Skip to main content

CONCURS CNA. B1 TV vrea un radio pentru Bucureşti prin care să retransmită integral B1

 
Radio ubbcluj
Radio ubbcluj

B1 TV vrea să se audă şi în FM. Televiziunea de ştiri patronată de Sorin Oancea a intrat în concurs pentru o licenţă care să acopere Bucureştiul. Reprezentanţii postului vor să lanseze un post de radio, B1 FM, care să retransmită programele pe care televiziunea de ştiri le difuzează.

Publicitate

„Poate vi se pare surprinzătoare solicitarea noastră. Sunt nişte argumente pertinente care stau la baza acestei solicitări. Este o solicitare onestă şi realistă.”, a explicat Rareş Aniţa, directorul de programe al B1 TV în faţa membrilor CNA.

„În Bucureşti nu există un radio de ştiri, all news radio, care să livreze informaţie non-stop. În Bucureşti sunt vreo 13 posturi care transmit muzică, iar restul tematice, dar niciunul pe profil. În acest moment, investiţia într-un post de radio de ştiri este semnificativă şi cred că, în calitate deom care s-a ocupat de lansarea unui post de radio, nu este sustenabilă. De aceea venim cu această soluţie de retransmisie, care să furnizeze informaţii de ultimă oră. În Bucureşti este vizat publicul aflat în trafic. Noi considerăm că o asemenea soluţie, şi nu am inventat-o noi, poate satisface un interes public evident. Noi estimăm că am putea ca în maximum trei luni să intrăm în funcţiune cu acest post.”, a mai explicat Rareş Aniţa.

Lorand Turoş, membru CNA, a spus că ar fi o problemă cu publicitatea tip teleshopping, care are o durată lungă, şi că, în cazul emisiunilor talk-show nu se înţelege cine sunt invitaţii care vorbesc în emisiune.

„Nu intenţionăm să difuzăm calupurile teleshopping. Noi vrem ca în timpul zilei să creştem ponderea jurnalelor de ştiri şi să reducem ponderea teleshoppingului. Această problemă va fi atenuată”, i-a răspuns Rareş Aniţa.

Potrivit proiectului depus la CNA, B1 TV Channel va avea o ivestiţie de 10.000 de euro pentru viitorul post de radio, în cazul în care va primi licenţa.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • qwerty qwerty
    sper ca CNA sa nu mai aprobe asa ceva, e suficient ca a facut-o deja cu Realitatea FM. nu am nevoie sa aud la radio ceea ce se intampla la tv. Radio este despre muzica !!!!
  • cristian cristian
    Exista Digi Fm un post de radio foarte bine informat. Eu nu vad rostul unui post de radio care sa transmita integral un post tv mi se pare o tampenie
  • Thor Thor
    „În București nu există un radio de știri, all news radio, care să livreze informație non-stop”. Și fix prin retransmisia B1 TV s-ar umple acest gol?! Pe bune? B1 TV, singurii care au dormit complet atât în noaptea nenorocirii de la Colectiv, cât și la atentatele din Paris?

Trimite un comentariu

sus