alături de familii, va decide ce paşi şi ce cheltuieli sunt necesare şi urmează a fi făcute. Totul va fi posibil pe măsură ce banii intră în cont. Comisia medicală este alcătuită prof. dr. Dan Mircea Enescu, Managerul Spitalului Universitar din Bucuresti prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, prof. dr. Ioan Lascăr şi Secretarul de Stat în MAI Raed Arafat.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioana D Ioana D
    Asta ar trebui facut, cea mai buna solutie, intr-adevar. Sa dea niste raspunsuri oficiale, in fata legii, in legatura cu felul in care sunt gestionati banii.
    Cand ii cereau la televizor nu spuneau ca o sa-i puna bine pentru "mai incolo". Sa plateasca deci. Acum!
  • tbancu tbancu
    hopa... sau activat postacii...
  • Andrei Andrei
    1. 180 de zile sa incaseze banii - o mare minciuna. Operatorii platesc in maxim 90 de zile.
    2. SMSurile au costuri de operare (vedeti pe www.donatie.ro). E minciuna prin omisiune ca donezi 2 euro! La beneficiari ajung (DACA ajung) mai putin de 2 euro. Se ingrasa operatorii mobili si firme fantoma gen Netopia
    Nu inteleg de ce CNA nu ii obliga sa faca aceste costuri publice, sa fie totul transparent??
  • abdu rehab abdu rehab
    antenistii sunt niste M-I-N-C-I-N-O-S-I. banii aia se vor duce la platirea datoriilor antenelor lui felix varanul. teledonul antenist e o minciuna ieftina. nici o moneda nu va fi data victimelor ci lui felix. nimeni sa nu se lase prostit de felix.
  • Dorian Dorian
    Nu am dat bani la Mereu aproape. Am așteptat sa se organizeze ProTv-ul cu Crucea Rosie si acum nu am nicio îndoiala ca banii donați de mine vor ajunge unde trebuie.
  • marian marian
    sunt de acord cu tine
  • protoist protoist
    AUDIT baieti, AUDIT. N-ar fi primii bani pe care vi-i trageti in propriile buzunare. De ce n-ati facut ca Protv-ul cu crucea rosie, sau alta fundatie recunoscuta, unde totul e transparent. De ce ati strans banii in propria fundatie?
    Vom cere si control financiar extern. sa nu ziceti ca n-ati stiut sau ca e comandat de Basescu.

Trimite un comentariu

sus