Skip to main content

Digi24, singurul post amendat în cazul Colectiv, cere revizuirea sancţiunii

 

Digi 24 cere CNA să revizuiască amenda pe care a luat-o acum o săptămână, prima din istoria staţiei RCS. Postul Digi 24 a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului, printr-o adresă, reanalizarea amenzii pe care televiziunea de ştiri a primit-o pe 12 noiembrie pentru o abatere dintr-o ştire despre cazul Colectiv, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro.

Publicitate

Digi 24 a fost singurul post de ştiri amendat de CNA pentru Cazul Colectiv. România TV a luat doar o somaţie, iar în cazul celorlalte canale de ştiri forul a considerat că nu s-au încălcat prevederile audiovizuale.

Ce sa întâmplat în şedinţa CNA?

Amenda de 10.000 de lei, prima din istoria postului, a fost motivată de CNA cu "lipsa informării corecte" şi pentru că nu au fost verificate informaţiile prezentate într-o scrisoare a unui presupus martor al tragediei din clubul Colectiv, document apărut iniţial pe site-ul HotNews.ro. În scrisoare, martorul critica dur modul de organizare al forţelor de intervenţie.

Reamintim că pe 12 noiembrie CNA a analizat modul în care televiziunile au reflectat cazul Colectiv, în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie.

Tot atunci, forul audiovizual a dat câte o somaţie publică posturilor România TV şi Kanal D pentru insistenţa cu care au prezentat imagini cu rudele victimelor.

CNA nu a mai avut din 12 noiembrie şedinţe în care să analizeze emisiuni, întrucât în ultimele două săptămâni s-a desfăşurat concursul de frecvenţe radio.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Postul binomului a prezentat informatii eronate ? Nu creeeeedd.
  • Ovidiu Ovidiu
    Dacă tot s-au făcut schimbări în țara asta, de ce nu schimbăm și membrii CNA? Se știe că acest consiliu numit politic protejează televiziunile abjecte.
  • baneasa calling baneasa calling
    Daca CNA acorda licente radio Antenei 3 (si inchide ochii de atatia ani la valul de ura si minciuni care se revarsa zi de zi de pe acest post) nu e nici o surpriza ca s-a trezit deontologia in ei cu DIGI 24. Ce penibil...

Trimite un comentariu

sus