Skip to main content

PRESA DE AZI, în doliu. EVZ: „Noaptea îngerilor", Click: „Să nu uităm”, Gazeta Sporturilor, copertă emoţionantă

 
presa de azi 2 noiembrie
presa de azi 2 noiembrie

presa de azi 2 noiembrieToate ziarele şi-au deschis ediţiile de astăzi cu articole despre tragedia de vineri seară din Club Colectiv în urma căreia 30 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 180 au fost rănite. Presa este în doliu. Negru este culoarea care domină pe primele pagini ale publicaţiilor apărute astăzi.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile ziarelor de astăzi.

Adevărul: "Cine sunt vinovaţii pentru tragedia din clubul groazei". Cotidianul scrie că ancheta va stabili ce norme legislative au fost încălcate, ce reglementări au fost ocolite şi cine se face răspunzător pentru tragedie. Ziarul Adevărul a dedicat acestui subiect aproape jumătate din paginile sale.

Evenimentul zilei: "Noaptea îngerilor #COLECTIV". Ziarul mai scrie pe prima pagină "Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei plecaţi dintre noi”. Cotidianul tratează subiectul tragediei în opt din cele 24 de pagini ale sale. Primul articol, din a doua pagină, este relatarea unui jurnalist care a ajuns la scurt timp de la declanşarea incendiului din clubul Colectiv.

Jurnalul Naţional: "Nepăsare inflamabilă într-un stat de carton". Cotidianul are pe prima pagină o imagine cu miile de candele aprinse în faţa clubului Colectiv. Ziarul face bilanţul victimelor, pe prima pagină: "30 de morţi, 90 de răniţi în stare gravă, alţi 50 - 60 de oameni prin spitale".

România liberă: „O tragedie ce putea fi evitată". Ziarul scrie pe prima pagină că încă nu se ştiu toate detaliile legate de modul în care a fost avizat şi controlat de autorităţi clubul Colectiv. La fel ca Jurnalul Naţional şi România liberă a publicat imaginea cu candelele aprinse pe prima pagină.

Gazeta Sporturilor a publicat numele celor 30 de victime din clubul Colectiv, scrise pe verticală, ca să pară nişte lumânări. Pe prima pagină mai stă scris "În memoria celor 30 de tineri morţi în incendiul din clubul Colectiv, petrecut vineri, 30 octombrie 2015". Gazeta Sporturilor a tratat subiectul tragediei în primele zece pagini ale ediţiei sale de astăzi.

Puterea: "Cauzele catastrofei din Colectiv. Lanţul slăbiciunilor". Ziarul a publicat pe prima pagină fotografii cu cei trei acţionari ai clubului Colectiv, dar şi cu primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Libertatea a scris mare pe prima pagină "Goodbye!". Tabloidul mai scrie pe prima pagină despre cei doi membri ai trupei Goodbye to gravity care şi-au pierdut viaţa în incendiul din club Colectiv. "Chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru şi-au pierdut viaţa în incendiul devastator iscat la lansarea noului lor album". "Suferinţa e colectivă, furia mocneşte", mai scrie Libertatea despre marşul tăcerii la care au participat 12.000 de oameni.

Click!: "Să nu uităm! 30 de tineri şi-au pierdut viaţa în incendiul devastator din clubul Colectiv din Bucureşti. Numărul lor se poate dubla în următoatele zile". Tabloidul a publicat pe prima pagină fotografiile a opt dintre cele 30 de persoane care au murit în urma incendiului de vineri seară.

Rubrica Presta de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

GALERIE FOTO. 

  • RomaniaLibera-02-11-2015
  • Puterea-02-11-2015
  • Libertatea-02-11-2015
  • JurnalulNational-02-11-2015
  • GazetaSporturilor-02-11-2015
  • EvenimentulZilei-02-11-2015
  • Click-02-11-2015
  • Adevarul-02-11-2015
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anonim Anonim
    Noaptea ingerilor ? Mi se pare exagerat. Numai ingeri nu ii poti numi.

Trimite un comentariu

sus