Skip to main content

Prima TV, obligată de instanţă să-l reangajeze pe Cosmin Stan. Decizia nu este definitivă

 

Tribunalul Bucureşti obligă Prima TV să-l reangajeze pe Cosmin Stan, fost prezentator al Focus 18. Decizia, luată ieri de instanţă, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Publicitate

„Dispune reintegrarea contestatorului în postul şi funcţia deţinute anterior”, se arată în decizia instanţei, publicată pe portalul instanţelor de judecată. Pe de altă parte, Tribunalul a decis să disjungă într-un alt dosar solicitările lui Stan de a-şi primi drepturile salariale începând cu momentul concedierii, precum şi cererea de daune morale.

Jurnalistul Cosmin Stan, fost prezentator la Focus 18 de la Prima TV, a dat în judecată postul de televiziune în septembrie 2014 după ce a fost concediat.

Cosmin Stan declara la momentul respectiv, pentru Paginademedia.ro: „După 17 ani de ştiri, un premiu Emmy la Pro TV, mii de ore de live şi sute de Breaking News-uri la Realitatea TV, Prima TV a lui Burci m-a restructurat. O să se rezolve în instantă lucrurile, sper în bine." „Pe moment sunt implicat într-un proiect CNN în România, ceea ce oricum fac din 2009, de câteva ori pe an."

Cosmin Stan a ieşit de pe post în luna martie, după cum Paginademedia.ro a scris aici. El prezenta Focus 18, împreună cu Magda Vasiliu. Cei doi au fost înlocuiţi de Andreea Fried, iubita lui Răzvan Enache, fost director de programe al Prima TV şi unul din cei care lucrează şi acum cu Cristian Burci pe partea de programe a staţiei. Cosmin Stan a venit la Prima TV de la Realitatea TV, în primăvara anului trecut. În acelaşi timp a venit, la Prima TV, şi Melania Medeleanu.

Decizia instanţei pe scurt, în continuare:

Admite în parte contestaţia. Anulează decizia de concediere nr. 825/11.08.2014 emisă de intimată. Dispune reintegrarea contestatorului în postul şi funcţia deţinute anterior concedierii, respectiv redactor prezentator. Disjunge cauza în ceea ce priveşte capetele de cerere care vizează obligarea intimatei la plata la zi a drepturilor salariale cuvenite de la data emiterii deciziei de concediere şi până la data încadrării efective precum şi obligarea aceleaşi intimate la plata de daune morale în cuantum de 30000 lei şi dispune formarea unui nou dosar cu termen la data de 19.11.2015. Cu apel in termen de 10 de zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea caii de atac se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VIII Civila Conflicte de Munca si Asigurari Sociale. Pronunţată în şedinţa publica, azi, 19.11.2015.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Camelia Corbeanu Camelia Corbeanu
    Hotararea pronuntata in fond de Tribunalul Bucuresti in cauza privind pe cotestatorul Cosmin Stan este definitiva si executorie de drept in coformitate cu dispozitiile art. 274 din Codul Muncii, Legea 53 / 2003 actualizata. Prin urmare, Prima TV. trebuie sa procedeze la reintegrarea, DEINDATA, a contestatorului Cosmin Stan in postul si functia detinute anterior concedierii, chiar daca hotararea de fond este supusa apelului. Apelul nu este suspensiv de executare.
  • Camelia Corbeanu Camelia Corbeanu
    Potrivivit art. 274 din Codul Muncii, Legea 53 / 2003 actualizata, hotararea pronuntata in fond este definitiva si executorie de drept. Prin urmare, contestatorul Cosmin Stan trebuie reintegrat, DEINDATA, in functia detinuta anterior, chiar daca hotararea T.B. este supusa apelului. Apelul nu este suspensiv de executare.
  • Adi Adi
    Cat ma bucur ca mai sunt oameni in presa care se lupta pana la capat pentru drepturile lor! Ce bine ar fi daca s-ar lupta mai multi cu acesti exploatatori de angajati! Bravo Cosmin!

Trimite un comentariu

sus