Skip to main content

O anchetă a GSP a suspendat toată conducerea ISU Bucureşti

 

Conducerea ISU Bucureşti - Ilfov a fost suspendată în această dimineaţă de către Raed Arafat. Decizia vine în urma unei anchete a ziarului Gazeta Sporturilor. Cotidianul de sport a publicat un fax prin care demonstrează că IGSU, contrar celor afirmate, ştia de existenţa clubului Colectiv.

Publicitate

Câteva fragmente din ancheta publicată de Cătălin Tolontan pe blogul său.

"Pe 23 septembrie 2015, la 23:32:13, din calculatorul firmei de evenimente Emagic a pornit un fax către numărul 021.242.09.90 al dispeceratului IGSU. ”Organizăm un festival în datele de 25 şi 26 septembrie a.c. în clubul Colectiv şi la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, Bucureşti”, i-au anunţat cei de la Emagic pe pompieri. Firma precizează şi numărul estimat de participanţi. O groază de oameni.

Pe spatele faxului există confirmarea automată de primire de la numărul de fax al Inspectoratului General de Situaţii de Urgenţă.

De 25 de zile, de cînd oamenii au luat foc în club, IGSU şi ISU susţin că ”noi nu ştiam despre clubul Colectiv, nu exista în baza noastră de date”. Fax care, susţin sursele Gazetei, a ajuns ieri într-unul din dosarele penale deschise după tragedia de la ”Colectiv”.

Între timp, s-a aflat că doi pompieri ştiau. ”Dar ei au fost pe cont propriu. Noi, ca instituţie, nu ştiam”, au spus şefii IGSU.

Cînd vor veni la serviciu, procurorii de la Parchetul General, secţia de Criminalistică, vor găsi în dosar faxul trimis de Emagic prin care IGSU era înştiinţat să vină pe 25 şi 26 septembrie la Clubul Colectiv şi la fabrica Pionierul. Acolo avea să aibă loc festivalul PLUM. Cu cinci săptămîni înaintea concertului trupei Goodbye to Gravity.

Vreme de 25 de zile ni s-a spus că pompierii n-au ştiut de Colectiv. Oricine s-a îndoit a fost numit conspiraţionist. Şi, vreme de 25 de zile, oameni din sistemul pentru Situaţii de Urgenţă au păstrat un secret apăsător: ştiau de Colectiv, ştiau şi unde e clubul, ştiau că acolo se ţin mari concerte, ştiau şi nu s-au dus, ştiau nu doar cei doi inspectori, ştiau mai mulţi, ştiau atît de bine!"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus