Skip to main content

Ediţie aniversară ZF. Ziarul a împlinit 17 ani

 
Ediţie aniversară ZF. Ziarul a împlinit 17 ani

Ziarul Financiar împlineşte astăzi 17 ani de la lansare. Momentul este marcat printr-un număr aniversar care conţine un supliment cu poveştile a 100 de tineri antrepenori care au fost prezenţi în ultimii trei ani în studioul ZF Live, emisiunea zilnică de business difuzată online.

Publicitate

Ziarul are pe prima pagină o scrisoare scrisă de Cristian Hostiuc, directorul editorial al ZF, către cititori.

"Noi suntem bine, sănătoşi, am făcut 17 ani, suntem în picioare şi încercăm să fim alături de tine acolo unde ne citeşti. Dacă la început era printul şi numai printul şi tu trebuia să ne găseşti pe noi, acum noi trebuie să mergem după tine pe net, pe mobil, pe smartphone, pe tabletă, pe Facebook, în stradă, la evenimente şi pe toate device-urile care vor mai apărea. (...) Plăcerea întoarcerii unei pagini de ziar nu a dispărut de tot, pentru că 25% dintre cititorii ZF au rămas fideli print-ului, dar noua generaţie se împacă mai bine cu tehnologia şi ne citeşte pe net: 75% dintre cititori preferă să citească ZF pe mobil, desktop şi tabletă. (...) Vom fi aici şi în următorii ani, pentru a fi umbra celor care se ridică astăzi. Totul pentru business, totul este business", scrie Hostiuc în scrisoarea adresată cititorilor ZF.

Suplimentul cu poveştile celor 100 de tineri antreprenori este prefaţat cu un text scris de Sorin Pâslaru, redactor-şef al ZF:

"Cei 100 de tineri antreprenori sunt expresia unui val care începe să se contureze: noua generaţie a întreprinzătorilor români. (...) Noua generaţie de tineri antreprenori a folosit într-o mai mică sau mai mare măsură instrumentele puse la dispoziţie de aderare –finanţare, libertatea serviciilor, achiziţia şi vânzarea de bunuri în ţările UE cu taxe zero – pentru a creşte. Miza de acum încolo este să-şi găsească o voce şi o pârghie pentru a influenţa şi administraţia publică, rămasă în urmă. Altfel, toată valoarea adăugată creată în sectorul privat se va risipi ca şi până acum", a scris Pâslaru.

Momente din istoria ZF

  • În 1998 a apărut primul număr din Ziarul Financiar.
  • 1999. Printre marile teme ale ZF în acel an: Privatizarea Dacia, evenimentul care a pus România pe harta producătorilor auto, Primul mall (au urmat alte 100) sau preluarea mandatului de către guvernul Isărescu.
  • 2000. ZF English, o pagină în limba engleză în interiorul ziarului, un proiect care s-a păstrat şi astăzi şi care se găseşte pe zfenglish.com.
  • 2003. Primele suplimente ale ZF Profesii, Ziarul de duminică. Lor li se adaugă proiecte tematice pe IT&C sau auto.
  • 2006. Primele două proiecte de anuare de peste 100 de pagini: Anuarul de Business al României şi Top 100 cele mai valoroase companii din România - ambele au ajuns la ediţia a zecea.
  • 2010. 3.000 de ediţii pentru capitalism în România, sărbătorite în octombrie 2010.
  • 2014. Ziarul Financiar a apărut în 15 septembrie într-o ediţie specială cu un tiraj record de 150.000 de exemplare.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus